Google Nexus 7 Review

Google maakt het Android-besturingssysteem, en het verkoopt Android hardware. Dus waarom zou het niet Google poging om de best mogelijke hardware, met de meest up-to-date features te produceren, en vervolgens te verkopen tegen een prijs die zowel Google en Android een plezier doet?

We kunnen niet denken aan een reden waarom niet. Samenwerken met Asus in de productie van de Nexus 7, heeft Google elk budget Android-tablet maker een schok gegeven – en misschien ook boos Kindle Fire ambities van Amazon’s ook. Toch, ondanks de Nexus 7’s veelvuldige pluspunten, heeft Google niet correct heeft alles.

Ontwerp; De Nexus 7 is een 7-inch tablet, en als zodanig is iets van een zeldzaamheid. Tabletten buiten de begroting sector hebben gestandaardiseerd op 10.1in. schermen (Apple’s iPad heeft een iets kleinere 9.7in. beeldscherm, maar nog steeds geldt als een groter formaat apparaat).

De Asus gefabriceerde Nexus 7 is gemakkelijker te manipuleren dan grotere formaat tablets en weegt slechts 340 gram.

De 7-inch ontwerp heeft zijn verdiensten. Het is kleiner, lichter en dus gemakkelijker te dragen en vasthouden dan 10.1in. tabletten, en terwijl het scherm is misschien niet zo goed voor video kijken, bijvoorbeeld, het is prima voor vele taken. En misschien aanzienlijk voor Google, het is een goede maat voor e-book lezen.

We merken dit, want met Google’s Play e-book reader on-board en cliënten voor de Kindle en andere lees- platforms beschikbaar, de Nexus 7 kon vergelijkbare grootte speciale e-readers rivaal – in het bijzonder die van Amazon. Google’s levensduur van de batterij citaten zelfs een specifieke een voor e-leestijd, bevestigt dat de zoekgigant is zich terdege bewust van de potentiële markt.

Toevallig de Nexus 7 dimensies zijn vergelijkbaar met die van een standaard pocketboek ten 198.5mm breed en 120 mm door 10.45mm dik. Hij weegt slechts 340 gram, waardoor het zeer gemakkelijk om pop in een zak of rugzak zonder na te denken tweemaal.

De 7in. LED-backlit IPS scherm heeft een resolutie van 1280 bij 800 pixels of 216 pixels per inch (ppi). Dat betekent niet benaderen 264ppi de iPad Retina-display, maar beelden zijn nog steeds scherp en helder. Het lezen van e-books is iets harder op het oog dan is het ook met e-ink schermen, dat wel.

Meer in het algemeen het scherm lijdt een beetje buiten, omgaan slecht met fel zonlicht, en is ook een beetje te reflecterende voor onze smaak. Deze kritiek kan worden geuit op tal van andere tablets, dat wel.

Google Nexus 7 (16 GB)

De Nexus 7’s bouwkwaliteit is verbazingwekkend voor een sub- £ 200 (incl. BTW) apparaat, en het overklast alle andere budget Android-tablet op de markt op dit gebied. De Gorilla Glass voor- en soft-touch, easy-to-grip, back gestippelde worden met elkaar verbonden door een zilverkleurige metalen frame loopt rond de randen van het chassis. Deze eigenschappen, samen met afgeronde hoeken, subtiele Nexus en Asus branding op de rug, en de afwezigheid van de voorste knoppen worden gecombineerd om een ​​hoogwaardige uitstraling te leveren en te voelen.

De knoppen zijn allemaal verborgen op de randen die curve iets naar achteren op dezelfde manier als die op de iPad. Dit maakt het vinden van de power-knop en volume rocker aan de rechterkant een beetje uitdagend op het eerste, maar ze zijn heel tastbaar als ze zitten een beetje trots op hun omgeving. Er zijn twee aansluitingen op de onderkant – Micro-USB en een hoofdtelefoonaansluiting.

Kenmerken; Er zijn twee versies van de Nexus 7 beschikbaar: een met 8 GB intern geheugen voor £ 159.99 (incl BTW, £ 132,50 ex btw..) En een met 16 GB voor £ 199 (inclusief BTW, £ 165,83 ex btw..) . Onze 16GB review-exemplaar had net 13NL beschikbaar, dus we zouden denken dat er iets minder dan 8 GB gratis op het instapmodel. Met dat in het achterhoofd is het frustrerend dat er geen microSD-slot voor uitbreiding van de opslagcapaciteit (en hoewel USB On The Go wordt ondersteund op de Nexus 7, kunt u USB-opslagapparaten niet mounten via de micro-USB-poort, tenzij u de OS wortel).

Wat je krijgt is een zeer soepel en snel gebruikerservaring, dankzij de Nexus 7’s quad-core Nvidia Tegra 3-processor en 1 GB RAM.

De Nexus 7 is het nieuws mede dankzij hit aan het zijn het eerste toestel die we hebben gezien op Android 4.1 (Jelly Bean) draaien. Dit is een evolutionaire ontwikkeling van Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) in plaats van een belangrijke stap omhoog, en vele tweaks Jelly Bean’s zijn gericht op het maken van de Android-ervaring gladder en slanker dan bij toevoeging van opvallende nieuwe functies.

Toch zijn er een aantal nieuwe functies – met name Google Now, dat pogingen om de tweede raden wat je zou kunnen worden op zoek naar. De resultaten worden weergegeven op het scherm als kaarten. Vroeg op je zult waarschijnlijk gewoon lokale weerberichten, maar zoals je de Nexus 7 gebruiken meer en meer zal aanvullende informatie te leveren aan uw locatie relevant en misschien zelfs relevant zijn voor wat je eigenlijk wilt weten op het moment.

De Nexus 7 heeft Bluetooth en GPS-functie, samen met NFC. Er is een front-facing 1,2-megapixel camera, maar geen achteruitrijcamera. We kunnen leven met het ontbreken van een achteruitrijcamera, maar het is jammer dat er geen HDMI-poort. Een andere opvallende afwezigheid is geïntegreerd mobiel breedband: dit is een Wi-Fi-only (802.11b / g / n) apparaat. Op het gebied van Wi-Fi, is er geen DLNA-client, die vreemd lijkt – tenzij het een onderdeel van een Google strategie om mensen meer van hun gegevens op te slaan in de cloud en streamen via Wi-Fi op afstand in plaats van de lokale locaties .

Voor degenen die graag Flash-enabled websites die nog niet compatibel met Adobe Air en HTML5, het gebrek aan ondersteuning voor Flash in Android 4.1 zal irriteren gebruiken. Aan de positieve kant, Chrome – nu de browser van de keuze voor Android – leverde een vlotte surfervaring.

Google heeft geen applicaties van derden toe te voegen aan de Nexus 7 en andere hardwarefabrikanten te doen, maar dat is nauwelijks een probleem, want u kunt bladeren Google Play jezelf en selecteren van de meest nuttige apps.

Prestaties en levensduur van de batterij; We hebben al opgemerkt dat de Nexus 7’s combinatie van een quad-core Tegra 3 processor, 1 GB RAM-geheugen en Android 4.1 zorgt voor een snelle, soepele gebruikerservaring. Om dat enigszins te kwantificeren, liepen we de SunSpider (0.9.1) JavaScript-benchmark voor de Nexus 7 en 10.1in Fujitsu’s;. Stylistic M532, die ook een Tegra 3 en 1 GB RAM-geheugen, maar werkt met de vorige generatie Android 4.0. De Nexus 7 leverde een score van 1,714ms vergelijking met 2,169ms de Stylistic M532’s (kleinere aantallen zijn beter), een 26,5 procent verschil.

levensduur van de batterij is ook goed. De Nexus 7 heeft een 4,325mAh batterij die Google claimt is goed voor 9 uur video afspelen, 10 uur surfen op het web, 10 uur e-book lezen en 300 uur stand-by.

We zijn erin geslaagd een dag van algemeen gebruik gemakkelijk tijdens het testen, en vermoed dat veel mensen in staat zijn om het apparaat te gebruiken voor een weekend zonder dat er een te laden zal zijn. Gelukkig heeft de Nexus 7 kosten via een micro-USB-aansluiting in plaats van de eigen haven de voorkeur van sommige tablet fabrikanten – veel gebruikers zal regelmatig uitvoeren van een micro-USB-kabel voor het opladen van hun smartphone.

Conclusie: Hoewel het heeft een aantal opvallende omissies, de Nexus 7 van de 7-inch form factor, quad-core processor en Android 4.1 (Jelly Bean) OS zijn aanzienlijk trekt. De hardware-ontwerp en de bouwkwaliteit is uitstekend dankzij de betrokkenheid van Asus. Op de top van dat alles is de spel-veranderende prijs: alle hardware fabrikant die gericht zijn op het sub- £ 200 eind van de tablet markt is een groot probleem kreeg op haar handen.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop