HTC-telefoons te herontwerpen na het verlies van Nokia patent pak

HTC zal een aantal van haar smartphones herontwerp na het verliezen van een uitspraak van de rechtbank in Duitsland Nokia via een draadloze patent, aldus CNA.

Nokia heeft de verkoop van een aantal HTC toestellen in Duitsland geblokkeerd, maar HTC zegt dat het al de inbreukmakende functie van apparaten die momenteel verkocht in het land verwijderd.

Rechtbanken oordeelde dat het Taiwanese bedrijf op patent EP1579613 Nokia inbreuk had gemaakt voor een ‘werkwijze en inrichting voor het mogelijk maken van een mobiel station naar de herziening niveau op basis van netwerkprotocol herziening niveau aan te passen “, aldus het rapport.

In een depot aan de Taiwan Stock Exchange op zaterdag, HTC merkte de functionaliteit in kwestie was overbodig en niet meer gebruikt in Duitsland. “We onderzoeken wijzigingen voor onze toestellen op deze overbodige technologie te verwijderen,” aldus het bedrijf.

HTC voegde de herinrichting zou zorgen voor een minimale verstoring van de klanten, terwijl het een beroep nastreeft.

“Nokia is verheugd dat de regionale rechtbank in Mannheim, Duitsland heeft vandaag geoordeeld dat HTC producten inbreuk maken op Nokia’s octrooi EP 1 579 613 B1, die moderne mobiele apparaten in staat stelt om te werken bij oudere netwerken,” zei hij in een verklaring.

Het Finse bedrijf merkte het, uitspraak, was haar vierde Duitse octrooi bevel tegen HTC heeft gewonnen tot nu toe. Nokia voegde het eerst actie ondernam tegen HTC in 2012, en heeft sindsdien wereldwijd beweerd meer dan 50 patenten tegen de Taiwanese firma.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten

iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, hoe dan ook de prijzen te verhogen, Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, mobiliteit; Luister naar bedrade hoofdtelefoon tijdens het opladen van uw iPhone 7? Het gaat kosten, Smartphones, iPhone 7: Waarom ik ga eindelijk groot met model van dit jaar