nieuwe Nokia mobiele eenheid Microsoft maakte een € 326m verlies vorig kwartaal

Met de verkoop van haar, apparaten en services business van Microsoft nu compleet, heeft Nokia gedetailleerd hoe het apparaat worstelde in het laatste kwartaal.

Vecht niet tegen de oorlog van gisteren: Kan mobiele probleem Nokia fix van Microsoft, Nokia benoemt Suri als CEO, is van plan om miljarden Microsoft geld te besteden; Microsoft’s Nokia buy lijdt vertraging; China eindelijk het groene licht geeft voor Nokia-Microsoft-deal?

In haar vandaag gepubliceerde tussentijdse resultaten, aldus het bedrijf, dat in het eerste kwartaal van dit jaar, de apparatuur en services business bracht € 1,9 miljard omzet, maar maakte een € 326m verlies – wat betekent dat de omzet daalde 30 procent jaar op jaar, en zijn verlies verbreed vijf procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2013.

Volgens Nokia, de verkoop van haar assortiment ‘Mobiele telefoons’ – apparaten die geen Windows Phone niet run – daalden jaar-op-jaar, terwijl de Microsoft-powered Lumia ‘Smart Devices’ up waren. Beiden waren echter lager dan in het voorgaande kwartaal.

Wanneer de Microsoft deal sluit, zal Nokia een nieuwe eenheid genaamd Advanced Technologies krijgen. Precies wat zal deze onbekende hoeveelheid te werken aan de hand?

Hoewel Nokia is niet het verstrekken van informatie over het aantal toestellen van beide soorten werden verkocht, zal het cijfer ergens tussen het vallen, 8,2 miljoen verkocht in Q1 2014, en de, 5,6 miljoen verkocht in Q4 2013.

“Op beide per jaar op jaar en sequentiële basis, onze mobiele telefoons netto-omzet werd beïnvloed door concurrerende industrie dynamiek, waaronder intense smartphone concurrentie tegen steeds lagere prijs punten en intense concurrentie op de lage kant van onze productportfolio. Onze Smart Devices netto-omzet beïnvloed door concurrerende industrie dynamiek met inbegrip van de sterke dynamiek van de concurrerende smartphone-platforms “, aldus Nokia.

Voor de resterende delen van Nokia, Q1 zag daling omzet 15 procent jaar op jaar tot € 2,6 miljard, terwijl de winst steeg tot € 212m, ten opzichte van vorig jaar € 30 miljoen verlies.

Alle drie van de eenheden die deel uitmaken van Nokia na de verkoop zal blijven toonde een jaar-op-jaar stijging van de winst. Zijn netwerken het bedrijfsleven, van oudsher bekend als NSN, zag de winst groeien met 10 procent tot € 216m, zijn hier mapping-eenheid draaide een € 5 mln verlies in een € 10 miljoen winst, en de patenten en R & D-bedrijf steeg met 18 procent naar € 86m. Echter, twee van de drie eenheden – netwerken en hier – zag de totale omzetdaling.

Nokia schreef de daling van de netwerken de verkoop aan “desinvesteringen van de bedrijven niet in overeenstemming is met de strategische focus”, krijgen van een aantal contracten en landen, en valutaschommelingen. Terwijl het door een vertraging van de LTE-uitrol door Amerikaanse operators en lagere uitgaven door hun Europese tegenhangers geraakt, China was een lichtpuntje voor het bedrijf, dankzij telco’s van het land de inzet van TD-LTE-netwerken.

Apple; Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september; mobiliteit; gratis iPhone 7 aanbod van T-Mobile vraagt ​​upfront kosten en veel geduld, de iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, innovatie;? M2M-markt stuitert terug in Brazilië

Voor Hier, externe omzet steeg jaar op jaar als gevolg van een stijging in het aantal verkochte auto’s met behulp van de in-vehicle software – 2,8 miljoen voor het kwartaal.

Nokia’s Technologies eenheid, die ziet er na zijn IP-activiteiten, zet de toename van zowel de winst en de omzet tot een sprong in licentie-inkomsten als gevolg van de ondertekening van nieuwe deals – zoals de recente overeenkomst met HTC.

Het bedrijf bleek ook haar plannen voor de inkomsten uit de verkoop van haar apparaten en services business van Microsoft: de uitgifte van € 800 gewone dividend meer dan dit en volgend jaar, en een speciaal dividend van € 0,26 per aandeel, of ongeveer € 1 miljard in totaal, gepland voor 2014. Het is ook van plan om de schuld verlaagd met € 2 miljard in 2016, en inkoop € 1,25 miljard aandelen komende jaar.

De Microsoft overname was oorspronkelijk de bedoeling om binnen te komen op € 5,4 miljard euro. Echter, als gevolg van de; deal sluiten later dan verwacht, is dat de prijs gestegen met € 170m “als gevolg van de geschatte aanpassingen voor netto werkkapitaal en cash earnings”, aldus Nokia.

Nokia vandaag, benoemd ook een nieuwe chief executive, om over te nemen van interim CEO Risto Siilasmaa: Rajeev Suri, die tot nu toe heeft geleid tot zijn netwerken het bedrijfsleven, zal het bedrijf loopt van volgende maand.

Deze iPhones en iPads zal al achterhaald op 13 september

T-Mobile gratis iPhone 7 aanbieding geldt upfront kosten en veel geduld

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

? M2M markt stuitert terug in Brazilië

Nokia