Het is een kerkhof ‘: de software ontwikkelaars verlaten van Griekenland voor een goede

George VAKALOPOULOS werkte 12 uur per dag, van maandag tot en met zondag, voor een klein software bedrijf in Griekenland. Hij werd niet betaald voor zes maanden, en zelfs gefinancierd zakenreizen in het buitenland uit eigen zak, in de hoop dat alles goed zou komen. Dat deden ze niet. VAKALOPOULOS verliet Griekenland in 2012 en is nu gevestigd in Zürich, Zwitserland. “Ik had geen andere keuze dan naar het buitenland gaan nadat ik mijn project opgeleverd optie. Het was niet de moeite waard werken in Athene onder dergelijke omstandigheden,” vertelde hij de website.

Hij is niet de enige die wordt ontmoedigd. Duizenden IT-medewerkers hebben in het buitenland in de afgelopen vijf jaar verhuisde, een brain drain die is wegen zwaar op een land opgezadeld met € 317bn van de schuld. Het referendum gehouden op 5 juli, die zag 61 procent van de kiezers verwerpen verdere bezuinigingsmaatregelen, brengt verdere onzekerheid op de financiële toekomst van het land. Lokale banken zijn bijna leeg op cash reserves, en de vooruitzichten Griekenland verlaat de eurozone blik toe te nemen.

Estland ProgeTiiger project is gericht op het land van de IT-vaardigheden tekort verslechtering in de toekomst te voorkomen door het onderwijs van een aantal van haar jongste burgers hoe grip te krijgen op tech en code. Het initiatief is zo populair gebleken, het is te hopen lokale IT-bedrijven zullen ingrijpen om het te financieren.

In de afgelopen drie jaar, bijna 80 procent van mijn vrienden, voornamelijk ontwikkelaars, verliet Griekenland, “Panagiotis Kefalidis vertelde de website. Hij is nu een software-ontwikkelaar in Vancouver, Canada.” Toen ik vertrok naar Noord-Amerika, mijn moeder was niet blij, maar … het is wat het is.

Vanuit het perspectief van een ontwikkelaar, de keuze lijkt simpel: een ervaren Java of C ++ specialist kan verdienen tot drie keer hun Griekse salaris in West-Europa, en zal worden betaald op basis van wat hun contract staten.

Veel ontwikkelaars hebben hun keuze gemaakt. Een Endeavor studie schat dat 200.000 Grieken onder de leeftijd van 35 het land tussen 2010 en 2013 hebben verlaten De meeste van hen zijn “hoogopgeleide”, zegt het rapport, met medische, financiën en ICT bij de sectoren zien van de grootste hersenen riolering.

Kefalidis wist dat het verlaten van Griekenland was zijn beste optie, toen hij het aanbod een Belgisch softwarebedrijf maakte hem zag. “De keuze was makkelijk,” zei hij.

Hij heeft geen spijt van het verplaatsen van de eerste naar West-Europa en later naar Noord-Amerika. “Groei van de carrière wordt afgetopt in Griekenland. [Werknemers] verlaten, omdat ze niet genoeg betaald.” Degenen IT-professionals die in het land blijven hebben of gezinnen met kinderen, moeten zorgen voor hun bejaarde ouders, of ze hebben gewoon niet de kans kreeg om het land nog te verlaten, “zei hij.

tekort softwareontwikkelaar raakt Oost-Europa: Roemenië plan om voorop te blijven in het spel; Tieners opgepakt op Griekse Ministerie hack

De helft van degenen die al het land hebben verlaten niet van plan terug te keren in de nabije toekomst, een studie uitgevoerd door ICAP Group met meer dan 1.300 Grieken werken in het buitenland gevonden.

Er zijn vier belangrijke factoren die professionals uit alle industrieën te dwingen om te overwegen verlaten. Ten eerste is het gebrek aan meritocratie en de corruptie in het land, met 37 procent van de ondervraagden voor de ICAP studie vermeld. Ten tweede is de afwezigheid van geschikte banen (35 procent): Griekenland heeft een van de hoogste werkloosheidscijfers voor jongeren met een tertiaire onderwijs in de EU. Anderen noemen de economische crisis en de noodzaak om betere vooruitzichten ontwikkeling (elk genoemd door 33 procent van de ondervraagden) te zoeken.

MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, MKB; Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers, MKB; Video: 3 tips voor het huren Millennials, Enterprise Software, nieuwe business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Het feit dat veel van deze getalenteerde Griekse volk wil niet (20 procent) of niet voorzien (30 procent) dat ze ooit zullen terugkeren naar Griekenland is zeer verdrietig, “Nikitas Konstantellos, CEO van ICAP Group, vertelde de lokale media. Bijna drie -quarters van de ondervraagden het bezit van een master’s degree en zijn zeer ervaren. “Voordat het te laat is, moeten we niet alleen om het buitensporige uittocht van talent in het buitenland te stoppen, maar voor hen die uitblinken terug te brengen. Dit moet een nationale prioriteit, “zei Konstantellos.

De brain drain zich waarschijnlijk voortzetten. Zeven van de tien universitair afgestudeerden in Griekenland zou willen werken in het buitenland, terwijl een op de tien is actief in het buitenland op zoek naar een baan of is van plan om hun opleiding daar voort te zetten, denken dat ze toegang tot andere arbeidsmarkten zullen moeten, een Kapa Research studie toonde.

De meeste Griekse IT-professionals die besluiten om hun toekomst op te bouwen ergens anders halen Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland en Zwitserland. Anderen kijken verder weg, naar de VS of zelfs Australië.

De Federatie van Griekse Information Technology & Communications Enterprises (SEPE) in Griekenland vertelde de website die IT-specialisten zijn het land te verlaten “in een veel trager tempo” in vergelijking met andere sectoren van de economie.

Een enkeltje

“De ICT-industrie biedt een scala van outsourcing-oplossingen – het behoud van de vraag naar gecertificeerde professionals – zelfs door tijden van ernstige economische recessie”, aldus een woordvoerder SEPE.

Sommige landen in Oost-Europa hebben gekozen voor een innovatieve manier om op te hangen op hun meest getalenteerde IT-medewerkers.

De sector is erin geslaagd om een ​​gestage groei in de afgelopen jaren te handhaven, ongeacht de uitdagingen waarmee zij werd geconfronteerd. De waarde van de uitvoer van de telecommunicatie, computer, en informatiediensten van het land in totaal $ 1,2 miljard dollar in 2014, volgens de World Trade Organization. In 2013 was dat nog slechts $ 1 miljard.

Bedrijven echter kampen met een tekort aan ontwikkelaars. “SEPE heeft onlangs een initiatief om 3000 mensen te trainen, om deze digitale kloof in Griekenland te vullen, en op hetzelfde moment naar een andere 3.000 Griekse ICT-professionals certificeren,” de Federatie woordvoerder zei tegen de website.

IT-banen zijn de zesde zwaarste die in Griekenland aan te vullen, volgens ManpowerGroup 2015 Talent Tekort Survey, met een bruto maandsalaris senior ontwikkelaars variërend tussen € 2.600 en € 3.200.

Er is een grote discussie over de braindrain en de ‘exodus’ van de Griekse studenten (undergraduate en postgraduaat) en professionals, “een ManpowerGroup woordvoerder zei tegen de website.” Vooral hoogopgeleide en / of hoge-rank professionals beweren geïnteresseerd zijn in het onderzoeken van te zijn verhuizing kansen tijdens de eerste interview fasen, maar wanneer het besluit tijd komt, het talent pool krimpt als gevolg van de kosten van de verhuizing (betaalbare alleen als de positie is echt hoog) of onzekerheid over de duur van het project, “zei hij.

Wat ze achterlaten

Tech giganten als Microsoft gemakkelijker toegang hebben tot het talent pool. “Het is waar dat veel jonge mensen in de afgelopen paar jaar in het buitenland zijn gemigreerd,” Timos Platsas, burgerschap directeur van Microsoft Griekenland, vertelde de website. “Maar er zijn een heleboel van de Griekse mensen die niet dit pad niet te kiezen en beslissen om te studeren en te werken in hun land.

Het bedrijf, dat ongeveer 100 werknemers in het land in dienst heeft, kan nog steeds de tijd nemen bij het invullen van posities. “Normaal, meer technische functies, de verhuur proces duurt iets langer, ongeveer 3 maanden, vanwege het feit dat het gewenste profiel is gespecialiseerd, en dus meer tijd nodig om de meest geschikte kandidaat te identificeren,” zei Platsas .

Andere Europese landen zwaar getroffen door de recessie zijn getuige van de Kennisvlucht fenomeen op verschillende graden, volgens een MarketWatch analyse.

Tegen 2020 zal bijna twee miljoen banen voor hoogopgeleiden moeilijk in Spanje in te vullen, een rapport van uitzendbureau Randstad gevonden, en IT en engineering behoren tot de sectoren die het meest te lijden.

Italië is ook op zoek naar nieuwe manieren om holtes in de tech arbeidsmarkt te vullen. “In 2013, 82.000 Italianen lieten onze land. 30 procent zijn afgestudeerd,” zei Marco Guarna, managing director van Modis Italia, onderdeel van Adecco Italië dat zich richt op IT-personeel. Het is niet bekend hoeveel van die werkzaamheden in de tech veld.

Er is een nog groter probleem voor de industrie dan migratie van zijn werknemers, echter. “Het aantal jonge studenten die een carrière in ICT heeft in de afgelopen tien jaar voortdurend gedaald naar 2014-2015. We moeten gewoon 2.700 pas afgestudeerden in de informatica,” zegt Guarna.

De vlucht van het menselijk kapitaal is eveneens onder druk te zetten op de economie van Portugal: het land heeft meer dan 400.000 mensen verloren sinds 2011. Echter, de IT-sector is het beheer te houden en gezien heeft “geen ernstige drain”, aldus ManpowerGroup.

De juiste technologiemensen voor een bepaalde taak altijd een moeilijke taak in Europa echter een feit dat bedrijven erkennen. “Recruiting ICT’ers blijft een uitdaging in heel de EMEA-regio, ondanks de verschillende graden van economische crisis die landen worden geconfronteerd”, zegt Henk Van Ursel, HR-directeur voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika bij outsourcer Stefanini.

“Stefanini is aanwezig in meer dan 10 landen in Europa, waaronder Portugal, Griekenland en Spanje. Ondanks de uitdagingen waar we voor staan ​​in de EMEA-markten, slagen we erin om het hoofd te bieden en we zijn tot nu toe succesvol in het werven van de benodigde gekwalificeerde ICT-specialisten,” vertelde hij de website.

Terug in Griekenland, de brain drain blijft. Software engineer Parijs Apostolopoulos verlieten het land een maand geleden en is nu gevestigd in Luxemburg. “Griekenland was zoiets als een kerkhof voor mij, althans dat is hoe ik me voelde.”

Hij besloot om het land in de hoop op een betere toekomst te verlaten. “Ik moet ervoor zorgen dat mijn kinderen zullen opgroeien in een veilige en stabiele omgeving,” zei hij tegen de website. “Ik hoop dat mijn kinderen zullen begrijpen waarom ik besloten om te vertrekken.

Lees verder

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

Video: 3 waardevolle tips van bekende tech ondernemers

Video: 3 tips voor het huren van Millennials

nieuw business model van Microsoft voor Windows 10: betalen om te spelen

Spanje, Italië en Portugal

Een begraafplaats