MariaDB alpha kranen in MySQL 5.6 om zijn eigen nieuwe functies te verhogen

MariaDB, de community-ontwikkelde tak van Oracle’s open-source MySQL database, heeft een tweede alpha versie 10.0 die functies gebruikt uit de vrijgegeven; onlangs vrijgegeven MySQL 5.6, en voegt een aantal van haar eigen.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

De nieuwe functies en verbeterde prestaties nu beschikbaar met de lancering van MySQL 5.6 is ontworpen om een ​​beroep op haar core web, cloud en mobiele heartland.

Met alfa 10.0.1, MariaDB integreert nu Apache Cassandra, waardoor de gegevens van MariaDB en de NoSQL database management systeem te combineren. Die integratie maakt het ook lezen en schrijven naar Cassandra van MariaDB en het gebruik van SQL Select, invoegen, bijwerken en verwijderen.

De nieuwe alpha, die van november 10.0.0-versie volgt, biedt ook de motor-onafhankelijke statistieken. Volgens een blog door MariaDB COO Rasmus Johansson, worden de statistieken nu afzonderlijk van storage engines.

“Vroeger statistieken werden geleverd door de opslag motoren zelf en de kwaliteit van de statistieken waren meestal heel slecht. Ook, want voordat dit zij werden verstrekt via de storage engine-interface, werden veel van de beperkingen op hen,” Johansson schreef.

“Deze statistieken worden gebruikt door de query optimizer om de beste uitvoeringsplan voor elke SQL-instructie te kiezen. Betere statistieken resulteert in een betere uitvoering van de plannen en eindgebruikers sneller resultaten te ervaren in het algemeen,” zei hij.

In Alpha 10.0.1, zullen de gebruikers ook verbeteringen aan Dynamic Columns, die het mogelijk maakt een andere set van kolommen worden opgeslagen voor elke rij in een tabel te vinden.

“Met Dynamic Kolommen en de Cassandra Storage Engine kunt u nu combineren gegevens die zich in Cassandra met data binnen MariaDB en dit wordt gedaan door middel van normaal uitziende vragen over de MariaDB kant”, aldus Johansson.

Andere functies toegevoegd in de alfa zijn de mogelijkheid om dynamische kolommen gebruiken om een ​​rij verzoeken de populaire JSON standaardformaat voor gegevensuitwisseling, samen met de analyse van draad-specifieke geheugengebruik en ruimere snelheid Alter tabel met unieke sleutels voor Aria en MyISAM storage engines.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Verbeteringen aan Dynamic Columns