Weet hoe je robots te programmeren? CEO zegt dat het nu een goed moment om te leren

Dit is een gast bericht door CEO Open Source Robotics Foundation Brian Gerkey.

meer robotica

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Het team achter de Walk Again Project wilde verlamde patiënten te leren hoe te lopen met behulp van robot been steunen, maar de resultaten waren veel beter dan verwacht.

Acht jaar geleden, Morgan Quigley, Eric Berger en Andrew Ng publiceerde een papier dat niet over ROS was. Het was ongeveer trede, het Stanford Artificial Intelligence Robot, die een bibliotheek genaamd schakelinstallatie gebruikt om berichten tussen softwaremodules door te geven aan complexe manipulatie taken zoals nietmachine grijpen uit te voeren. Schakelinstallaties was een speciaal gebouwde framework dat is ontworpen modulair en robot-onafhankelijk te zijn, en het was een goed idee dat in 2009, “ROS: een open-source Robot Operating System” werd gepresenteerd op de IEEE International Conference on Robotics en Automation (ICRA) in Japan. Met ingang van deze maand, heeft de krant de introductie van ROS is 2020 keer, een stijging van meer dan 50% ten opzichte van vorig jaar geciteerd.

De populariteit van één document is slechts een kleine indicator van de populariteit van de robot besturingssysteem introduceerde. Bij acht jaar oud, ROS groeit sneller dan ooit, en het helpen van de robotica gemeenschap om mee te groeien met het. We zijn bijzonder verheugd om te zien hoe nieuwe startups zijn gebruik te maken van het open source karakter van ROS om hen te helpen de ontwikkeling van nuttige, betrouwbare robots die zijn het creëren van geheel nieuwe markten. In 2015 alleen al meer dan $ 150 miljoen in VC financiering (voor zover we weten) werd geïnvesteerd in bedrijven die gebruik maken van ROS.

Lees: Lang leve ROS: Waarom de robotica revolutie wordt gedreven door open source ontwikkeling

Grote, gevestigde bedrijven zijn het nemen van meer en meer aandacht van ROS ook. Op Roscon dit jaar, Fetch Robotics is toegetreden als een platinum sponsor van Ubuntu, en een record aantal gouden sponsors opgenomen NVIDIA, Bosch, en Qualcomm en deelnemers van bedrijven zoals BMW, DJI, Intel en nog veel meer. Roscon 2015 was veruit de grootste conferentie die we ooit hebben gehad: ze uitverkocht weken van tevoren. Het is duidelijk dat we volgend jaar gaan te hebben om een ​​veel grotere locatie om ruimte voor meer deelnemers, meer sprekers, en meer exposanten maken.

Het nemen van een blik op hoe veel van onze gemeenschap dit jaar is gegroeid, is het gemakkelijk te zien waarom Roscon zo populair is geworden: het is een weerspiegeling van het enthousiasme en de betrokkenheid van de ROS user base. In mei 2015 alleen al werden bijna Nine Million ROS pakketten downloaden van meer dan 70.000 unieke IP-adressen, en deze nummers niet eens spiegels tellen. Dit suggereert dat ROS waarschijnlijk honderdduizenden actieve gebruikers. We hebben ook een zeer sterke gemeenschap van ontwikkelaars: 1840 mensen hebben bijgedragen aan ROS ’10 miljoen regels code, gemiddeld 20 commits per dag. De ROS wiki is 10% groter zijn sinds vorig jaar gekregen, en er zijn meer dan 11.000 gebruikers op ROS Answers, een stijging van 32% ten opzichte van vorig jaar, met een totaal van meer dan 5.000 vragen beantwoord. Het is nummers als deze die ons zoveel vertrouwen in de toekomst op lange termijn van ROS te maken.

Als je niet een deel van de ROS gemeenschap nog, is er nooit een betere tijd om mee te doen geweest. Zelfs als je geen ervaring met robots of programmering, is er een breed scala van low-cost robots en behulpzaam online tutorials die u op weg helpen, en we zijn ook verheugd te kunnen aankondigen (net op tijd voor de feestdagen!) Dat door Morgan Quigley, Brian Gerkey, en Bill Smart, die je van nul zal nemen om ROS expert in slechts 448 pagina’s: O’Reilly Media heeft “Een praktische Inleiding tot de Robot Operating System, Programmering Robots met ROS” gepubliceerd.

Learning ROS zal u toelaten om allerlei leuke dingen te doen met meer dan 80 robot platforms. U kunt kiezen uit de bekwame, betaalbare Turtlebot, één van de vele geavanceerde mensachtige robots die streden in de DARPA Robotics Challenge, of zelfs NASA’s Robonaut, momenteel testen op de International Space Station ondergaan. Robots aangedreven door ROS zijn overal, en hier zijn slechts een paar van hen

Voor full frame clips te zien van de lange versie van de montage.

Natuurlijk, we hebben geen idee hoeveel robots daadwerkelijk worden uitgevoerd ROS, of hoeveel mensen of bedrijven gebruiken het, want ROS is open source en volledig gratis. We zijn vaak verbaasd te horen dat cutting edge robots die we al kennen worden aangedreven door ROS, zoals wanneer BMW aangekondigd op Roscon dat ze zijn met behulp van ROS in hun autonome auto’s voor de afgelopen jaren. We waren helemaal niet verrast om te horen waarom BMW ROS koos voor zijn autonome rijden onderzoek, maar: ze waarderen zijn populariteit, zijn stabiliteit en betrouwbaarheid op basis van een grote gebruikersgroep, het feit dat het maakt het gemakkelijk om samen te werken, en de open source karakter.

Zoals de ROS gemeenschap is gegroeid, hebben diverse special interest groups georganiseerd om ROS voor specifieke toepassingsgebieden te promoten. De ROS Industrial Consortium is een dergelijke groep. ROS-I is een software-bibliotheek die voortbouwt op ROS en maakt gebruik van de kracht en flexibiliteit om te controleren de productie van automatisering apparatuur, waaronder industriële robot armen. Het wordt ondersteund door de 36-lidorganisaties bestaat uit bedrijven als 3M, ABB, BMW, Ford, Boeing, Siemens en meer. Vertegenwoordigers van Boeing, Caterpillar, Yaskawa en meer spreken in naam van ROS en ROS-I in deze video.

2016 is klaar om het grootste jaar ooit voor de ROS, en we willen graag twee dingen die de moeite waard om in het bijzonder enthousiast over zijn te markeren. De eerste is ROS 2.0, die we hebben ontwikkeld voor de afgelopen jaren. ROS 2 zal de groei van de ROS gemeenschap ondersteunen door waardoor het veel makkelijker om te werken met kleine embedded systemen, teams van meerdere robots en robots die real-time controle nodig. We willen ook graag om ervoor te zorgen dat u bekend bent met Robotics Fast Track (RFT), dat is een programma dat wij werken samen met DARPA bent. Het is een makkelijke manier voor u om de overheid de financiering voor uw ontzagwekkende robotica ideeën te krijgen zonder te doen van een van uw IP, en absoluut iedereen kan toepassen.

We schrijven deze verjaardag berichten te helpen geven je een gevoel van hoe ROS heeft een hele heeft gedaan in het afgelopen jaar, maar we willen je zeker aan te moedigen om uit te vinden voor jezelf, door betrokken te raken. Schrijf of bewerken van een Wiki-pagina. Beantwoord een vraag op ROS Answers. Kom naar Roscon. En, als je klaar bent, na te denken over het helpen om ROS te handhaven zelf, of zelfs bij te dragen een gloednieuwe ROS-pakket. OSRF doet het goed, maar op de lange termijn succes van ROS is afhankelijk van alle ongelooflijk ontzagwekkende ROS gebruikers zelf. Als u al een actief onderdeel van de ROS gemeenschap, we kunnen niet genoeg bedanken, en als je dat niet bent, denken: je kan helpen ROS groeien en bloeien voor acht jaar, en daarbuiten.

Brian Gerkey is CEO van het Open Source Robotics Foundation (OSRF), die ROS beheert. Dit bericht verscheen voor het eerst op de ROS Blog.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september