Intel’s hardware toekomst: Van mobiele telefoon om ultrabooks, wat Fab 28 koken tot?

Wat Intel’s; toekomst microservers en mobiel, processors de chip reus macht nog steeds een enorme hoeveelheid van de pc’s in de wereld (en Mac). En als Intel is het verstrekken van de grunt voor hardware makers over de hele wereld, zijn Israël faciliteiten zijn het verstrekken van de grunt van de in Californië gevestigde bedrijf.

Intel is misschien wel om naar de smartphone partij een beetje laat in vergelijking met zijn concurrenten. Maar de grootte en de vastberadenheid van het bedrijf om een ​​plons in de markt genoeg om het rijden naar succes?

Earleir deze week, Intel ambtenaren aangelegd het geheel van zijn werk in Israël, waar zij vier R & D-faciliteiten en een grote chip fab: Fab 28, de grootste faciliteiten die Intel’s. De fabriek, in de zuidelijke Israëlische stad Kiryat Gat, is het ontwerp hersenen vertrouwen van de 22nm chips dat de tweede generatie ultrabooks macht – waarvan, Intel zei, zijn er nu ongeveer 140 op de markt, met inbegrip van nieuwe converteerbare en touch-modellen .

Niet alleen dat, “zei Intel senior zakelijke VP Mooly Eden op de jaarlijkse druk op Intel Israël evenement in Tel Aviv deze week, ‘hadden we vorig jaar een ontwerp doorbraak door onze Haifa team, samen met de productie-afdeling, het ontwikkelen van chips die draaien op 7W SDP [scenario design power, een vermogen dat de aanvraag kracht in verband met mainstream doeleinden zoals mediaconsumptie, casual gaming en lichte media creatie omvat]. Als zodanig zijn ze minder stroom dan de ‘gewone’ Ivy Bridge processors Fab 28 is de productie tot nu toe te trekken, aldus Intel.

De verbeteringen aan Ivy Bridge zal in de Haswell processors die zal worden in te gaan op de derde generatie ultrabooks worden uitgerold. Haswell uitgeruste ultrabooks zal waarschijnlijk op de verkoop van de zomer, maar de productie van de nieuwe processors is al begonnen. Haswell is gezamenlijk ontworpen door de Israëlische en Amerikaanse teams, net als Ivy Bridge en Sandy Bridge, zei Eden. Ondertussen Clover Trail Atom-processors voor tablets – die momenteel in gebruik met de nieuwe, Windows 8 tablets, – worden ook geproduceerd voor een deel in Israël, waar ze grotendeels ook zijn ontworpen.

“Tijdens 2013, zullen we doorgaan met de Haswell processors produceren in Kiryat Gat, en we zullen de plant te houden in de voorhoede van de technologie,” zei Maxine Fassberg, vice-president van Intel’s technologie en productie-groep en Fab 28’s plant manager.

In 2012, zijn we erin geslaagd om de productiekosten te verminderen en het productieproces te verbeteren. We zien de resultaten van de investering Intel heeft in de fabriek gemaakt en hoe het onze mogelijkheden verbeterd.

Volgens Eden, Intel investeerde ongeveer een miljard dollar in zijn Israël operatie in 2012, en veel daarvan in Fab 28.

Intel, Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR technologie; Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, opslag, Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, internet van de dingen; Enterprise Software ;? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

In de komende maanden, Intel is van plan om een ​​nieuw platform voor high-performance smartphones loslaten – ontworpen in Israël, zei Roni Friedman, Intel Corporate VP en general manager van de microprocessor en chipset ontwikkeling.

Microservers zijn de next big thing voor het datacenter – hier is alles over wat ze zijn goed voor, die het maken van hen en wie zal ze kopen.

Het platform zal een dual-core Atom-processor met Hyper Threading-technologie van Intel (de Atom Z2580 processor platform) bieden, betere snelheid en prestaties dan de Z2460 (Medfield) processoren in gebruik in de stroom; generatie Intel-powered smartphones. Deze processors ook worden geproduceerd Fab 28.

