Microsoft-backed onderzoek suggereert grote energiebesparingen van cloud

De implicaties energie van cloud computing zijn een grote olifant in de serverruimte.

Dynamische provisioning, die ervoor zorgt dat de server resources zijn afgestemd op de werkelijke behoefte; Multi-tenancy, wat zorgt voor plattere piekbelastingen (die groot energiekosten kunnen rijden), Server gebruik, wat betekent dat je een beter gebruik van de hardware; Efficiëntere data center ontwerpen met geavanceerde koeling en macht conditioning technologieën

Als grote bedrijven – met inbegrip van software-gigant Microsoft – te beginnen met het leveren van meer computerkracht en toepassingen via het internet, lijkt het niet meer dan logisch dat de directe energiekosten voor de bedrijven die gebruik maken van hun diensten naar beneden zou gaan. Immers, wanneer een bedrijf uitbesteedt zijn datacenter of softwaretoepassingen, de elektriciteit die wordt gebruikt om de macht zijn niet langer een kernfaciliteiten kosten. Natuurlijk, op hetzelfde tijdstip, de bedrijven die deze diensten op uw rekening zal op steeds meer datacenters en aanverwante energie te nemen om orkestreren hetzelfde. Dat is een reden waarom dergelijke van Microsoft Google, IBM en Hewlett-Packard zijn versluiering rond hun eigen datacenter operaties veel meer energie-efficiënte in de afgelopen vijf jaar te maken. Als de wolk komt, dan moeten ze ervoor zorgen dat het niet whack hun energieverbruik.

Maar dit bericht is niet over hen. Althans nog niet. Dit bericht gaat over wat uw bedrijf zou kunnen redden in de directe energiekosten door te verhuizen naar cloud computing.

Want het heeft een belang bij het onderwerp als het beefs haar eigen cloud-aanbod, Microsoft opdracht gegeven voor een onderzoek naar de effecten te kwantificeren. De analyse werd uitgevoerd in samenwerking met IT-adviesbureau Accenture en duurzaam ondernemen adviseur WSP Milieu en Energie. “De vraag die we zochten te beantwoorden is wat er gebeurt als mensen de stekker uit hun datacenters en de stekker in de cloud”, zegt Rob Bernard, hoofd milieu-strateeg voor Microsoft.

Het resulterende rapport, genaamd “Cloud Computing en Duurzaamheid: De milieuvoordelen van een overgang naar de cloud,” suggereert dat grote bedrijven hun directe energieverbruik en de kooldioxide-uitstoot met maar liefst 30 procent kunnen verminderen door het verplaatsen van bepaalde on-premise applicaties in de cloud. De impact op kleinere bedrijven was nog dieper: energiegebruik en emissies kunnen worden verminderd tot 90 procent door het gebruik van de cloud in plaats van een IT-infrastructuur aanpak van on-premise.

Natuurlijk, zoals je zou verwachten, de scenario’s onderzocht door Accenture en WSP Milieu en Energie in de studie concentreerde zich op Microsoft-toepassingen: in het bijzonder, Microsoft Exchange, Microsoft SharePoint en Microsoft Dynamics CRM. Er waren drie verschillende use cases onderzocht in de studie: een met 100 gebruikers, een met 1000 gebruikers, en één met 10.000 gebruikers. De resultaten zijn gericht op analytische modellen die specifiek zijn voor de Verenigde Staten en Europa, kunnen resultaten van andere gebieden variëren door de energiekosten in verschillende gebieden.

De studie wees uit dat sommige van de belangrijkste operationele voordelen die rond gegooid over cloud computing ook gebeuren om een ​​aantal van de grootste voordelen voor het milieu te dragen. Zij zijn

Hoewel dit onderzoek richt zich op Microsoft-toepassingen, vrijwel iedereen in de business van het aanbieden van applicaties via de cloud (Salesforce.com? Google? Netsuite?) Heeft deze studie lief te hebben, want ik weet zeker dat de energie vraag zal steeds meer een factor in keuzes inkoop – en in de cloud versus on-premise discussie.

Grote high-tech bedrijven zijn gebonden aan een aantal groeipijnen te voelen als hun datacenters te nemen op die hoedanigheid. recent verslag duurzaam ondernemen van Symantec blijkt dat het energieverbruik van datacenters steeg met ongeveer 4 procent in het afgelopen jaar, juist omdat het hanteren van meer diensten via de cloud ten behoeve van haar klanten.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Omdat de wolk overgang begint, het datacenter energie-efficiëntie boodschap van de door u gekozen cloud providers moet duidelijk zijn en je nodig hebt om te vragen over het. En dat geldt voor alle kleinere managed services providers aanbod gehoste versies van Microsoft-toepassingen.

De tijd voor het negeren van het datacenter energie-efficiëntie is voorbij en je moet de vraag om de nummers te leren kennen.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie