Gmate Yopy 3500 recensie

Gmate’s Yopy is een op Linux gebaseerde handheld, die we voor het eerst vorig jaar keek in oktober. Op dat moment een versie van het apparaat dat moest worden gekocht van Frankrijk beoordeeld we. Nu, twee modellen zijn beschikbaar rechtstreeks uit het Verenigd Koninkrijk. We keken naar de minder dure apparaat, de YP3500, de andere, de YP3700, heeft een CompactFlash-slot en kost £ 360 (incl. BTW). Er zijn enkele belangrijke verschillen tussen de Yopy van vandaag en het model we eerst gekeken.

Ontwerp; De Yopy ontwerpers hebben hard geprobeerd om deze hardware te onderscheiden van de massa. Daartoe gebruikt een clamshell formaat met het scherm vergadering – notebook-stijl – in de onderzijde van het deksel. Dit maakt de hardware vrij dik, bij 1.8cm, maar de overige afmetingen van 10,1 cm lang en 6,9 cm breed zijn heel dicht bij die van Tungsten T. Weight-wise Palm’s, 170g is niet buitensporig zijn;. Onder het scherm, in de onderste de helft van de clamshell, is er een duim toetsenbord, vier applicatie sneltoetsen en een ronde directionele cursor. Het ontwerp van deze elementen is anders dan het origineel Yopy – de veranderingen zijn blijkbaar gemaakt om het gebruiksgemak te vergroten; de linker zijkant van de behuizing herbergt een scroll-knop die goed werkt (hoewel het niet zo reageren of tactiele als. die gevonden op een andere handhelds), een infraroodpoort en een MMC (maar niet SD) kaartslot. Aan de rechterzijde van het geval de stylus grepen op een uitsparing in plaats van steken in een houder. De stylus is dun en een onhandige vorm, en is het onwaarschijnlijk dat veel te wennen. Je krijgt ook wat het handboek noemt een ‘fashion stylus’, die van betere kwaliteit, maar die moet apart van de Yopy worden opgeslagen. Het kan nooit wennen aan allen;. Er is een breed en dun ‘event LED’ op de voorkant van het deksel die oplicht in de kleuren rood, groen, oranje, geel en blauw bij het openen en sluiten van de klep, en zorgt voor een visuele alarm voor evenementen als de clamshell gesloten;. een vermelding de innovatieve wieg verdient. De Yopy zit vrijwel vlak in, zodat wanneer de klep omhoog kunt u het scherm te zien. Deze regeling neemt heel wat meer ruimte op het bureau dan de standaard wiegen, maar het werkt goed genoeg.

Kenmerken; De processor is een Intel StrongARM die draait op 206MHz. Het is niet de allernieuwste XScale CPU, maar we hadden geen problemen met de prestaties tijdens onze tests merken. Je krijgt maar liefst 128 MB RAM – maar voordat hij te enthousiast, er rekening mee dat slechts 80MB van deze is beschikbaar voor de gebruiker opslag. De rest is gereserveerd voor het besturingssysteem en voor de gebruiker toepassing back-up. Het zou leuk zijn om de mogelijkheid om de toewijzing van RAM aan te passen via een on-board nut, zelfs knipperende toepassingen rom beschikt. Hoewel dit mogelijk is met Linux zou moeten zijn, hoef je geen hulp bij het uit de doos halen;. Het 3,5 inch. scherm heeft een Pocket PC-stijl resolutie van 240 bij 320 pixels. Het LCD-scherm is verlicht, in tegenstelling tot die van de Yopy we vorig jaar herzien, en hoewel het is niet zo helder als wat transflective schermen, het is nog steeds vrij goed;. Het Linux-besturingssysteem is cruciaal voor de Yopy, natuurlijk. De implementatie omvat enkele weldoordachte elementen, maar het is in de steek gelaten in een paar plaatsen. De gebruikersinterface is zeer goed, en we hebben vooral als de start-knop-stijl arrangement voor het starten van applicaties. Het scherm is aanraakgevoelig, het ondersteunen van zowel handschriftherkenning en een zachte toetsenbord. Het OS ondersteunt multitasking, en schakelen tussen geopende toepassingen is een kwestie van tikken een van de verschillende pictogrammen die zitten aan de onderkant van het scherm. Deze laatste bieden snelle toegang tot andere functies, zoals volume, uitbreidingskaart inhoud, volumeregeling en een batterij-monitor;. De ROM-gebaseerde applicatie suite beschikt over een task manager, agenda en contactpersonen, memo maker, MP3-speler, geluidsrecorder, tekengereedschap , calculator, webbrowser, e-reader, een paar hulpprogramma’s en een selectie van spellen. Een kleine suite genaamd Yopy Office kan worden geïnstalleerd vanaf de meegeleverde cd-rom. Deze suite bestaat uit een notitieblok, tekstverwerker, spreadsheet en presentatie-tool;. Voor de desktop krijg je MyPIMS, een personal information manager die gegevens met de Yopy synchroniseert – maar dat niet doen met Outlook of andere desktop tools, tenzij u eerst export tab-gescheiden bestanden.

Uitvoering; De Yopy 3500 ergonomie zijn over het algemeen doordacht. Linux supporters van het feit dat de Yopy biedt een alternatief voor Sharp Zaurus SL-5600, maar meer casual kopers willen overtuigen van de waarde van niet-standaard software. Met Palm OS en Pocket PC-apparaten en applicaties domineren de handheld markt, moet er een goede reden om hen te ontslaan;. Het apparaat werkt erg goed. De batterij is goed – we kregen 5 uur en 50 minuten continu MP3 het spelen van een volledige lading, en de MP3-speler is bijzonder sterk. We waren in staat om de luidspreker te gebruiken om adequate achtergrondmuziek bieden voor het werken aan, en de output was geweldig door middel van een set van noise cancelling hoofdtelefoons. De agenda en contact managers zijn prima als uw behoeften zijn relatief onervaren. Toch zal Outlook-gebruikers hebben een hulpprogramma van derden om de synchronisatie taken die ze nodig hebben doen vinden;. Dus als je wilt stap buiten de Palm OS / Pocket PC-norm, de Linux-gebaseerde Yopy is een optie overwegen waard. Maar meer hulp kan worden gegeven in het vak door middel van software om Outlook-gebruikers te helpen, in het bijzonder. En voor de prijs die we verwacht SD-kaart ondersteuning in plaats van alleen MMC – en misschien zelfs een CompactFlash-kaart gleuf in de minder dure 3500-model. Ondertussen, in de top-end 3700, zouden we verwachten dat draadloze connectiviteit van een soort te zien.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop