Kamerleden verlengen deadline voor openbare raadpleging DRM

Een onderzoek door de All Party parlementaire Internet Group (APIG) in de problemen rond digital rights management (DRM) heeft haar uiterste datum voor inzendingen van het publiek uitgebreid te wijten aan populaire vraag, zij beweert.

Het onderzoek, dat werd gelanceerd in november, is het onderzoeken van kwesties zoals de vraag of vrije software licenties nodig wetgeving veranderingen effectief te zijn, hoe de consument moet worden beschermd wanneer DRM-systemen worden stopgezet en welke wettelijke sancties degenen die te omzeilen DRM-systemen moeten onder ogen zien.

DRM Onlangs kwam in het nieuws als gevolg van de ontdekking van Sony DRM-technologie die een rootkit gebruikt om zichzelf te verbergen en dus kon een veiligheidsrisico vormen. Sony is nu opgeschort productie van de rootkit-cd’s en heeft een class action-rechtszaak verrekend over de technologie.

De deadline voor de schriftelijke stukken was oorspronkelijk aan het einde van december, maar is verlengd tot 13 januari om meer mensen om deel te nemen. Derek Wyatt, de voorzitter van APIG en de Labour MP voor Sittingbourne en Sheppey vertelde de website Verenigd Koninkrijk op woensdag dat meer dan 60 verschillende organisaties al bewijs van het onderzoek hebben ingediend.

Een woordvoerder van de FFII zei dinsdag dat het van plan is om het bewijs voor de deadline vrijdag in te dienen.

Het onderzoek zal worden met een ‘mondelinge getuigenissen sessie “op 2 februari, toen APIG officieren een” cross-selectie “van de respondenten op hun inzendingen in twijfel, volgens een APIG woordvoerder. Leden van het publiek die niet afleggen van een getuigenverklaring bij deze sessies zijn waarschijnlijk niet in staat bij te wonen vanwege de beperkte beschikbare ruimte in het House of Commons.

Het eindrapport over de bevindingen van het onderzoek is te wijten maart, zei Wyatt.

Meer details over de raadpleging en hoe die bewijsmateriaal kan worden gevonden op de APIG website.

Braziliƫ en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Innovatie, Braziliƫ en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen