Microsoft verwijst naar zijn anti-Linux playbook VMware aan te vallen

In een beweging die doet denken aan de “Get the Facts” anti-Linux-campagne, Microsoft is het voeren van oorlog tegen VMware met een klantgerichte website die de Redmondian rotatie op hoe haar producten op stapel tegen de concurrentie biedt.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

De Burton Group Data Center Strategies blog belicht nieuwe virtualisatie-website van Microsoft, met de URL “VMwareCostsWayTooMuch.com,” in een post op vrijdag. Burton Research Director Drue Reeves merkte op dat Microsoft vertegenwoordigers vorige week waren het uitdelen van kaarten met de URL buiten gebruikersconferentie VMware’s in Las Vegas, totdat ze werden gevraagd om het pand te verlaten. Reeves noemde strategie van Microsoft “kinderachtig.” Hij vroeg ook Microsoft’s belangrijkste stelling dat VMware is duurder dan het vergelijkbare aanbod. Van zijn post

Het is een beetje achterbaks van Microsoft om te zeggen VMware is ‘veel te duur’ als Windows Server wordt geleverd met wat Chris Wolf termen als “een Virtualisatie Tax”. Chris stelt dat “Als je vandaag bent virtualiseren een Windows-server OS, zal MS licentiebeperkingen dwingen je om Windows te kopen 2008 datacenter editie, die zoals u weet is inclusief Hyper-V. Om te zeggen dat VMware kost meer is oneerlijk. ‘ Ik ben het eens. Om echte mobiliteit VM met Hyper-V datacenter editie krijgen is vereist. Alle andere edities ofwel beperken mobiliteit of het aantal VM (virtuele machines) te beperken.

De nieuwe anti-VMware plaats doet me denken aan een hoop originele “GettheFacts” site en campagne van Microsoft’s – die het bedrijf inmiddels vervangen door een enigszins afgezwakt “/ Vergelijk” one. Beide zijn ontworpen voor klanten die Linux niet zo goedkoop en robuust als zij leidden waren geloven overtuigen. Net als bij GettheFacts, de anti-VMware site bevat case studies prominent. Tot nu toe – anders dan zij heeft gedaan met GettheFacts – Microsoft lijkt niet te worden touting een Microsoft-gesponsorde studies door derden analisten op de VMware-aanval plaats.

Deze dagen, Microsoft’s publieke berichten over Linux en open source is overgestapt van ‘beat’ em “te” werken met hen. ” Microsoft ambtenaren zeggen dat hun doel is om gebruikers die willen en interoperabiliteit tussen Windows en Linux nodig hebben te helpen. Ik ben benieuwd wanneer / als Microsoft verleden attack mode met VMware zal bewegen en beginnen te praten door de klant gevraagde interoperabiliteit in de virtualisatie ruimte ….

Ondertussen, spreken van Windows Server en virtualisatie, Microsoft officieel gelanceerd Windows HPC Server 2008 op 22 september Bill Laing, Corporate Vice President van Microsoft’s Windows Server en Solutions Division, met wie ik praatte op de New York lancering vandaag, herhaalde dat Microsoft heeft gezien 250.000 downloads van de Hyper-V hypervisor, omdat het werd vrijgegeven aan de productie in juni.

Microsoft zal naar verwachting de Hyper-V-bits deel uit van de kern van Windows Server 2008-product via Service Pack (SP) 2. Laing weigerde om timing te praten voor Windows Server 2008 SP2 te maken. Hij weigerde ook om iets over Windows 7 Server, een k een Windows Server 2008 R2, anders dan om te benadrukken dat het een “kleine” release, niet een groot zal zijn te bespreken.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren