Linux leider: Oracle-zo goed nieuws voor Linux

De overname is goed voor Linux, omdat zakelijke software-leider Oracle strategisch in lijn is met Linux, evenals een Linux-distributeur en een belangrijke gebruiker van het open-source besturingssysteem, Zemlin schreef in een blog post op woensdag.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

De aankoop van Sun, aangekondigd op maandag, betekent dat Oracle zal over de Solaris Unix-gebaseerd besturingssysteem als twee belangrijke open-source producten te nemen, maar ook: de Java-programmeertaal en de MySQL database. In de aankondiging, zei Oracle Solaris was de “beste Unix-technologie beschikbaar in de markt”, en dat het zou zijn database software te optimaliseren voor het besturingssysteem.

: Speciaal verslag: Oracle koopt Sun – en Java

Terwijl Oracle specifiek roepen van de software assets en ondersteboven in deze deal, speciaal [sic] de overname van Java en Solaris, dit betekent niet dat ze zullen hun steun voor Linux te verminderen, “Zemlin schreef, en merkt op dat het bedrijf had gezegd dat het was zo als altijd toegewijd aan Linux in zijn aankondiging over de aankoop.

Net als IBM of HP, die verder uit te bouwen hun Linux-bedrijven met behoud van hun Unix investeringen, het gaat om het verlenen van de klanten keuze en ervoor te zorgen dat uw software is geoptimaliseerd om te draaien op het besturingssysteem van hun keuze, “aldus Zemlin.

Terwijl de Linux Foundation wees op de nauwe banden heeft met Oracle Linux en open source, anderen hebben gewezen op de mislukking van Unbreakable Linux campagne Oracle’s en hebben de problemen die het bedrijf had geprobeerd om zijn eigen versie van Linux aanbieden gemarkeerd.

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd op de website van Uk.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september