De nieuwe referentie ontwerp zal ook sport een dual-core grafische engine. Friedman zei dat het platform wordt opgenomen in diverse toestellen, van high-end speciale edities ondereinde markten in het Verre Oosten en Afrika. In feite is de eerste telefoon in de serie zijn geweest, geïntroduceerd in Kenia en India, met snelheden tot 1,2 GHz, 1080p HD video-opname, en een vijf-megapixel camera.

Maar ondanks ramping up haar aanwezigheid in mobiele hardware, is Intel niet op zoek naar de volgende consument tech merk geworden. Verduidelijking van opmerkingen die hij maakte tijdens een bijeenkomst in Tel Aviv eind vorig jaar, Eden zei dat als het er nu uitziet, Intel heeft geen zin om zelf merk in de retailmarkt, en zou liever stok met het produceren van referentie-ontwerpen, en laat de hardware-getroost om anderen.

We hebben een goede relatie met onze partners en zien geen reden om te concurreren met hen, “zei Eden.” Onze taak is om een ​​form-factor referentie-ontwerp te produceren, met een model aan klanten, die vervolgens kan nemen die ideeën of modellen en de ontwikkeling van voor hun markten. Het is een groot voorbeeld voor ons en we hebben geen behoefte om het te veranderen.

Smartphone referentie-ontwerpen

Voor degenen die willen opzetten van een tech bedrijf, er is veel te overwegen. de website neemt een kijkje bij enkele van de grote start-up hubs in EMEA en wat elke kan brengen voor degenen die willen hun eigen IT-bedrijf te krijgen van de grond. Next up: Israël.

Maar dat betekent niet dat Intel is tegen een beetje hardware experimenteren. Vorig jaar opende het bedrijf de Intel perceptuele Computing Center in Israël, onthulling van een videocamera en SDK die mooi gebaar interactie met computers mogelijk maakt.

Eerste; gezinspeeld op hier in december vorig jaar, werd de camera (van Creative) op de CES geïntroduceerd, heeft de SDK (ontwikkeld op Intel’s Haifa faciliteit) beschikbaar geweest voor ontwikkelaars voor ongeveer vier maanden, en op de persconferentie, de eerste beta-versies van spellen gebaseerd op het platform werden tentoongesteld.

Dit is de enige gebaar technologieplatform dat prima mogelijk maakt, close-up gebaren, in tegenstelling tot de grove motoriek gebaren die u nodig hebt om te gebruiken voor platforms zoals de Xbox, “zei een Intel woordvoerder.” Ons platform kan kleine gebaren herkennen, net als de flick van een vinger, en legt de lat voor gebaar apps, die nu in staat zal zijn om veel meer te doen.

Samen met het gebaar platform, is Intel bijna klaar met een belangrijke upgrade van zijn Dragon spraakherkenning-technologie, zei Eden. “De nieuwe versie zal kunnen maken tussen accenten, en kunnen de nuances spraak van een gebruiker leren op basis van hun lezing enkele pagina’s tekst zal worden.” Reeds, Eden gezegd, de beta-versies van het systeem worden wowing hun testers. “Het werkt veel beter dan we hadden verwacht,” zei hij.

Maar er is meer aan de hand dan alleen games. “We hebben een wedstrijd lopen voor ontwikkelaars om te komen met innovatieve manieren om onze perceptuele computing-SDK gebruiken,” zei hij. “De spelletjes die we zagen zijn zeer indrukwekkend, maar vergeet de games. Hoe zit het gebaar of voice technologie voor mensen die niet kunnen typen of die verlamd om te communiceren met apparaten, het krijgen van de machines om dingen die hen te laten leven een meer zelfstandig te doen helpen leven? We hebben deze en nog veel meer te zien in deze wedstrijd “, aldus Eden. “Wat mij betreft is dit het soort ding we zijn hier voor.

Intel klikt up Movidius om toekomstige computer vision te creëren, VR tech

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Intel levert nieuwe 3D NAND SSD’s voor pc’s, data centers, Internet of Things

? Onder enterprise tech reuzen, pragmatische innovatie overneemt

Intel’s hardware toekomst