Michael Dell: Het veranderen van de economie van de SMB-opslag

Oprichter en CEO Michael Dell was in San Francisco vandaag, het uitvoeren van een wereldwijde Webcast “town hall meeting ‘gericht op hoe zijn bedrijf is het verwijderen van de kosten en de complexiteit van storage-oplossingen voor de” onder-served “markt van de kleine en middelgrote bedrijven .

Wolk, Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord; wolk, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, Dell, Dell Technologies berichten Q2 resultaten, Data Centers, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Hij waarschuwde dat het MKB, met een grote IT-budget of expertise in huis, zal beginnen hun gegevens te verliezen als er iets niet is gedaan van de kosten en complexiteit van opslag naar beneden te brengen. Vorig jaar naar schatting 161 exabyte werden op de opslag apparaten die worden beheerd, zei hij, wat neerkomt op 12 stapels boeken tussen hier en de maan. “Dit jaar is de hoeveelheid digitale data zal de digitale opslagcapaciteit beschikbaar te overtreffen. Als we niets doen, gaan we dat gegevens verloren gaan.”

Na zijn “de hemel valt” waarschuwing, verklaarde hij dat Dell was de snelst groeiende tier one storage leverancier in het tweede kwartaal, en reed langs de kosten per gigabyte-36 procent sneller dan vorig jaar.

Dan, als een bewijs statement, Dell introduceerde de PowerVault MD3000i, een iSCSI storage area network apparaat gericht op kleinere bedrijven. “Dit is een product dat is gemakkelijk uit te breiden en veel goedkoper dan concurrerende aanbiedingen. Zelfs rijkelijk geconfigureerd kosten kosten 40 procent minder van de concurrentie”, zegt Dell, en geplaagd meer aankondigingen te komen.

Darren Thomas, general manager en vice president van de opslag bij Dell, sprak over de voordelen van iSCSI / gigabit Ethernet-oplossingen. “Het kan een $ 1.400 minder per poort dan FibreChannel,” zei hij, en kan worden beheerd door een niet-IT-professional. “ISCSI laat ons toe om de consolidatie [virtualisatie] bieden tegen SMB prijzen,” voegde hij eraan toe. “De PowerVault MD3000i is gewoon een andere manier om de economie van het te veranderen, zei hij. Een MD3000i ondersteunt tot 16 hosts, momentopname en volume-kopieer software is nu beschikbaar voor minder dan $ 10.000, die Dell zei is 40 procent minder dan een vergelijkbaar geconfigureerde systeem van andere leveranciers.

Thomas dissed sommige concurrenten, zonder dat ze het noemen, met betrekking tot producten die te ingewikkeld of te duur en niet ontworpen met het MKB in het achterhoofd zijn, en daagde hen uit om Dell’s pad te volgen.

De software voor de MD3000i is niet ontworpen om te werken met niet-Dell-servers, maar het is gebaseerd op iSCSI normen en zou moeten werken op andere servers, zei Thomas. Dell heeft ook een EMC-lijn van opslag, die gericht is op meer complexe omgevingen.

Ik zou verwachten dat concurrenten een snelle reactie, of tegenvorderingen, vorderingen van Dell hebben.

Infoworld heeft een herziening van de PowerVault MD3000i.

Michael Dell neemt voorzitter zitting in VMware boord

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies berichten Q2 resultaten

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren