Microsoft’s SharePoint 2016: Wat is hybride kreeg mee te maken?

SharePoint Server 2016 is niet te wijten aan klanten tot het tweede kwartaal van het kalenderjaar 2016. Maar Microsoft gebruikt de Ignite conferentie vorige week om een ​​beetje over wat de gebruikers kunnen verwachten als het product zich van voorbeeld naar finale in de komende maanden praten.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Een eerste test build van SharePoint Server 2016 zal deze zomer, gevolgd door een volledige beta in het vierde kwartaal van dit jaar. Zoals Microsoft execs spreken op Ignite uitgelegd, is dat product op basis van een momentopname van SharePoint Online, dat deel uitmaakt van Office 365, die Microsoft verandert in een lokaal release.

De “kern” van zowel dit online momentopname en SharePoint 2016 zelf is SharePoint Server 2013. Dat betekent dat SharePoint 2016 zal worden gericht, net als zijn voorganger, over het beheer van bestanden, content management, sites en portals.

Hoewel het zal draaien op de top van Windows Server 2016 R2 en / of Windows Server 2016, SharePoint 2016 zal onder meer ondersteuning voor wat Microsoft noemt “cloud-versnelde ervaringen”, wat betekent nieuwe hybride scenario’s. Microsoft heeft gesproken van de “hybridisatie” van SharePoint en andere nieuwe servers voor een tijdje, maar pas na het ploegen door een bos van de SharePoint-sessies Ignite (beschikbaar voor het bekijken van iedereen van Microsoft’s Channel 9 site), heb ik een beter gevoel voor wat dit betekent.

In plaats van te proberen om alle SharePoint-gebruikers en alle SharePoint workloads duwen naar de cloud, Microsoft erkent zijn er een aantal redenen (compliance onder hen), dat niet alle gegevens kunnen of moeten worden in SharePoint Online. Dat gezegd hebbende, Microsoft wil haar SharePoint-gebruikers in staat om te krijgen op hun gegevens waar het ook is opgeslagen.

Microsoft heeft de eerste publieke voorbeeld van Office 2016 voor Mac, de bijgewerkte Office-pakket voor Mac OS-gebruikers 10.10, dat is gepland voor deze zomer uitgebracht.

Veel nieuwe Office-diensten, zoals de Office Grafiek en duik Flipboard-for-Business-achtige applicatie die draait op de top van het vertrouwen op de cloud te werken. Office Graph, die Microsoft introduceerde afgelopen maart, analyseert de inhoud, gebruikersinteractie en de activiteit beken en brengt de relaties tussen deze technologieën op het gebied, zodat het de meest relevante content geschikt is voor iedere gebruiker kan de oppervlakte. Office Graph is een uitbreiding van de Enterprise Graph-concept in Yammer.

Echter, zoals Microsoft execs gedemonstreerd op vorige week de show, zijn er manieren om lokale servers met SharePoint in de Office Graph beeld te brengen.

Bill Baer, ​​Senior Technical Product Manager op SharePoint, laten zien hoe de gebruikers in staat om een ​​enkele set van zoekresultaten die gegevens die zijn opgeslagen in SharePoint Online en SharePoint 2016 op locatie onder te krijgen zal zijn. Omdat Office Graph zal “signalen te nemen” van SharePoint 2016, zullen klanten in staat zijn om de relaties tussen de entiteiten opgeslagen, zowel in de cloud en op locatie te zien.

En het is niet alleen SharePoint 2016 dat deze in staat zal stellen. Baer vertelde de aanwezigen van een van zijn Ignite sessies dat Microsoft later dit jaar zal het schip een update die gebruikers leverage Delve en het Bureau Grafiek op SharePoint 2013 laat, ook. Dit betekent niet dat Delve en het Bureau Graph draaien op SharePoint Server 2013 en SharePoint Server 2016. In plaats daarvan, een woordvoerder verduidelijkt, betekent het “we kunnen klanten de Delve ervaring met on-premise data benutten in SharePoint 2016 en SharePoint 2013 . ‘

Wat is er op de tap voor SharePoint 2016? Microsoft execs beloofde ze zullen maken van de exploitatie, het patchen en updaten van SharePoint eenvoudiger. (Mini serverrollen zal helpen temmen het patchen en updaten beest, de ambtenaren gezegd, door vermindering van de totale datacenter voetafdruk, net als de nieuwe “zero downtime” online patchen technologie.)

PerformancePoint diensten – die velen van ons laatste gehoord over terug in 2009 toen Microsoft daalde PerformancePoint Server – worden terug overgezet naar SharePoint Server 2016. Project Server zal strakker worden geïntegreerd, uit een database oogpunt, met SharePoint Server, maar nog steeds blijven een gescheiden en afzonderlijk geprijsd product.

Microsoft is van plan om SharePoint 2016 te voorzien gebruikers toegang tot andere gehybridiseerd diensten, met inbegrip van Microsoft Onedrive, Team Sites en extranet en “apps” in de nabije toekomst met meer hybride diensten – met inbegrip van degenen met data-loss-bescherming, e-discovery en taxonomie – coming on-board later, volgens de Ignite dia boven ingesloten. (Met dank Johan Erixon.)

Microsoft functionarissen zeiden eerder dit jaar en herhaalde bij Ignite dat SharePoint Server 2016 niet de laatste on-premises versie van SharePoint zal zijn. Meer versies zijn gepland “in de nabije toekomst”, aldus de ambtenaren.

En voor wie zich afvraagt, Microsoft execs zeggen dat ze zullen ook niet worden ontmanteling SharePoint Online en te vervangen door een bos van individuele, kleinere-scoped functies in Office 365. De officiële verklaring van een woordvoerder: “SharePoint Online blijft een te spelen belangrijke rol als het platform ten grondslag liggen aan een aantal Office 365 ervaringen, met inbegrip van de volgende generatie portals zoals Video, evenals Delve, Microsoft Onedrive en Team sites. ”

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september