cloud roadmap van Microsoft voor 2012: Wat is er op de tap

Microsoft is niet bereid om te delen in het openbaar haar routekaart s voor zijn Windows Azure en Office 365 cloud-aanbod voor het afgelopen jaar-plus geweest. Maar het lijkt erop dat de Softies zijn delen van een aantal gegevens in particulier met een select groepje.

Consistente REST API’s voor Windows Azure functies en diensten, aflosbaar vanaf elke programmeertaal (volledige SDK in het voorjaar); SQL Azure Reporting Services (nu een Q1 2012, in plaats van een einde van 2011 te leveren, ik hoor van één van mijn contacten) ; De mogelijkheid om een ​​virtual private network (VPN) tussen on-premise servers en Windows Azure te creëren. (Let op: ik denk dat dit is de Azure Connect aanbod, oorspronkelijk de codenaam Project Sydney, die verondersteld werd om buiten te zijn voor het einde van 2011 in definitieve vorm.); De mogelijkheid om grote hoeveelheden gegevens te importeren en exporteren door de scheepvaart bestanden op een schijf in Windows Azure blob opslag; Same beschikbaarheid belofte (99,9%) voor enkele en meerdere exemplaren; mogelijkheid te monteren / makkelijker ontkoppelen drijft op actieve exemplaren, ondersteuning voor gemakkelijker ontwikkelen Azure apps niet alleen op Windows, maar ook op Mac en Linux-systemen; Steun voor het User Datagram Protocol (UDP) voor streaming workloads en andere toepassingsgebieden; de mogelijkheid om eenvoudig opzetten WordPress en Drupal op Azure “zonder code te schrijven, een voorbeeld van functionaliteit waardoor de creatie, aanpassing en beheer van private marktplaatsen (Let op: ik denk dat dit is de codenaam “Roswell” technologie waarover ik eind vorig jaar blogged); Betere integratie met Active Directory voor de migratie: zowel de mogelijkheid om aan te melden op het gebruik van een on-premise Active Directory in Office 365, evenals de technologie die zal helpen gebruikers migreren van hun line-of-business applicaties die afhankelijk zijn van Active Directory naar de cloud zijn (zogenaamd “zonder wijzigingen”), ondersteuning voor gemakkelijker uploaden en delen van video’s in een centraal depot aan de overkant van een onderneming, maar ook de mogelijkheid om te eenvoudig streamen naar elk apparaat (inclusief diegene die niet alleen Silverlight, maar ook Flash, HTML5, iOS en Android)

Ik heb onlangs een kans om een ​​kijkje te nemen op een versie van de “toekomst van Windows Azure” roadmap, een fragment van wat ik opgenomen in een post op 2 januari over de plannen van Microsoft voor een hardnekkige virtuele machine (VM) vermogen, waardoor gehad Linux, SharePoint en SQL Server om vrijwel draaien op Azure. In het bericht van vandaag, ik ben die meer details van wat er in de winkel door middel van het voorjaar van 2012, op basis van de routekaart.

Microsoft is met behulp van “Start, bouwen, beheren ‘, zoals de manier waarop het bedrijf beschrijft voor klanten en partners zijn weg naar de cloud. De nadruk zal in 2012 lijkt te zijn op het overtuigen van de gebruikers dat ze niet hoeven te Azure cloud apps vanaf nul (die Microsoft’s boodschap is tot op dit moment) te creëren. In plaats daarvan, Microsoft maakt het zodat gebruikers gemakkelijker kunnen brengen bestaande applicaties naar de cloud en / of te overbruggen hun lokale apps met Azure apps.

Hier zijn een paar van de op te leveren over het stappenplan dat zal helpen mogelijk maken deze scenario’s

Ik zie de hand Azure Application Corporate Vice President Scott Guthrie in sommige van deze komende functies, evenals op een aantal van de clean-up werk rond tooling dat de laatste tijd is gebeurd rond Windows Azure.

Wat is er nog steeds vermist, potentiële en huidige Azure klanten, van Microsoft’s cloud-platform als de Redmondians uiteindelijk het maken van goed op al deze roadmap toezeggingen?

Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw bureaublad of lock-scherm

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Kon de toekomst van Android Windows?

Windows 10, Windows 10 tip: Maak een perfecte achtergrond voor uw desktop of lock screen, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen, Microsoft, Kan de toekomst van Android Windows, Windows 10, Windows 10 tip : netwerkproblemen oplossen met een one-click reset

Windows 10 tip: het oplossen van netwerkproblemen met een one-click reset