IBM ‘protesten’ $ 600M Amazon cloud contract met CIA: rapport

Wanneer een rivaliserende krijgt hun handen op een lucratief contract regering, is het geen verrassing toen een concurrent bestanden om de verhuizing te blokkeren. Ze willen dat de business zelf.

IBM heeft precies dat gedaan, naar verluidt, meer dan $ 600 miljoen cloud project dat 10 jaar tussen Amazon en de US Central Intelligence Agency (CIA) zal duren.

Eerst gemeld door FCW, de federale bedrijfstechnologie publicatie zei het bod, dat zou zien de Amerikaanse inlichtingendienst gebruiken Amazon Web Services (AWS), werd drie keer geprotesteerd door IBM sinds het nieuws eerste maart aan het licht kwam. De laatste wijziging van het papierwerk werd ingediend op 11 april.

Amazon Web Services is erkend als geschikt is om de overheid applicaties te draaien.

Het is niet ongewoon voor grote bedrijven om dergelijke contracten als gevolg van de enorme bedragen die betrokken zijn en de roem van het hebben van een overheidscontract in hun portefeuille te protesteren. Echter, omdat we hebben nog steeds geen idee wat de CIA wil de cloud service te gebruiken voor, is het waarschijnlijk dat de details van wat IBM in de memo heeft gezet is geclassificeerd.

De overeenkomst maakt deel uit van een ‘private cloud’ initiatief van de CIA om de middelen te wijden aan haar activiteiten, maar ook om de fysieke hardware volledig losgekoppeld van de publieke cloud, terwijl in hetzelfde datacenter te houden.

De Government Accountability Office verluidt bevestigde het protest poging om de publicatie, die zal regeren met 6 juni, later deze week, over het al dan niet Big Blue een belang aan de activiteiten van de CIA kan claimen. Als dat het geval is, zal de CIA moet opnieuw door het inkoopproces draaien, die ongetwijfeld de belastingbetaler ooit-zo-dankbaar voor zal zijn.

Amazon heeft nog niet formeel bevestigd de verhuizing door de CIA om zijn cloud-aanbod gebruiken. Echter, Amazon’s AWS GovCloud (US) werd; verleend FedRAMP naleving door de federale overheid, mei, toe te voegen aan het gewicht van de oorspronkelijke Amazone-CIA-rapporten.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Het proces is een rijksbrede programma dat gevoelige gegevens zorgt net zo veilig is als het kan worden. Het betekent ook dat de Amerikaanse overheid kan beginnen met Amazon’s cloud service voor het hoger gerubriceerd materiaal.

De CIA wilde geen commentaar geven op de eerdere rapporten. Het agentschap “niet openbaar te maken details van onze contracten, de identiteit van onze aannemers, het contract waarden of de omvang van het werk”, aldus een woordvoerder.

We zetten in vragen aan IBM, maar kwam niet terug op het moment van schrijven te horen.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie