Heeft Microsoft opende de deur naar de Linux-desktop?

Thanks Microsoft! Je hebt de Linux desktop nog een kans om het helemaal te maken krijgen.

Microsoft is al uit zijn manier om afvinken haar partners.

Ten eerste, Windows 8 heeft een interface, Metro, dat alleen een moeder van kan houden. Metro zal Windows-gebruikers nodig hebben om opnieuw te leren alles wat ze weten over hoe om Windows te gebruiken. Vervolgens kondigde Microsoft Surface, een vaporware tablet dat al haar partners ‘Windows 8 tablet plannen in wanorde verlaat., Ten slotte, nog erger, Microsoft gestoken haar smartphone partners in de rug door de aankondiging van Windows Phone 8, die alle op dit moment de scheepvaart Windows: telefoons achterhaald. Dus, als je in de pc-business heb je echt wilt werken met Microsoft of is het eindelijk tijd om te zoeken naar een partner die echt wil om samen met u eerder dan gebruikt u?

Ik denk dat het tijd is voor Dell, HP, Lenovo, en alle andere big-time pc-leveranciers om eindelijk beginnen met het nemen van de Linux desktop serieus. Het is duidelijk dat Microsoft’s agenda niet meer parallel lopen met hun plannen.

Verschuift naar Linux zal niet makkelijk zijn. Het spijt me om te zeggen dat in 2012 zijn er slechts twee belangrijke Linux desktop / tablet besturingssystemen voor original equipment manufacturer (OEM) te overwegen voor partnering: Canonical Ubuntu roem, en Google met Android en Chrome OS.

Ubuntu 12.04 vs. Windows 8: Vijf vergelijkingspunten

Ja, er zijn veel andere Linux-desktop distributies. Ja, sommigen van hen beter. Ik, bijvoorbeeld, gunst Mint 13. Maar, Mint, terwijl het uiteindelijk een partner scheepvaart Linux Mint-aangedreven pc’s, en de andere kleine Linux distributeurs zijn niet groot genoeg voor de grote OEM’s om serieus te nemen. De andere grote naam Linux bedrijven, Red Hat en SUSE, zijn nu gericht op servers.

Ubuntu, aan de andere kant, niet alleen is het hof OEM’s voor de jaren, het is eigenlijk al de scheepvaart Ubuntu-aangedreven laptops en desktops van bedrijven als Dell al jaren. Toen Mark Shuttleworth, CEO van Canonical, zei onlangs dat hij naar verwachting 20 miljoen pc’s dit jaar geleverd met Ubuntu, was hij niet waait hete lucht.

Shuttleworth werd echter niet praten alleen over de Noord-Amerikaanse en Europese Unie markt, maar de wereldmarkt. Het is in China en India, waar Canonical, met zijn partner Dell hebben ontdekt dat mensen echt pc’s kopen zonder Windows. Ik weet voor een feit dat Canonical meer dan gelukkig zou zijn om te werken met andere OEM’s en breng de Ubuntu Linux-desktop naar Westerse markten.

Ben je nog steeds in de waan dat Linux is te moeilijk? Dat zodra mensen gaan Windows zullen ze niet kijken naar iets anders? Gelieve, ontmoet mijn nu 80-jarige moeder-in-law, die is een gelukkige Ubuntu 12.04 gebruiker.

De belangrijkste OEM’s hebben al ervaring in het werken met Google en Android. Omdat Android is de heetste verkopende smartphone-besturingssysteem op de planeet, moet Google zijn iets goed doen. Er is geen reden Chrome OS-aangedreven Chromebooks kan niet de volgende stap in de desktop-evolutie.

Denk er over na. Chrome OS is gewoon de populaire Chrome webbrowser draait op Linux. Als je weet hoe je een webbrowser gebruikt, kunt u een Chromebook gebruiken. In tegenstelling tot Windows 8 Metro is er geen leercurve what-so-ever.

Chrome OS ‘grote probleem is dat het een internetverbinding nodig om de dingen te laten zien vereist. Het is immers de eerste belangrijke cloud-gebaseerde desktop-besturingssysteem. Maar hoeveel werk kun je nu gedaan te krijgen met uw Windows-pc zonder internetverbinding? Als je eerlijk bent weet je dat het antwoord is: “. Niet veel”

Daarnaast worden Chrome OS ‘offline mogelijkheden verbeteren. U kunt nu al gebruik maken van GMail off-line. Het lijkt ook alsof Google zal de uitrol van offline Google Docs voor Chrome OS deze week op hun jaarlijkse show van shows Google I / O.

Nu, laten we eens een lange, harde kijken naar de situatie. Microsoft toont zich geen vriend van haar partners en Windows 8 zijn, zoals Vista voordat het, lijkt een flop in de maak zijn. Maar als de hardwareleveranciers beginnen met het aanbieden van een op Linux gebaseerde productlijnen zullen ze hun flinterdunne marges te vergroten, werken met partners die willen werken met hen, en in staat zijn om klanten aantrekkelijke en veilige besturingssystemen die minder training eigenlijk nodig bieden dan Windows 8 wil.

Enterprise Software; Sweet SUSE! ? HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; Enterprise Software, te beginnen met Linux in de vroege dagen, Linux, Linux survival guide:? Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen

Heck, dankzij Ballmer’s desktop- en partner mis-stappen we misschien eindelijk een jaar van de Linux-desktop te zien na al!

 verhalen

Hardware: de speling aan het verzet

Microsoft vergiftigt haar partners

Microflops: Microsoft Surface RT en 8 tablets

Shuttleworth op Ubuntu Linux, Fedora, en de UEFI probleem

Microsoft ondersteunt Linux desktop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

? Beginnen met Linux in de vroege dagen

Linux survival guide: Deze 21-toepassingen kunt u gemakkelijk tussen Linux en Windows bewegen