FTC kan bedrijven dwingen om de schuld in de toekomstige regeling voor toegeven

Twee high profile privacy zaken waarbij zowel Facebook en Google zou een verandering in het beleid dat de toekomstige bedrijven toelating schuldgevoel als onderdeel van de schikking gevallen zou zien vonk.

Facebook zag ook een soortgelijke uitspraak op vrijdag. Het sociale netwerk ingestemd met een privacybeleid audit om de twee jaar door een derde partij voor 20 jaar na een 2009 onderzoek dat gevonden Facebook privé gebruikersinformatie die gebruikers eerder ingesteld op private zijn blootgesteld.

Ook vorige week, de Amerikaanse Federal Trade Commission toegelaten; Google om een ​​zaak op te lossen; voor $ 22.500.000 – die het kan, terug te verdienen in slechts vijf uur, – die de zoekgigant bypass Safari privacy-instellingen zagen. Cruciaal is dat Google zijn onschuld behouden.

Maar er waren geen woorden als “schuld” of “toelating” in de definitieve beslissingen. Ondanks de twee firma beschietingen uit om hun gevallen verdampen in de ether en een milde berisping van de pers, voor zover het de FTC betreft, hebben de twee bedrijven geen kwaad gedaan.

Maar dat kan. De FTC is op zoek naar haar beleid te wijzigen, zodat bedrijven om zich te vestigen, maar het gezicht schuld voor hun acties, volgens The New York Times.

De FTC zei in beide uitspraken

De klacht is niet vinden of te oordelen dat de verdachte daadwerkelijk heeft overtreden de wet. Deze toestemming bestelling is voor enige nederzetting doeleinden en is geen bekentenis van de verdachte dat de wet is overtreden vormen.

Maar J. Thomas Rosch, de FTC commissaris, kan het niet eens met het beleid van de Commissie over de voorwaarden van de taal die gebruikt worden in dergelijke gevallen.

? Artificial Intelligence, Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen; Developer; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000, Cloud, Box integreert met Google Docs, Springboard, mobiliteit; Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer

Ik kan leven met “noch bekent noch ontkent ”, zei hij spreken met de Times, maar hij waarschuwde dat de FTC was” uitnodigend ontkenningen van de aansprakelijkheid in ieder geval in de toekomst.

Hij merkte de Securities and Exchange Commission had beter beleid, wat betekent dat bedrijven die weigerde de beschuldigingen toe te geven “is gelijk aan een ontkenning, tenzij de verweerder of respondent verklaart dat hij niet toegeeft, noch ontkent de beschuldigingen.”

De meerderheid van de FTC commissarissen het niet eens met de beweringen van Rosch’s, beweren dat een ontkenning van schuld ondermijnde het proces voor een regeling, blijven ze open-minded over een wijziging van FTC beleid.

Terwijl de FTC zei dat het wilde “om eventuele publiek verkeerde indruk te vermijden dat de commissie verkrijgt nederzettingen als het reden om te geloven dat de verweten gedraging heeft plaatsgevonden ontbreekt,” zowel Facebook en Google’s sancties kunnen het laatst gezien voor enige tijd als Rosch zijn zin krijgt zijn.

? Google’s DeepMind claimt belangrijke mijlpaal in het maken van machines praten als mensen

Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Box integreert met Google Docs, Springboard

? Google weerlegt Edge batterij beweringen van Microsoft: Chrome op Surface duurt langer