JVC Mini-Note MP-XP731 recensie

JVC ging de notebook markt in 2002 met zijn ultra-compacte Mini-Note-serie. Het assortiment is onlangs bijgewerkt met een nieuw model, waardoor de specificaties up to date. De Mini-Note MP-XP731’s 1GHz Intel Pentium M-processor en 40GB harde schijf kan niet ingesteld de pols racen; noch zal haar 8.9in. TFT-scherm recht doen aan uw PowerPoint-presentaties of dvd-films. Maar dit systeem de belangrijkste selling point is de geringe afmetingen en het lichte gewicht: in feite is het bijna-A5 footprint en sub-1kg gewicht maken van de Mini-Note MP-XP731 bijna zakformaat.

Ontwerp, het is de kleine omvang van de Mini-Note MP-XP731 dat eerst de aandacht vangt. In feite is het opmerkelijk hoe JVC is erin geslaagd om een ​​volledig werkende Windows XP notebook helemaal zo klein te maken;. De werkelijke afmetingen, voor de goede orde, zijn 22,5 cm breed en 15,2 cm diep door 2.95cm hoog. De diepte toeneemt naar 17.7cm als de ontvangen tweede externe power cell, welke fragmenten gebruikt op de bodem van de behuizing. Het voegt 170g om het totale gewicht ook, die zonder dat de tweede accu is slechts 905g;. Het scherm heeft een iets meer brievenbus kijk dan gebruikelijk, het leveren van een native 1024 bij 600 pixels, oplopend tot een maximum van 2048 door 1536 als je het niet ‘ t geest panning rond het scherm. Wij hebben altijd moeite met het vinden van echte toepassingen voor panning een notebook scherm, maar het is mogelijk om deze resoluties te sturen naar een externe monitor, die veel meer zin heeft;. Het toetsenbord, zelfs voor relatief kleine handen is onhandig in het gebruik. Het is moeilijk wennen aan de kleine toetsen te krijgen, en we vermoeden dat iemand met een groter dan gemiddeld handen vindt het typen op elke vorm van speed vrijwel onmogelijk. JVC heeft gemaakt van alle beschikbare breedte en maakte de toetsen zo groot mogelijk – maar in onze mening zijn ze gewoon niet vrij groot genoeg, een klein stokje ingebed tussen de G, H en B toetsen bestuurt de muisaanwijzer, hoewel we vonden. deze lastig te gebruiken, ook. Net als bij andere zeer kleine notebooks die we hebben beoordeeld, de kleine grootte van het scherm maakte ons hunkeren naar dat het touch-sensitive zijn. Aan de voorzijde van het toetsenbord is de kleinste van de polssteunen huisvesting twee luidsprekers en een trio van fatsoenlijk bemeten knoppen voor de linker en rechter muisknop te klikken en scrollen;. Alle notebooks nemen stoten tijdens het rijden, en de Mini-Note MP-XP731 misschien worden verwacht dat zij meer dan de meeste te nemen, omdat het smeekt om te worden vervoerd in een gewone tas in plaats van een speciale laptop case. Helaas, het is niet bijzonder robuust: het deksel in het bijzonder voelt een beetje dun, maar het heeft wel een zeer sterke scharnier dat ongewild openen tijdens het vervoer moet worden voorkomen.

Kenmerken; De Mini-Note MP-XP731 is gebaseerd op een Ultra Low-Voltage Intel Pentium M processor draait op 1GHz. Dit is niet de snelste processor je in een notebook te vinden, maar het is perfect geschikt voor de basistaken van een zakelijke gebruiker zal willen uitvoeren. Het is een Centrino-systeem, met 802.11b draadloze netwerken ingebouwd Het geheugen standaard complement is, uitbreidbaar tot slechts 512 MB. De harde schijf is 40GB in grootte, die kan blijken een beetje klein als je dit van plan bent om uw enige PC en de noodzaak om een ​​behoorlijke hoeveelheid software, naast tal van gegevens tegemoet te komen;. De 8.9in. scherm wordt aangestuurd door de Intel 855GM geïntegreerde module, dat passend is, zolang je niet de behoefte om de mogelijkheden te duwen met 3D-games of andere veeleisende toepassingen voelen. De 855GM kan opvorderen tot 64MB systeemgeheugen dynamisch voor grafische doeleinden. JVC biedt een scala aan uitbreiding en I / O-opties op de Mini-Note MP-XP731. De achterkant van de behuizing is bestemd voor het aansluiten van de reservebatterij, en de voorrand is ook schoon. Aan de linkerkant bevindt zich een enkele PC Card-aansluiting, een mini-FireWire-aansluiting, en een aan / uit schakelaar voor de ingebouwde Wi-Fi (802.11b) draadloos. De rechter zijde van de huizen het elektriciteitsnet jack, RJ-11 (modem) en RJ-45 (10/100 Ethernet) aansluitingen, VGA-out connector, een paar USB 2.0-poorten, en hoofdtelefoon en luidspreker aansluitingen,. Hoewel de Mini -Note MP-XP731 kan functioneren als een stand-alone apparaat, het komt ook met een reeks van add-ons en extra’s. Evenals de externe batterij, krijg je een DVD-ROM / CD-RW combo drive en een port replicator die wordt aangesloten via één van de USB-poorten. Dit zorgt voor nog twee USB-aansluitingen, externe PS / 2 muis en toetsenbord aansluitingen en seriële en parallelle poorten. U krijgt ook een USB-SD card reader / writer;. Tussen hen in het bereik van de beschikbare aansluitingen is zeer uitgebreid, en het is goed om te zien dat ze opgenomen in de basisprijs. Maar let op dat zowel de DVD / CD-station en de port replicator eigen voeding nodig. Wilt u het hele pakket te dragen, moet je wat meer ruimte dan zak je misschien in eerste instantie denken; JVC is voorzien van een scala aan software, waarvan een groot deel is multimedia-georiënteerde – JVC DV-camcorder drivers, Pinnacle Studio 8 SE. , ImageMixer. Je krijgt ook Norton AntiVirus 2003, maar er is niet eens een fundamentele productiviteit suite onder de bundel.

Prestaties en de levensduur van de batterij; Met zijn 1GHz Pentium M-processor, 256 MB RAM en 855GM geïntegreerde graphics, zou je niet verwachten dat de geweldige prestaties van de Mini-Note MP-XP731, maar je krijgt genoeg om mainstream zakelijke applicaties uit te voeren comfortabel genoeg. In feite is de MP-XP731 Zaken Winstone 2001 score van 44,5 beats meerdere sneller geklokte Pentium M systemen die we hebben in het verleden beoordeeld;. Met een ultraportable systeem, levensduur van de batterij is vaak belangrijker dan de prestaties, zoals de mogelijkheid om de run oneven presentatie is ongeveer net zo veeleisend als dingen in termen van de processor gebruik. Als je iets als een normale werkdag van de Mini-Note MP-XP731 wilt, moet u de meegeleverde tweede accu te gebruiken: met de interne batterij alleen, BatteryMark 4,01 meldde slechts 1 uur 38 minuten, oplopend tot een zeer respectabele 4 uur 29 minuten met de tweede accu gemonteerd. Merk op dat onze levensduur van de batterij tests worden uitgevoerd met het systeem in de desktop-modus (vol vermogen, hoge helderheid van het scherm), meer conservatieve instellingen voor energiebeheer zullen deze resultaten te verbeteren.

Conclusies; In haar reclamemateriaal, JVC lijkt te duwen de Mini-Note MP-XP731 de richting van het gebruik van multimedia – het bekijken van video vastgelegd met digitale camcorders, of kijken naar dvd’s, bijvoorbeeld. Het is zeker in staat om deze activiteiten – maar dan zo zijn een heleboel andere notebooks je kunt krijgen voor veel minder geld. Het lijkt ons dat de Mini-Note grootste aantrekkingskracht MP-XP731 is om professionals die behoefte hebben om regelmatig te reizen met een notebook, en die willen doen zo licht mogelijk;. Echter, JVC moet een aantal nadelen met het adres MP-XP731, te weten: de prijs, die is behoorlijk steil, de behoefte aan aparte voedingen voor de port replicator en de DVD / CD-ROM drive, en de krappe toetsenbord.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop