Oracle aandeelhouder klaagt dan klokkenluider case

Als claims die Oracle geprobeerd om ‘Stonewall’ een klokkenluider rechtszaak en betaalde een $ 200 miljoen regeling vergoeding nadat de zaak in de rechtbank verschijnen om waar te zijn, dan is de onderneming kan zich vinden aan de verkeerde kant van de wet.

Een investeerder van de enterprise software-gigant, Jordan Weinib, klaagt de onderneming – te beweren dat CEO Larry Ellison en zowel zijn huidige en vorige raad van bestuur die zich bezighouden met langdurige, onnodige geschillen over de beschuldigingen van de klokkenluider, toen de bestuurders naar verluidt wist dat de vorderingen waren true.

Als gevolg van deze, $ 200.000.000 dollar aan ‘schade’ werd toegebracht aan Oracle, die op zijn beurt gevolgen heeft voor haar beleggers.

De nederzetting in kwestie was het resultaat van een klokkenluider rechtszaak in 2007 ingediend door de vorige werknemer Paul Frascella, die het bedrijf van het schenden van clausules prijs-vermindering van federale contracten, en de uitbreiding van kortingen om te selecteren en beperkte groepen beschuldigd.

Daarom Oracle krachtens de False Claims Act aan zijn contractuele verplichtingen jegens de General Services Administration (GSA) te voldoen. De zaak werd slechts afgerekend na een langdurig en kostbaar proces.

Nadat Oracle betaalde $ 199.5m plus rente, Weinrib beweert dat de hoge juridische kosten waren te wijten aan de firma “graven in en procederen de zaak”, ook al is de CEO en zijn team naar verluidt wisten beschuldigingen de klokkenluider juist was. Weinrib verklaard

Het bestuur dwong de overheid om extra middelen te besteden procederen de actie wanneer de raad wist het bedrijf was in een belangrijke positie aansprakelijkheid en dat er extra rechtszaken zou zeker verhoging van de uiteindelijke prijs van de nederzetting.

Door geen verzachtende verliezen door de schikking, de aandeelhouder claims die Oracle gefaald in haar plicht om hem en andere aandeelhouders. Weinrib is op zoek naar een niet nader genoemd bedrag aan schadevergoeding.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Oracle’s Google Android patent rechtszaak bezuinigen op maat; Oracle: Hardware zaken vertraagt, cloud gevecht komt in zicht; Oracle tart de zwaartekracht, niet uit nog het bos; Oracle heeft een aantal cloud overtuigende voorsprong; Oracle onderzocht door financiële en analisten

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer