Microsoft om enorme datacentrum in China te krijgen

Chinese datacenter provider 21Vianet is het bouwen van een van de grootste datacenters van China, die een ruimte ter grootte van zes voetbalvelden pitces zal bezetten.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Hoe maakt u uw datacenter draaien beter, en geld te besparen? Bij IBM’s onderzoekslaboratoria en de faciliteiten in de staat New York, zijn drie ideeën bovenste op de hoofden van mensen: energie-efficiëntie, controle, en het gebruik.

Wolk en hosting bedrijf 21Vianet kondigde deze week had de bouw van het datacenter in de Daxing, een zuidelijke wijk van Beijing begonnen.

De bouw van de 42.000 vierkante meter faciliteit zal naar verwachting worden afgerond tegen het einde van 2013. In de eerste fase van de operatie, zal het in staat is van het bedrijf 3.000 kasten en zal later uit te breiden naar 5.000 kasten.

Microsoft zal worden betrokken bij het project vanaf het begin te zijn. 21Vianet’s CEO, voorzitter en oprichter Josh Chen, zei in een verklaring: “We zullen ook dit datacenter te gebruiken om de macht van Microsoft’s belangrijkste commerciële cloud-diensten” – vermoedelijk Azure.

De Shanghai gemeentelijke overheid, 21Vianet en Microsoft “de handen ineen geslagen” in 2011 licentie 21Vianet naar Office 365 en Azure cloud computing, storage, database, integratie en networking diensten in China te vieren.

21Vianet exploiteert de cloud-diensten van een datacenter op de hoogbouw gevuld Pudong kant van Shanghai Bund, het verstrekken van een lokaal gehoste alternatief voor rechtstreekse Microsoft Office 365 services die worden geleverd vanuit andere faciliteiten in de regio Azië-Pacific. Het bevorderen van de eigen Office 365 aanbieden, 21Vianet merkte op dat moment: “. Services van deze [buitenlandse] datacenters zullen worden onderworpen aan de relevante wetten van de regio’s waar de datacenters zijn gevestigd”

Hoewel grote, 21Vianet Daxing datacenter verbleekt in omvang naar de cloud datacenter van IBM en de Chinese firma Range Technology ontwikkelen zich in de noordelijke provincie van China Heibei. De 620.000 vierkante meter datacenter zal ongeveer 96 voetbalvelden groot, of zoals Forbes zet het bijna even groot als het Pentagon.

Die faciliteit zal naar verwachting worden afgerond in 2016 en werd aangeprezen door IBM als grootste cloud computing centrum van Azië.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren