Microsoft koopt Office collaboration tool maker LiveLoop: Bronnen

Microsoft heeft gekocht in San Francisco gevestigde LiveLoop voor een onbekend bedrag, volgens bronnen.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

LiveLoop bouwt collaboration tools voor Microsoft Office. Het eerste product was LiveLoop voor PowerPoint, dat is een PowerPoint plug-in die het mogelijk maakt een heel team gelijktijdig samenwerken aan een document.

Volgens de toelichting op de website, “LiveLoop converteert presentaties in Web URL’s die kunnen worden bekeken vanaf elke computer of telefoon * zonder * enige software te installeren,” of het gebruik van web-hosting-diensten voor online meetings zoals GoToMeeting.

Een bericht op corporate website LiveLoop zegt dat LiveLoop zal worden afgesloten op 24 april, maar zegt niet waarom. De volledige tekst van de aankondiging

LiveLoop zal worden afgesloten permanent op 24 april, hebben 2015. Nieuwe gebruiker registratie en presentatie uploaden is uitgeschakeld.

Bestaande LiveLoop gebruikers: als u alle gegevens die u wilt ophalen uit LiveLoop hebben, doe dit dan vóór 24 april. Op 24 april zullen alle presentaties en gebruikersgegevens permanent verwijderd

Een vermeende routekaart voor twee jaar durende golf van komende Office-updates van Microsoft impliceert Office voor iOS en Android kan verder weg dan veel industrie watchers gedacht.

Een woordvoerder van Microsoft heeft bevestigd dat Microsoft kocht het bedrijf met de volgende verklaring

LiveLoop wordt financieel ondersteund door venture capital firma’s New Enterprise Associates en Columbus Nova Technology Partners.

Microsoft is het opkopen van een aantal kleinere bedrijven die productiviteit toepassingen en diensten als te laat, met inbegrip van e-mail startup Acompli en Android kalender vendor Sunrise. LiveLoop ook in de categorie productiviteit.

LiveLoop’s eerste product zou een mooie aanvulling op de vergader- en collaboration-specifieke software en services die Microsoft installeert op zijn nieuwe Surface Hub videoconferencing systeem.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september