Lenovo rondt overname van IBM’s x86 server bedrijf

Lenovo heeft aangekondigd dat het zal sluiten van de, de verwerving deel van IBM’s x86 server business, op woensdag 1 oktober.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren, Kunstmatige Intelligentie, Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek

Als onderdeel van de $ 2300000000 overname, is Lenovo verwerven System x-, BladeCenter en Flex System blade servers en switches, x86-gebaseerde Flex geïntegreerde systemen, NeXtScale en iDataPlex servers en bijbehorende software, blade netwerken en onderhoudswerkzaamheden. IBM zal de System z mainframes, Power Systems, Storage Systems-Power op basis van Flex servers, PureApplication en PureData toestellen te behouden.

Lenovo zal ook een wereldwijde OEM en reseller voor IBM storage gear geworden, die van IBM Storwize disk systemen, tape, General Parallel File System-software, SmartCloud Entry aanbieden, en elementen van IBM’s systeem software portfolio, inclusief de Systems Director en Platform Computing producten.

Sprekend op de website, Matt Codrington, Lenovo Australië en Nieuw-Zeeland directeur, zei dat de overname zal het bedrijf wereldwijd te maken van de op twee na grootste speler op de $ 42100000000 wereldwijde x86 servermarkt, en de op twee na grootste speler op de Australië en Nieuw-Zeeland markt.

“We zullen het nemen van een reeds formidabele bedrijf naar het volgende level. Onze wereldwijde plan is te bereiken AU $ 5000000000 in inkomsten voor deze divisie, en een hogere winstgevendheid dan onze pc-activiteiten binnen het eerste jaar,” zei hij.

“Ze zijn ambitieuze doelstellingen, maar haalbaar. Dit alles speelt in onze PC-strategie, die eigenlijk is het leveren van een end-to-end oplossing uit de smartphone helemaal naar het datacenter, en alles daar tussenin. Om ervoor te zorgen we de de meeste van deze acquisitie lokaal, hebben we AU begaan $ 5.000.000 aan de groei binnen de zakelijke brandstof te voorzien. ”

Om de overname te markeren, zal de onderneming de verhuizing naar een nieuw hoofdkantoor in Chatswood, Sydney. Zijn Melbourne kantoor zal ook verhuizen naar een groter pand. Lenovo zal de opening van nieuwe kantoren in Canberra en Brisbane, die Codrington gezegd zal de aanwezigheid van het bedrijf in deze regio uit te breiden.

Het wereldwijde team van de IBM x86 server bedrijf zal onder enterprise business group Lenovo’s worden georganiseerd. Adalio Sanchez leidde de x86 server zaken bij IBM, en zal in die hoedanigheid bij Lenovo, als senior vice-president van Enterprise Systems, rapporterend aan Gerry Smith.

We werken alleen met rechtmatig geïnstalleerde software producten zoals Microsoft. We hebben zeer strenge controles kregen in onze supply chain, want het is een van de grootste in de wereld.

Tony Smith, Lenovo Australië en Nieuw-Zeeland enterprise business group director, zei zonder de openbaarmaking van bepaalde nummers die het bedrijf ter plaatse zal groeien de headcount met de overname. Hij merkte op dat het personeel uit de hele verkoop, technische, marketing en bedrijfsvoering support afdeling in heel Australië en Nieuw-Zeeland van IBM’s x86 server team zal verhuizen naar Lenovo.

“We zijn heel erg op zoek naar de omvang en de middelen die zij biedt ons bedrijf om onze groei te voeden. We hebben heel hard gewerkt voor een naadloze overgang aan onze partners en klanten”, zegt hij.

We zijn gaan door heel veel van de planning voor de integratie van ons bedrijf, en het zal een snelle overgang omzet van een groot deel van onze business systemen die ondersteuning bieden voor de manier waarop we werken te zien. We vinden het zal veel voordelen voor onze klanten en partners, waardoor ze een grotere toegang tot een zwembad van het aanbod en oplossingen, en we kijken om te zien dat als nieuwe kansen creëren om waarde te leveren aan hen als we verder gaan.

Het plan voor ons is om het marktaandeel in Australië en Nieuw-Zeeland te groeien in de markt ruimte binnen de systemen die brandstof datacenters in onze cloud-providers.

De overname kreeg onlangs goedkeuring van beide; Chinese en, Amerikaanse toezichthouders. Aanvankelijk; regelgevers van de VS waren bang, dat de nationale veiligheid kan worden verzwakt, en “Chinese spionnen” in staat zijn om toegang te krijgen tot het Pentagon servers, die toebehoorde aan IBM. Onder de voorwaarden van de overname zal IBM blijven onderhoud van deze servers bieden.

Op deze nota, Codrington gerustgesteld dat het regelgevende proces heeft het bedrijf gegaan door een voortreffelijk voorbeeld van dat het een van de “meest veilige, controleerbare supply chains in de markt”.

“In termen van de mate van vertrouwen van onze klanten, hebben we een controleerbare positie in termen van wat de veiligheid eruit ziet en wat de kwaliteit eruit ziet. We werken alleen met rechtmatig geïnstalleerde software producten zoals Microsoft. We hebben zeer strenge controles kregen in onze leveren keten, want het is een van de grootste in de wereld, “zei hij.

De opkomst van cloud computing heeft nieuwe en andere eisen aan datacenter capaciteit gezet. Aangedreven door kleinere chips zoals die in mobiele apparaten, hebben microservers ontstaan ​​om te voldoen aan de behoeften van ‘scaling out’ en servers die lagere kosten en minder stroom produceren.

In tegenstelling tot onze concurrenten, handhaven wij een aanzienlijke in-house mogelijkheden. We niet uit te besteden aan de fabrikanten contracteren. We hebben zeer grote productie mogelijkheden in de wereld die ons in staat stelt om de veiligheid, kwaliteit en efficiency in de productie te handhaven. Onze producten zijn grondig getest. Er is nooit enig bewijs dat er zijn geweest de overbrenging van pc’s met malware of virussen geweest. We hebben er alle vertrouwen in onze processen en efficiency, zodat onze klanten dat niveau van vertrouwen.

De overeenkomst bouwt voort op een sterke geschiedenis van samenwerking, die begon in 2005, toen Lenovo overgenomen IBM’s pc-activiteiten, met inbegrip van de ThinkPad-lijn van laptops. in afwachting van overname Lenovo’s van Motorola Mobility door Google zal het ‘s werelds derde grootste smartphone-maker te maken, terwijl haar positie in de pc, tablet en smartphone-markt verder te versterken.

Codrington zei dat de pc-markt voor Lenovo is nog steeds een kern focus van het bedrijf.

Het is nog steeds een grote markt. Mensen hebben gesproken over tablets, maar kijk, vijf jaar geleden, we spraken over de dood van de desktop, maar dat is gewoon niet gebeurd. De pc-markt is nog steeds een zeer relevant, hoewel commoditised, ruimte, het is nog steeds zeer relevant.

“We werken samen met partners en klanten om activity-based werken te leveren, bijvoorbeeld, zoals de invoering van de juiste apparaten in de rechter hand voor de juiste resultaten. Sommige mensen gebruiken tablets, sommige mensen uit een productiviteit perspectief gebruik pc’s, en als nieuwe technologie zoals gebaar technologie of voice technologie te ontwikkelen, zal de PC evolueren, maar het zal niet weggaan, want het is nog steeds de steunpilaar en het centrum van alles, “zei hij.

Codrington voegde eraan toe dat in Australië, het is allemaal over de groei van de pc-markt aandeel in Australië, zeker nu dat Sony en Samsung de ruimte hebben verlaten.

“Wat we gaan over is schaal. We moeten schaal hebben, moeten we schaal rijden in het bedrijf. Als we gaan door middel van een autonome groei in Australië, hebben we heel sterk gegroeid in de afgelopen twee jaar, en, zoals we hebben globaal, je hebt gezien ons uitgegroeid tot de nummer één pc-leverancier, maar autonome groei is niet genoeg. het streven we hebben en de strategie die we hebben is om die schaal te rijden binnen het bedrijf, “zei hij.

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Nvidia biedt tot AI supercomputer voor non-profit onderzoek