Lufthansa IT-eenheid voor het oprapen: IBM, HP, Atos in achtervolging?

De verkoop van IT-infrastructuur bedrijf Lufthansa heeft naar verluidt aangetrokken bekende namen waaronder IBM, Hewlett-Packard en het Franse Atos.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet ; CXO; IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs

Duitse publicatie Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) meldt dat de IT-afdeling, welke luchtvaartmaatschappij Lufthansa probeert te verkopen, heeft al enkele vroege gesprekken met geïnteresseerde partijen wordt gevraagd.

Lufthansa Systems, een schepper van gevirtualiseerde werkplek modellen, is te wijten aan worden opgedeeld in drie delen – Infrastructuur, Airline Solutions, en industrie-oplossingen. Het segment Infrastructuur was op de verkoop sinds het begin van deze maand, en de andere twee business segmenten zullen met de luchtvaartmaatschappij blijven.

De IT-unit, dat is een SAP-gecertificeerde partner en biedt supply chain management oplossingen, biedt werk aan 1.400 mensen, van wie de meerderheid zorgen voor de eenheid datacenter in Kelsterbach, Duitsland.

In een interview, Lufthansa CFO Simone Menne zei

“We zijn in gesprek met een aantal zwaargewichten sector over een overname van de IT-infrastructuur, en we willen het grootste deel van de werkgelegenheid veilig te stellen naar aanleiding van een verkoop.”

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

IBM lanceert industrie platforms, blockchain eenheid en swaps global business services execs