Macy’s zal 100 winkels te sluiten, zodat het meer kan besteden aan de digitale tech

Warenhuis reus Macy’s is een verdubbeling neer op zijn e-commerce en digitale strategie als het probeert te worden “aangewezen omnichannel winkelbestemming van Amerika.”

speciale eigenschap

Dell Technologies berichten Q2 resultaten; Box verslaat marktverwachtingen voor Q2; Salesforce Q2 beats schattingen, aandelen vallen op lichte Q3 begeleiding; Pure Flash slaat Q2 schattingen, ziet grote opbrengst winsten; Splunk, Autodesk, Brocade rapport sterke kwartalen; Intuit rapporteert sterke Q4, aandelen slip op zachte begeleiding; HP’s Q3 verslaat schattingen, maar de PC, printer ellende voort te zetten; Werkdag berichten opnemen per kwartaal de omzet voor Q2

De directeuren worden steeds meer gebruik van een IT-omgeving die niet meer is gericht op grote, lange projecten, maar korter, meer duurzame inspanningen om verandering en innovatie te stimuleren. Hier zijn de voors en tegens, en hoe het te laten gebeuren.

De retailer op donderdag zei dat het werkt om zijn in-store en online winkelen ervaringen af ​​te stemmen door de toewijzing van meer middelen om zijn digitale activiteiten en lopende winkels.

Er zal ook een grotere focus op digitale technologie, met inbegrip van natuurlijke taal zoekmogelijkheden, verbeterde online bestellen en fulfillment systemen, capaciteitsopbouw op zijn websites en mobiele apps, en een upgrade naar de “Online kopen, Pickup in Store” dienst.

Macy’s is ook van plan om ongeveer 100 winkels te sluiten met het oog op de uitgaven richten op de hoogste groei-potentieel locaties en nieuwe digitale technologie. Het bedrijf zei dat het wil manieren om te profiteren van haar resterende vastgoedactiva om haar e-commerce business te versterken vinden.

De waarheid wordt verteld, is dit een permanente opdracht voor de retailer, maar het lijkt erop dat het eindelijk vruchten af ​​te werpen.

Macy’s op donderdag gemeld Q2 winst van 54 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 5870000000. Wall Street was op zoek naar de winst van 45 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 5750000000. Macy’s aandelen steeg maar liefst 15 procent in de vroege handel.

: Wal-Mart koopt Jet voor $ 3 miljard dollar, hoopt lading e-commerce turbo | Waarom Amazon bouwt zijn eigen luchtvracht netwerk: verzendkosten worden deinende | Amazon’s Wells Fargo partnership: wat het zou kunnen betekenen in de toekomst

Voor het jaar tot nu toe, Macy’s zei dat de totale omzet $ 11637000000, reikte 5,7 procent ten opzichte van $ 12336000000 in de eerste helft van 2015. Voor een erfenis, brick-and-mortar warenhuisketen, deze nummers kon veel erger kunnen zijn.

Telco’s;? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en vrije stem, Cloud;? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen; MKB; GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP, E-Commerce; PayPal breidt samenwerking met MasterCard

Macy’s herhaalde zijn volledige jaar begeleiding, met een verwachte winst per aandeel van $ 3,15 tot $ 3,40, en een daling van de same-store sales dat is tussen de 3 procent en 4 procent.

Macy’s zei dat de verkoop comping daalde een bescheiden 2 procent in het tweede kwartaal, geholpen door de eerdere sluiting van 41 slecht presterende winkels.

Een aantal factoren werkte in ons voordeel in het tweede kwartaal, met inbegrip van een genormaliseerde weerpatroon, die hebben bijgedragen tot een verkoop-lift in onze kleding het bedrijfsleven in het bijzonder, “Macy’s CEO Terry Lundgren zei in voorbereide opmerkingen.” We zagen ook een kleinere afname van de toeristische bestedingen tijdens prime zomer reizen maanden, ondersteund door versterkte promotie-evenementen die ontworpen zijn om het verkeer van de klant en de conversie te verhogen.

De meeste van de 100 winkels ingesteld om te sluiten zal dat begin volgend jaar te doen. De locaties van deze winkels zijn niet bekendgemaakt, maar Macy’s geeft toe dat ze bijna allemaal zijn cash-flow positief, maar “hun omvang en winstgevendheid in de meeste gevallen hebben gestaag gedaald in de afgelopen jaren”, zei Macy’s president Jeff Gennette. Hij is gepland over de CEO rol van Lundgren in 2017 over te nemen.

Gennette zei dat de besparingen uit de winkel sluitingen zal het bedrijf investeren agressiever in digitale en mobiele. Een deel van deze investeringen is al begonnen. Vorige maand, Macy’s debuteerde “Macy’s On Call ‘, een mobiele app geworteld in GPS-technologie die machine-learning en cognitieve-computing-technologie zal gebruiken via IBM Watson om het winkelend publiek te helpen in de winkel.

Het is duidelijk dat er nog veel werk moet worden gedaan om Macy’s een echte digitale eerste retailer te maken, maar het bedrijf is het nemen van de nodige stappen om er te komen. Het succes barometer zal zijn als en wanneer Macy’s de verkoop afloop kunnen wenden en officieel terug te keren naar groei.

? Reliance Jio rotsen Indiase telecom met goedkope data en gratis voice

? Xero lanceert samenwerking met Macquarie Bank voor BPAY betalingen

GoDaddy koopt WordPress management tool ManageWP

PayPal breidt samenwerking met MasterCard