Microsoft stelt CodePlex projecten GPLv3 licentie gebruiken

Met weinig fanfare, Microsoft – of ten minste een deel ervan – is gegaan van rekening houdend met de GNU General Public License v.3 (GPLv3) “kwaad” op “aanvaardbaar.

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Op 3 oktober, Microsoft aangekondigd dat voor de eerste keer, zou het toestaan ​​dat open-source projecten gehost op haar CodePlex site om het gebruik van de GPLv3-licentie te geven. CodePlex is een Microsoft-run plaats voor het hosten van open-source projecten.

GPLv3 is nu een van de licentie keuzes die CodePlex ontwikkelaars zien in een drop-down lijst biedt hen licentie keuzes. Andere opties in het drop-down onder Apache 2.0, vereenvoudigd BSD, GPLv2, Mozilla Public License 2, en een handvol van Microsoft open source licenties. Individuen die geïnteresseerd zijn in het ontvangen van een open source project op CodePlex nodig hebt om een ​​licentie op het moment dat ze voor het eerst hun projecten op de site te zetten te selecteren.

Ontwikkelaars hebben gevraagd Microsoft om de GPLv3-licentie als een optie op CodePlex sinds 2008 toe te voegen, zo niet eerder. In vorige week blog post, Technical Fellow Brian Harry merkte op dat de eisen ontwikkelaars werden uiteindelijk gerealiseerd

We willen het in licentie geven van de projecten op CodePlex zo eenvoudig mogelijk te houden dat is de reden waarom de drop-down lijst met licenties kort en eenvoudig te houden we. Maar het was duidelijk dat de GPLv3 is belangrijk genoeg en er was genoeg gemeenschap eisen dat het een plaats verdiend in de lijst.

Ontwikkelaars die hun favoriete open source licentie neer hoeft te zien in de daling kunnen contact opnemen met de CodePlex team en verzoek het recht om andere open-source licenties gebruiken, Harry merkt.

Het is verrassend dat Microsoft GPLv3 zijn CodePlex lijst eindelijk toegevoegd, aangezien Microsoft het management (en de juridische’s) angst en afkeer van die bepaalde open-source licentie.

Terug in 2007, toen Microsoft de aftrap voor haar campagne om de Linux-leveranciers te krijgen – te beginnen met Novell – Microsoft patenten in licentie aan mogelijke juridische actie het hoofd af, GPLv3 was een groot struikelblok. Er was vermoedelijk bezorgdheid over Microsoft’s deel dat onder de GPLv3, Microsoft zelf kan worden beschouwd als een “Linux-distributeur,” en dus verplicht aan de GPL v3 voorwaarden als gevolg van de steun termen die deel uitmaken van de Microsoft-Novell pact waren. Microsoft execs publiekelijk geuit zorgen dat GPLv3 was een poging om het onderscheid tussen open en closed source eroderen.

Ik vroeg Microsoft ambtenaren wat, als er iets, rond het denken van het bedrijf over de GPLv3 was veranderd om de opname ervan in CodePlex verdienen. Een woordvoerder van het bedrijf voorzag niet in een direct antwoord, in plaats daarvan kreeg ik een verklaring herhalen Microsoft’s wens om het maken van dingen makkelijker voor ontwikkelaars die willen open source hun projecten op CodePlex.

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip