HP Slate 2 Recensie

Hewlett Packard inval in tabletten na haar webOS aankoop was van korte duur, de HP TouchPad nauwelijks het zien van het licht van de dag vóór uit de verkoop wordt teruggetrokken – samen met het webOS smartphones dat HP pas onlangs had gekocht van Palm.

Maar webOS is niet het enige besturingssysteem HP heeft tot tabletten te zetten. Tegen het einde van 2010 kondigde het bedrijf de 9in. Windows 7 Slate 500. Nu is de Slate 2 volgt in zijn voetsporen, met een vergelijkbare hardware design en een prijs bedoeld om een ​​beroep op het bedrijfsleven. Echter, met Apple’s iPad stevig op de bestuurdersstoel en een aantal dwingende Android-gebaseerde apparaten zoals de Asus Eee Pad Transformer en de Transformer Prime nu beschikbaar zijn, kan de Slate 2 een indruk maken?

Ontwerp; De HP Slate 2 is relatief klein als tabletten te gaan, met een 8.9in. scherm met een maximale resolutie van 1024 bij 768 pixels. Echter, dit is een geïnterpoleerde resolutie die bestemd zijn voor een aantal toepassingen van derden die het nodig hebben, de ‘aanbevolen’ (native) 1024-by-600 resolutie ziet er veel scherper.

HP Slate 2: een Atom-aangedreven 8.9in. Windows 7 tablet

De Slate 2’s 8.9in. screen voelt klein in vergelijking met de 10in. tablets we zijn meer gewend, en ook om de iPad 2’s 9.7in. scherm. Surfen op het web in landscape-formaat vereist vaak verticaal scrollen voordat u de inhoud te bereiken, terwijl horizontaal scrollen bijna altijd in portret-modus is nodig om de volledige pagina breedte zien.

We gevonden kijkhoeken heel slecht te zijn, die een belangrijke kwestie zou kunnen zijn – in het bijzonder wanneer de Slate 2 wordt gebruikt voor data capture-activiteiten met betrekking tot het onderwerp ondervraagd het delen van het scherm.

De Slate 2 bouwkwaliteit is het best te omschrijven als ‘robuust’, hoewel het niet als een robuuste tablet wordt verkocht. Het heeft een stevig chassis met geen significante geven in de backplate, en onze review-exemplaar kwam met een mooi en-klare zaak die extra bescherming tijdens het transport biedt.

Ondanks het feit dat vrij compact, op 690g de Slate 2 is niet bijzonder licht. Dat is aan de zware kant in vergelijking met grotere tablets en bijna 100 gram zwaarder dan de 601g Wi-Fi-only iPad 2. Het kleiner formaat maakt het zeer comfortabel te houden in de hand, dat wel.

Kenmerken; De HP Slate 2 draait op Windows 7 Professional 32-bit, en de 8.9in. touchscreen reageert op zowel vingeraanraking en de zeer goede kwaliteit £ 35 (ex. BTW) optionele stylus die is meegeleverd met onze review unit. Dit laatste kan worden gebruikt met Windows 7 geïntegreerde systeem handschriftherkenning, met een Sticky Notes app die kan accepteren freestyle tekenen evenals tekst, en met een voorgeïnstalleerde kopie van de populaire Evernote notities applicatie. U kunt ook tekst invoeren door porren bij een on-screen QWERTY-toetsenbord en Swype is ook voorgeïnstalleerd.

De Slate 2 wordt aangedreven door Intel’s Atom Z670 1.5GHz processor ondersteund door 2 GB RAM, met afbeeldingen met dank aan de geïntegreerde GMA 600-module. We vonden het systeem enigszins traag zelfs met zeer weinig apps running: webpagina’s namen hun tijd om te laden, hoewel video gestreamd soepel genoeg via Wi-Fi. Dit apparaat is niet bedoeld voor compute-intensieve workloads, dus het gebrek aan pk’s is misschien niet een verlammend probleem.

HP zegt dat de Atom Z670 Mini-SATA SSD-technologie helpt met snelle opstarttijd, maar het duurde onze review-exemplaar 45 seconden op te starten in Windows van de kou.

De SSD in onze review-exemplaar was een 32GB-eenheid, maar 64GB is ook beschikbaar. Out of the box, onze tablet had 14.7GB van vrije capaciteit – een schamele bedrag als je bedenkt dat SD- en microSD-kaarten is geschikt voor maximaal 64 GB, terwijl de USB-sticks kan oplopen tot 1TB.

Ctrl-Alt-Del en home knoppen (boven), USB 2.0-poort (midden), volumeknoppen (onder)

Gelukkig heeft de Slate 2 heeft zowel SD en USB-slots, die u kunt gebruiken voor extra opslagcapaciteit. Er is slechts één USB 2.0-sleuf op het chassis, op de bovenste rand (in landscape-modus). De SD-kaartsleuf is aan de linkerkant, waar ook de microfoon en een knop die roept het toetsenbord op het scherm. Evenals de USB-poort, de bovenrand herbergt een paar van de volume knoppen, een Home-knop en een ‘Ctrl-Alt-Del’ knop die u meeneemt naar het slot scherm Windows.

Met de klok mee vanaf linksboven: on-screen toetsenbord knop, microfoon en de voorkant (VGA) camera, on-off / hibernate slider, microfoon / koptelefoon-aansluiting, SD-kaartslot

De rechterzijde heeft een microfoon / koptelefoon combo-aansluiting en de aan / uit schakelaar, die u schuiven om vuur van de tablet of voer winterslaap. Dit systeem is een beetje traag om te reageren op deze schakelaar, wat irritant kan zijn. Een aangrenzende lampje knippert of gestaag afhankelijk van de status van de tablet, dit is handig, maar je moet het apparaat draaien iets om het te zien.

Aan de onderkant van het chassis is de power connector, een eigen flatscreen-pin type. Dit wordt ook gebruikt voor de optionele Slate Dock, die een andere microfoon / hoofdtelefoon combo jack, een full-sized HDMI-poort en twee extra USB 2.0-poorten toevoegt.

documentatie De Slate 2 suggereert dat sommige modellen zijn geschikt voor mobiel breedband SIM-kaart direct grenzend aan de SD-kaartsleuf. Echter, werd deze sleuf bezet door een ruimtebesparend in onze review-exemplaar.

Er zijn twee camera’s: de voorste, discreet gelegen in de linker bovenhoek van het scherm bezel, een VGA-resolutie-eenheid. Aan de achterzijde is een flash-gratis 3-megapixel camera. HP biedt zijn eigen applicatie voor gebruik met de camera die kan worden gebruikt om zowel stilstaande beelden en video.

HP’s Slate optionele dock laadt de tablet via een eigen connector en is voorzien van twee USB 2.0-poorten, een HDMI-poort en een microfoon / koptelefoon combo jack

Er is geen vingerafdruksensor voor de veiligheid en geen Ethernet-verbinding – zelfs niet op de Slate Dock.

Prestaties en levensduur van de batterij; We hebben al opgemerkt dat de Atom Z670-aangedreven Slate 2 voelt een beetje traag in gebruik is, en dit wordt weerspiegeld in het systeem Windows Experience Index (WEI) van 2,1 (van 7,9). Dat is slechts een tiende van een punt hoger dan de WEI voor de dual-OS (Windows en Android) 10.1in. ViewSonic ViewPad 10Pro, die dezelfde verwerker.

De WEI komt overeen met de laagste score component, dat was voor Processor (berekeningen per seconde). De hoogste score van 7.2 was voor Primaire harde schijf (Disk data transfer rate), dankzij de SSD. Tussendoor waren Graphics (desktop prestaties voor Windows Aero) met 2,9, Gaming Graphics (3D zakelijke en gaming grafische prestaties) met 3,0 en RAM (Memory bewerkingen per seconde) met 4.2. Het is duidelijk dat de CPU / GPU combo is de prestatie bottleneck hier.

De Slate 2 kan een bruikbaar instrument voor het geven van presentaties. De luidsprekers van de onderrand leveren voldoende volume voor een klein publiek, hoewel hogere het geluid wordt enigszins vervormd.

Volgens HP, de Slate 2 van de 2-cell 30Wh lithium-polymeer batterij is goed voor gebruik tot 7,5 uur. Om dit te testen, we betalen de batterij, ingeschakeld Wi-Fi en koos voor de HP Optimized energiebeheerschema. Toen we een lus video totdat de batterij 38 minuten later liep, 4 uur.

Dit is duidelijk een veeleisende werkbelasting, dus als je zuinig bent met het apparaat kon je een volledige 8-urige werkdag’s gebruik weg uit het stopcontact halen. Echter, zouden we adviseren dat je budget voor een power boost halverwege de gemiddelde dag.

Conclusie; De 8.9in. HP Slate 2 is netjes en compact Windows 7-tablet die beschikbaar is met een hoge kwaliteit stylus en een docking stand. Organisaties loopt op maat gemaakte Windows-toepassingen die hun focus data capture of mobiel gebruik dient de Slate 2 overwegen, zolang het kleine scherm, trage processor en beperkte interne opslag aanvaardbaar zijn.

We willen mobiel breedband de voorkeur als standaard in plaats van optioneel, maar, en levensduur van de batterij kan beter. HP zou ook goed aan doen om een ​​blad te nemen uit boek Asus en bieden een betaalbaar keyboard dock.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop