Microsoft lanceert uiteindelijke publiek-test builds van Windows Server 2016, System Center 2016

Microsoft maakt vandaag beschikbaar zijn definitieve openbare technische previews van Windows Server 2016 en System Center 2016 Technical Preview 5 (TP5) van beide producten beschikbaar om te downloaden op 27 april zijn testers.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Beide voorbeelden worden beschouwd als “feature-complete” op dit punt, zei Jeremy Winter, Partner Director Program Management voor System Center & Services.

“De huidige denken is dat zijn onze laatste technische previews” voor RTM of Release to Manufacturing, zei Winter.

Microsoft ambtenaren eerder aangegeven dat Windows Server 2016 en System Center 2016 algemeen beschikbaar in het derde kwartaal van 2016. Het lijkt erop dat nog steeds het plan, met Winter zeggen “Fall” was nog steeds de algemene beschikbaarheid doelwit zou zijn.

Microsoft ambtenaren gezegd TP5 van Windows Server 2016 bevat zeer weinig in termen van gloednieuwe functies dan wat er in de Windows Server 2016 TP4 build – de eerste die Hyper-V houders omvatten – in november 2015. Het doet onder andere verbeteringen aan de belangrijkste beveiligingsfuncties er al, zoals afgeschermde virtuele machines, software-defined reken-, opslag- en netwerk virtualisatie, Windows Server en Hyper-V containers, en Nano Server implementatie mode.

Microsoft bevestigt het zal een Nano Server-modus hebben in Windows Server 2016, samen met de nieuwe Hyper-V containerisatie technologie.

Maar de nieuwe System Center 2016 TP5 bevat wel een aantal nieuwe features dan wat was in TP4, aldus Microsoft.

System Center 2016 is gericht op hybride / multi-cloud-implementatie, beheer en montioring. Het bevat ook een bredere ondersteuning voor gemengde omgevingen, met inbegrip van die gebouwd op de LAMP-stack. System Center 2016 zal integreren met Microsoft Operations Management Suite. Microsoft ambtenaren noemde het een “belangrijke upgrade” naar System Center 2012 R2.

“We zijn het instellen van het podium voor toekomstige iteraties als cloud-technologieën beginnen te ontvouwen, gaan op volgend jaar”, zei Winter.

Met TP5, kunnen testers check out nieuwe scenario’s met Virtual Machine Manager, inclusief het beheer van Nano Server-hosts en virtuele machines en “bewaakte hosts”, die de infrastructuur voor afgeschermde VM’s te bieden. Het bevat ook Operations Manager updates rond Nano Server implementaties en Unix / Linux server monitoring verbeteringen.

Er zijn Configuration Manager werken of TP5, maar ook, met inbegrip van de mogelijkheid om te implementeren en te upgraden van Windows 10 met in-place upgrades. Updates rond het beheer van iOS, Android en Windows-apparaten met behulp van het beheer van mobiele apparaten wanneer deze is aangesloten met Intune maken deel uit van TP5, ook.

Een laatste opmerking voor degenen die zich misschien af ​​als de nieuwe PowerShell-module voor Docker, die Microsoft besproken op Build 2016, maakt deel uit van de hedendaagse Windows Server 2016 TP5, is het antwoord nee. Microsoft is van plan om de bron van het werk op te bouwen PowerShell comandlets beheersbaar door Docker (op Windows of Linux) te openen, maar dat is nog niet gebeurd.

Update (27 april): Eigenlijk is de open source van de nieuwe PowerShell-module voor Docker net gebeurd vandaag. Het is op grond van een MIT-licentie. Meer informatie over wat de toekomst is hier.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september