Van Google, riolen en Engels ale

De site was naar beneden voor het beste deel van de dag, op zijn minst een aantal mensen: antwoord van Google om de aanval was om de toegang tot de ISP’s die waren het produceren van de grootste lading te weigeren – ongeveer dezelfde strategie als de aarding van alle vliegtuigen na een kaping, en als onhoudbaar. Het meest frustrerende aspect van de zaak was dat de dader, MyDoom, is een door en door bekende hoeveelheid. Op het hart, het virus is dezelfde als degene die eerder is aangevallen Microsoft en SCO: vergeet super-slimme hackers snuiven van subtiele kwetsbaarheden, dit was het dezelfde oude dezelfde oude. Als MyDoom tot maanden kan krijgen nadat het is geïdentificeerd, dan is het hele idee van antivirus software is gebrekkig.

Om een ​​antwoord op het probleem dat we hebben om terug te gaan 150 jaar, naar Londen in de late zomer van 1854. Dr. John Snow, een vooruitziende blik medic die ook pionier anesthesie te vinden, was het bestuderen van cholera-epidemieën – en tussen 31 augustus en 9 september 500 mensen overleden aan de ziekte in een verderfelijke gebied van Soho op slechts een paar honderd vierkante meter.

Dr. sneeuw al lang vermoed dat cholera werd uitgevoerd in water en produceerde een plan waaruit blijkt dat de sterfte rond een waterpomp. De mythologie van het verhaal vertelt dat hij de lokale overheid overgehaald om het handvat te verwijderen en dus stopte de epidemie: de waarheid is complexer, maar het komt neer op hetzelfde neer. Dr. Sneeuw had gelijk, en het daaropvolgende onderzoek bleek dat de route van infecties – poreuze metselwerk verhuur riolering lek in de waterleiding – en de effectiviteit van zijn voorspellingen. De goede dokter kan dus zowel de geschiedenis ingaan als een vader van de moderne epidemiologie, de studie van de ziekte bij de bevolking, en een pionier op het gebied van GIS, geografische informatiesystemen.

En zo tot op de dag, wanneer de globale douche van IT-malware lijkt constant en niet te stoppen. De eerste weten we over een andere giftige nare op de rampage is wanneer sites zijn naar beneden, wordt e-mail verstopt en zelfs de BBC over gehoord. Maar elke infectie gaat gepaard met een grote hoeveelheid informatie die in real time kan worden gebruikt in kaart brengen en isoleren hen – informatie die momenteel niet is verzameld, laat staan ​​geanalyseerd. Elke computer op het internet is een potentiële Tripwire: zo snel als een virus zich kan verspreiden, kan het nieuws sneller te verspreiden.

We zijn al gewend aan het delen van informatie over het net voor utilitaire redenen: Seti @ Home en andere gedistribueerde verwerking regelingen van de waarde van de gemeentelijke computers laten zien. Wie zou niet vrijwillig een heuristische analyse pakket dat het verkeer en e-mail gecontroleerd op hun pc en gerapporteerd als iets verdachts aan de gang was draaien? Het zou niet nodig zijn op elke computer – als we niet iedereen kunnen krijgen om bijgewerkte antivirus software te handhaven, de kans op het maken van die gebeuren zijn verwaarloosbaar klein – maar een statistisch significante controle groep zal eenvoudig in te stellen zijn.

Het probleem met heuristische virusdetectie is dat het niet erg betrouwbaar: door te proberen om een ​​virus te identificeren door wat het doet, is de kans groot dat de analyzer legitieme software zal misidentificeren als malware – een vals positief. Maar met duizenden pc’s kijken naar het net, zullen deze valse positieven zo veel lawaai. De introductie en verspreiding van een echte virus zal een onmiskenbare vingerafdruk met de aard van het virus en het gebied van de Netto creëren waaruit het verspreidt zich onmiddellijk duidelijk aan wie is de controle.

Aan wie dit doet en wat gebeurt er vervolgens: de politiek hier zal veel lastiger dan de technische aspecten zijn. In het ideale geval zal een nieuw virus te worden opgehaald binnen twee of drie generaties en de besmette gebieden geïsoleerd – of op zijn minst gefilterd – voordat de exponentiële spread op gang komt, maar de bevoegdheden die nodig zijn om dit te realiseren zijn niet te lichtvaardig worden geschonken. Het moet niet moeilijk zijn om de wil van Google en Microsoft te overtuigen om een ​​onafhankelijk bureau dat zich toelegt op het geven van het internet een goed immuunsysteem.

Als je niet kunt wachten, een manier om cholera te voorkomen is om bier te drinken, als het brouwproces is van nature antiseptisch. die als een levenslange geheelonthouder, zou niet hebben goedgekeurd – Bezoekers van Soho, en de nog steeds verderfelijke gebied van Broadwick Street, kan een model van de pomp in de buurt van een pub vernoemd naar Dr. John Snow zichzelf zien.

biografie, Rupert Goodwins is de technologie-editor voor de websiteUK.

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië, veiligheid, FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer