Linux / Windows Dual Boot Configuration

Wanneer u het opzetten van een systeem om dual-boot (of multi-boot), Windows en één of meer Linux-distributies, moet je een keuze over welke bootloader te gebruiken. De voor de hand liggende keuze, voor mij, is altijd geweest om een ​​Linux bootloader, meestal GRUB maar af en toe nog LILO gebruiken. Voor de hand liggende, omdat het systeem het meest waarschijnlijk kwam voorgeladen met Windows (jammer), en je moet Linux, die in het proces van installatie zal bieden aan de bootloader te installeren voor het installeren, en zal uitzoeken wat je hebt op de schijf, waaronder Windows, en zal de multi-boot configuratie bestand voor u te maken. Echter, er zijn een aantal redenen om te blijven met de Windows bootloader, niet in het minst daarvan is het feit dat Windows 7 updates lijken steeds meer en meer gevoelig over het installeren op systemen die niet zijn opgezet met de Windows bootloader.

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

De weinige keren dat ik die nodig zijn om het opzetten van dual-boot met Windows bootloader, heb ik moest het web voor instructies te zoeken, en ik heb uiteindelijk het lezen van heel veel meer dan ik zou echt zorgen om, want de instructies zijn vaak versnipperd of incompleet. Dus, omdat ik zojuist heb gehad om weer te gaan door dit alles, zal ik proberen om mijn eigen gefragmenteerd en incompleet instructies toe te voegen aan de paal. Ik hoop dat wat ik hier het schrijven van een duidelijk aangegeven minimale set van commando’s om het werk te doen, en een korte uitleg van elke stap zal zijn. Ik ben echt alleen maar op zoek naar een “command referentie” hier, ik wil niet te gaan door de hele installatie procedure nu (als er genoeg mensen vragen, hetzij in commentaar of rechtstreeks aan mij, zal ik overwegen om dat te doen in het creëren een andere post). Dit veronderstelt dus dat je voldoende kennis en ervaring (of misschien gewoon lef en vastberadenheid) om eerst deze taken uit te voeren

– Installeer Linux om een ​​partitie op uw schijf, naast een bestaande Windows-installatie, -. Tijdens de Linux-installatie, hebben de Linux bootloader geïnstalleerd om de root partitie, niet om de MBR van de systeemschijf, -. Kopieer de Linux bootloader blok

Zodra je dat hebt gedaan, en daarna opgestart Windows, moet u de volgende commando’s in te voeren, maar je moet de Windows-beheerder om dit te doen, dus

1. Ga naar Start / Bureau-accessoires / Opdrachtprompt en klik met de rechtermuisknop en kies “Als administrator uitvoeren”. Wanneer het idiote UAC-venster komt en vraagt ​​of u zeker weet dat u wilt doen wat je net specifiek gevraagd, ja zeggen.

2. Maak een nieuw deel in de Windows bootloader

bcdedit / create / d “Linux” / applicatie bootsector

Dit zal een {id}, dat een lange hexadecimale reeks tussen accolades zullen terugkeren. Behalve dat (inclusief de accolades), bij voorkeur in de kopie buffer, want je zal het nodig hebben in de volgende commando’s.

3. Geef aan welke partitie houdt de boot code voor de nieuwe vermelding

bcdedit / set {id} apparaat partitie = C

4. Geef de naam van het bestand met de boot code voor de nieuwe vermelding

bcdedit / set {id} pad \ Linux.MBR

5. Voeg de nieuwe toegang tot het einde van de bootloader selectielijst

bcdedit / displayorder {id} / addlast

6. Geef aan hoe lang te wachten op een gebruiker selectie voordat u verder gaat met de standaardinstellingen

bcdedit / timeout 30

Dat moet het lukken! Reboot, en je moet een nare uitziende text-only white-on-black menu – maar hey, je hebt erom gevraagd! Je zou een mooie kleurrijke menu hebben gehad met een fatsoenlijke achtergrond, of zelfs een geanimeerde een als je echt wilde, maar je wilde de Windows bootloader, dus daar is het. Genieten.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen