Mageia 2 Gepubliceerd

Slechts twee weken na de Release Candidate, werd de definitieve versie van Magiea 2 die vandaag beschikbaar zijn gesteld. Mageia is een spin-off van de Mandriva distributie, die is opgericht door een groep van Mandriva ontwikkelaars en medewerkers als gevolg van de onzekerheid over de toekomst van Mandriva, en de lange (en steeds meer) vertraging in de nieuwe Mandriva releases. In dat opzicht is dit een tijdige release, aangezien er opnieuw discussie over de huidige en toekomstige staat van Mandriva zelf. Zoals ik het zie, de Mageia 1 vrijlating was deze teams manier om te bewijzen dat ze kunnen in feite bereiken wat ze opgenomen om te doen, dat dat voor het opzetten van een nieuw distributiecentrum op basis van de stand van Mandriva op dat moment. Terwijl er was een enorme hoeveelheid werk, dat de meerderheid van het ging om de bouw van de basis voor de distributie, het krijgen van alle stukjes op hun plaats, om ervoor te zorgen dat alles werkte en dat een afgewerkt product uit zou komen aan de andere kant. Er was veel “updating” in die release, vooral omdat Mandriva zelf vrij slecht achter was gevallen tegen de tijd dat ze gevorkte, maar er was niet veel van de nieuwe ontwikkeling of innovatie in. Ik zie Mageia 2 als de eerste keer dat ze echt kunnen verspreiden hun vleugels, en ze hebben een zeer goed werk van het gedaan.

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

De release aankondiging geeft een overzicht van de release – en bijzonder opmerkelijk, bevat een sectie ‘Waarom zou je dan kiezen Mageia “. De Mageia 2 Release Notes “geven de hoogtepunten van dit persbericht, waaronder veel meer details over de arrangementen en repositories Hun installatie Media pagina beschrijft de verschillende formaten -. In een notendop, is er een” full “DVD, een Live CD en Wired Network installatie-cd.

Ik downloadde de KDE Live CD image, dan gewoon gekopieerd naar een USB-stick met dd, en het was klaar om te gaan. Tot nu toe heb ik alleen ge├»nstalleerd op twee van mijn netbooks, de Samsung N150 Plus (Atom CPU, Intel Graphics en Broadcom WiFi) en de Acer Aspire One 522 (AMD C-60 processor, Radeon Graphics en Atheros WiFi). Ge├»nstalleerde probleemloos en alle hardware werkt. Alle van de Fn-toetsen lijken te werken op beide netbooks (Volume hoger / lager / Mute, Helderheid omhoog / omlaag, WiFi Off / On, Sleep). Hoewel ik natuurlijk nog niet aan het testen voor zeer lang, het lijkt erop dat de grillige helderheid probleem op de N150 Plus is ook opgelost – Ik blijf hier zitten kijken naar het zitten inactief, en de helderheid is going down in gladde stappen, en het komt terug naar normaal zodra ik aanraken.

Natuurlijk kan ik niet laten deze release gaan zonder opnieuw te vermelden wat ik beschouw als de beste netbook desktop beschikbaar zijn vandaag de dag. Als u de KDE-versie installeert, kunt u gaan in System Settings, Workspace Gedrag, Workspace en kies Workspace Type: Netbook, vervolgens op Toepassen. Het bureaublad verandert in deze

Gewoon mooi.

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen