Open source-jarig bestaan: Hoe de goedkeuring van 10 WordPress plugins mijn leven veranderd

Deze week markeert twee interessante jubilea voor mij. Ik schrijf hier op de website voor zes jaar, en ik heb het ondersteunen van open source projecten goedgekeurd voor een jaar. Terwijl mijn ervaring hier op de website ongelooflijk lonend is geweest, en ik hoop dat het zal nog vele jaren, dit artikel gaat over de andere verjaardag.

Een beetje achtergrond

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Afgelopen maart, werd ik de keeper, curator, en biechtvader voor de eerste van wat uiteindelijk zou zijn tien aangenomen WordPress plugins. In dit artikel zal ik u vertellen waarom de ervaring uitdagend, belonen, en uiteindelijk transformatieve is geweest.

Dit is niet zomaar een WordPress-verhaal, het is echt een open source verhaal. WordPress, zoals u waarschijnlijk weet, is een GPL-gebaseerde open source project. Het ondersteunt een breed scala van plugins en thema’s die uit te breiden en de mogelijkheden ervan te wijzigen en aan te passen zijn uiterlijk. Elk van de plugins en thema’s is ook GPL.

Ik moet toegeven dat je met geen schaamte die ik heb, meer dan eens nagedacht over het verlaten van deze plugins en gewoon weglopen.

Aangezien plugins zijn kleine open source projecten, de meeste hebben slechts een of – hooguit – een paar beheerders. Dat betekent dat als de handhaver moe van het werken op de plugin krijgt of heeft levensomstandigheden die het onmogelijk maken om te blijven ondersteunen, zijn er twee keuzes: laten verdorren, of zet het voor adoptie.

Omdat WordPress is enorm populair, is het vaak een doelwit voor hackers. Als zodanig is WordPress bijgewerkt en voortdurend verhard met beveiligingsupdates. Plugins en thema’s moeten ook worden bijgewerkt, in het bijzonder als er een exploit ontdekt dat kan worden geïnjecteerd via sites runnen die plugin.

Bijvoorbeeld, een paar jaar terug een afbeelding vergroten of verkleinen plugin is gevonden om slechte acteurs te injecteren en uitvoeren van een PHP-script op de server. Omdat TimThumb was erg populair en ook opgenomen met vele thema’s, gebruik maken van de invloed van de site duizenden operators over de hele wereld.

Wanneer een plugin niet meer krijgt steun van zijn primaire ontwikkelaar en is enigszins populair, is er de kans dat het een doelwit voor hackers zullen worden. Dus laten plugins verdorren en verdwijnen kan problematisch zijn, en het is de reden waarom u over het algemeen alleen actief dienen te gebruiken bijgewerkt plugins en projecten.

De WordPress community kwam met een innovatieve aanpak van dit probleem, het aannemen-me tag. Ontwikkelaars die wilden om verder te gaan, maar niet willen dat hun plugins onbeheerd achter hun projecten kunnen taggen met “adopteren-me” in de WordPress.org plugin repository. Dat was het signaal dat een andere ontwikkelaar was van harte welkom om binnen te komen, uit te reiken, en eventueel over te nemen van het project.

Iets meer dan een jaar geleden, ik eindigde ongeveer 18 maanden van intensief wetenschappelijk onderzoek. Ik had vrij veel bereikt, mijn buik vol van het schrijven van academische papers en wilde een zijproject dat was ongeveer net zo ver weg van onder vermelding van bronnen en het berekenen van p-waarden als het mogelijk om was te vinden.

Op ongeveer hetzelfde moment, ontdekte ik het aannemen-me tag. Ik heb ook gemerkt dat een plugin vertrouwde ik voor de Zatz Archive, Better Recente berichten Widget (door de ongelooflijk getalenteerd Pippin Williamson) was voor adoptie. Pippin is bezig met het bouwen van een bedrijf in de buurt van een aantal belangrijke plugins geweest en BRPW paste gewoon niet dat model.

Dit zou een perfecte project voor mij! Ik stak zijn hand uit naar Pippin en we overgedragen van het project voor mij. Het was geweldig. Ik had de kans om te werken aan het begin van de code door een van de meest productieve WordPress plugin auteurs, en onderhouden van iets wat ik ingeroepen.

In het afgelopen jaar heeft BRPW zeer weinig onderhoud nodig. Het moest een beveiligingsupdate en het moest een paar compatibiliteit updates, maar dat is het zowat.

Anderzijds, de volgende plug ik aangenomen bleek een handjevol. Ik had Naadloze Donaties gebruikt om donaties te beheren voor een non-profitorganisatie die ik heb in het verleden geholpen, en het was ook voor adoptie. De ontwikkelaar was het vinden van zijn carrière nam hem plaatsen waar hij niet in staat zou zijn om de plugin te houden, dus ik overeengekomen om het over te nemen.

Dit is waar dingen worden leerzaam voor u, als u geïnteresseerd bent in de achter-de-schermen van open source zijn.

Als je werkt aan een DIY-project van je eigen, deze uitgebreide gids voor tech projecten is een goede plek om te beginnen.

Zie, Seamless Donaties had meer dan 10.000 actieve gebruikers op de dag nam ik het. Ik verwacht mijn werklast zou ongeveer gelijk aan de widget zijn. Ik zou een paar beveiligingsoplossingen maken als ze langs en tweaks kwam voor compatibiliteit.

Ik had het mis.

Ik verwacht dat ook de gebruikers om doorgewinterde webmasters. Immers, als je een open source project te installeren zijn op de server, je uiteraard zal worden ervaren met Linux en PHP en al de rest, toch? Rechts?

Dat is waar ik vandaan kom in

O, wat mis ik was.

Voordat ik in meer detail te gaan, zal ik u vertellen over de derde adoptie ik heb gemaakt. Dit bleek een reeks van acht meer plugins zijn. Ik was een actieve gebruiker van één van hen, My Private Site, die in feite kunt u gemakkelijk zet een wachtwoord voordeur op een WordPress site. Ik gebruikte het om mijn willekeurige projecten van het zijn bereikbaar met de voorbijgangers te houden, en ik vertrouwde erop.

My Private Site was een van de acht plugins geproduceerd door een ontwikkelaar wiens familie was ziek genomen. Hij moest doen van de plugins en als ik wilde My Private site up to date te houden, moest ik ze allemaal vast te stellen. Twee van deze reeks van acht plugins had ook meer dan 10.000 actieve gebruikers. De rest had een beetje meer dan duizend gebruikers per stuk.

Met andere woorden, voor alle tien plugins, erfde ik een actieve base van ongeveer 50.000 gebruikers.

Ik had nu de verantwoordelijkheid voor een plugin die donaties beheert, een plugin die sites uit ongewenste bezoekers beveiligt, een plugin die kan laten u meerdere thema’s lopen gelijktijdig binnen een site, samen met zeven anderen met meer beperkte mogelijkheden sets.

Onthoud waar eerder noemde ik mijn verwachting dat de WordPress-gebruikers waren gekruid webmasters? Je zou verwachten dat de mensen met behulp van deze instrumenten zouden worden ervaren IT-folk. Ik zeker wel. Maar, zoals ik al zei, ik had het mis.

Het blijkt dat WordPress site-eigenaren variëren van mensen met torenhoge programmeerervaring (aan het eind van de bell curve) aan degenen die zijn compleet beginners met weinig computerervaring. Voor die mensen, zoiets als CSS (de manier waarop je stijl webpagina’s), PHP en HTML zijn volkomen vreemd.

Je weet hoe het voelt als je naar Thanksgiving-diner met uw familie en elk familielid enigszins cluelessly en wanhopig presenteert u met een kapotte computer of apparaat dat moet de vaststelling? Ik erfde ongeveer 50.000 van die mensen, ‘s nachts.

Ik moet toegeven dat je met geen schaamte die ik heb, meer dan eens nagedacht over het verlaten van deze plugins en gewoon weglopen.

Veel van de gebruikers niet alleen clueless, maar ook een of andere manier het gevoel recht op commercieel niveau steun voor de vrije, open source plugins ze te downloaden. En ze kunnen krijgen misbruik, terwijl op hetzelfde moment dat het doen van de domste dingen.

Ik had geen idee wat ik was om mij in

Meer grote projectideeën

Praten met gebruikers kunnen worden transformatieve

Andere factoren

Ik zal laten zien dat met een beetje een verhaal. Direct na de goedkeuring van Seamless Donaties bleek dat een groot aantal gebruikers wilden om nieuwe functies te hebben. Gelukkig, WordPress plugin geeft ontwikkelaars een manier om de API’s waarmee gebruikers eenvoudig (voor een PHP programmeur) boren in de plugin wel haken en uitbreiding van het instrument te creëren.

Ik besloot dat het beste plan van aanpak, een die me zou toestaan ​​om weer in de swing van het snijden code te krijgen en zou de plugin toekomstbestendig te maken, zou zijn om te haken aan Donaties naadloos en herdefiniëren de datastructuren verenigbaar zijn met hoe je toe te voegen WordPress slaat zijn data.

Ik heb een vroege update van de plugin die enorme 24-punts rode letters uit te leggen dat de plugin zou worden bijgewerkt opgenomen, en dat het belangrijk was om back-up en testen voordat hij verhuisde naar de nieuwe versie. Ik bouwde ook een standaard legacy-modus in de update, zodat de enige manier waarop de nieuwe versie zou brand-up was als de gebruiker op de knop Converteren raken – die zelf werd omringd door grote rode waarschuwing letters.

Zou je het niet weet? Gebruikers ging door en deed de conversie, het negeren van alle waarschuwingen, zonder dat een van de testen te doen, zonder te kijken de tutorial video nam ik veel zorg aan het creëren. En zou je niet weten dat het een deel van de conversies brak? En zou het niet weten, die gebruikers geen back-ups maken, verloren hun verstand, en kwam achter me aan met hooivorken?

Ja, je wist dat het zou gebeuren. Ik deed het niet. Ik kon in eerste instantie niet doorgronden dat mensen niet backups zou maken voor een grote omschakeling, vooral wanneer ze zo zichtbaar waren gewaarschuwd.

Ja, niet zo veel.

Om eerlijk te zijn, veel van de gebruikers zijn charmant, aangenaam, behulpzaam, en een genot om mee te werken. En opdat u denkt dat ik alleen maar klagen over de gebruikers, is het eigenlijk iets heel anders. Dat is het deel van dit verhaal dat andere columnisten, experts, managers en leidinggevenden moeten lezen.

Het feit is, heb ik niet gehad om echte gebruikers tegenkomen in mijn professionele leven sinds de jaren 1990. In de late jaren 1980 en al door middel van de jaren 1990, liep ik een software bedrijf. Ik heb wat technische ondersteuning voor een tijdje, en uiteindelijk ingehuurd full-time technische ondersteuning mensen. Maar ik heb uit de verkoop van software bedrijf sinds de dag dat ik verkocht mijn database-engine om Macromedia (nu onderdeel van Adobe) en verhuisde naar online publishing.

Zoals een andere kant project, heb ik produceren een set van 40 domme iPhone apps wanneer de app store voor het eerst opengesteld. Maar op een buck een app en met vrijwel geen feitelijke kenmerken, die ik tegenkwam zelden feitelijke gebruikers.

Ik heb niet om echte mensen die een product dat ik behouden of te publiceren voor een zeer, zeer lange tijd om te praten.

Totdat je echte gebruikers praten, je vergeet hoe belangrijk uw product is aan hen. Je zou kunnen denken aan het als een product, maar ze denken dat het als onderdeel van hun leven.

Je zou ook denken aan de gebruikers als een statistiek in een spreadsheet, of een nummer op een PowerPoint-dia. Maar als je e-mailen bent met iemand die probeert om haar non-profit levend te houden en is hard betreft, niet alleen over de technologie, maar over de dieren zal ze niet in staat zijn om op te slaan als haar donaties te stoppen komen, dingen beginnen om echt te krijgen weer.

Denk je dat je een bajillion dollars maken van een app kan maken? David Gewirtz laat zien hoe je aan de slag. Hij is geen garantie je geen geld, maar met deze stap-voor-stap handleiding, in ieder geval zult u weten waar te beginnen.

Gebruikers zijn niet alleen de statistieken. Het zijn mensen: opgewonden, bang, toegewijd, vertrouwen, wanhopig, betrokken, bezorgd, vrijgevig, innovatief, zorgzame mensen. Ze zijn echt. Ze zijn menselijk. Dat wordt duidelijk als je eenmaal begint te praten met mensen, niet alleen het krijgen van rapporten en het lezen van samenvattingen.

In het geval van Seamless Donaties zijn er non-profitorganisaties doen echt goede werk dat volledig afhankelijk van donaties verzameld door naadloze Donaties om hun werk te financieren. Als het breekt of stopt, ze kunnen niet draaien hun voedsel bank of hun outreach programma of hun opleiding, of een van de duizenden andere belangrijke en prachtige activiteiten ze doen.

Wanneer u gebruikers praten, je begint te begrijpen. Uw project of product krijgt meer betekenis. Je leert wat mensen nodig hebben, je echt krijgt een greep van hun pijn punten, en je krijgt een beter gevoel voor waar uw oplossing past in vergelijking met anderen.

In mijn geval, als een columnist, adviseur en opvoeder, dat weer verbonden mij met de levensader van onze industrie – de mensen die werkelijk dingen te doen en het gebruik van technologie. Zelfs het misbruik Ones. Dat komt omdat toen ik beter het verstrekken van ondersteuning van de gebruikers, en zoals ik verbeterde het project, de wanhoop onder de gebruikers verminderd. Hun behoeften waren beginnen te krijgen voldaan.

Een jaar geleden, niemand was met mijn bijgewerkt, veel meer onderhoudbaar code. Nu, 75,9 procent van alle actieve gebruikers actief zijn mijn code, en, in alle tien van mijn geadopteerde plugins, zijn meer dan 350.000 exemplaren zijn gedownload.

Er zijn twee andere noten dit jaar durende retrospectieve Ik wil graag met u delen.

Ten eerste, in juli, ik liet mijn eerste grote update voor naadloze Donaties en verwachte gebruikers om te profiteren van de uitbreidbaarheid I verstrekt. Maar, zoals ik al eerder zei, ik enorm overschat hun technische vaardigheden.

Deze waren niet PHP geeks met behulp van een open source tool, deze non-profit managers proberen goed is voor hun kiesdistricten te doen waren. Ze waren niet in staat om hun eigen uitbreidingen te schrijven.

Het probleem was, had ik vrij veel kregen we een weekend of zo per maand aan dit project, en ik plotseling merkte dat ik het bezitten van de verantwoordelijkheid voor een permanente, levend systeem. Ik aanvankelijk dacht dat de aanneming van plugins zou ongeveer dezelfde hoeveelheid die nodig is om een ​​eigen tropische vissen. Je voedt ze en ze zijn prima. Maar de vaststelling van plugins is meer als de aanneming van een pup. U hebt de verantwoordelijkheid voor de zorg en het voeden elke dag, in alle opzichten, voor een zeer lange tijd.

Het probleem is, toe te voegen aan Seamless Donaties zouden zowel tijd als geld – geld dat ik kon niet rechtvaardigen als een kant, pro-bono project. Dus heb ik besloten om een ​​vergoeding voor add-ons. Ik ben niet het maken van het in een bedrijf, krijg ik een paar honderd dollar per maand van hen, maar ze betrekking hebben op de kosten van licenties, tools en hosting, de out-of-pocket kosten die ik heb gemaakt om de plugins in leven te houden en gevoed.

Alles bij elkaar, omdat ik de eerste add-on uitgebracht in september, ik heb gemaakt over de $ 3000 en ik ben beginnen te breken zelfs op de kosten van het handhaven van de plugins. Alleen Naadloze Donaties heeft add-ons, maar de inkomsten uit Seamless Donaties helpt te dekken mijn hosting en support kosten voor de andere plugins.

Dit is belangrijk, omdat de plugins zijn nachten-en-weekends werken, en als ze zowel mijn tijd nam en nam geld uit het gezinsbudget, zou mijn vrouw niet mee te gaan met de inspanning. Zoals het is, het ondersteunen van de plugins – en lopende codering – heeft de tijd genomen uit de buurt van familie-projecten, dus we hebben moeten handige folk en sommige yard hulp inhuren om make-up voor de honing-do keer dat ik niet de invoering van .

Er was een andere factor in dit eerste jaar als de trotse houder van aangenomen plugins: mijn beide ouders zijn overleden. Mijn moeder overleed in september en vier maanden later, mijn vader overleed.

Uiteraard werd mijn aandacht afgeleid van open source-codering en ondersteuning aan familie zaken. Ik heb gepost enkele aantekeningen op de steun boards en hier is waar de gebruikers begon te voelen meer als familie dan free-roaming damp, full torso verschijningen. Ik kreeg veel erg aardig nota’s van de gebruikers, en ik kan niet beginnen te zien hoeveel dat betekende om me te vertellen. De mensen hier bij de website en CBS waren ook ongelooflijk ondersteunend, iets wat ik zal altijd dankbaar voor zijn.

Ik heb een totaal van 10 plugins vastgesteld en hebben, bij uitbreiding, heeft een wereldwijde familie van de gebruikers. Ik heb een aantal diepe frustraties en een aantal zeer ruig periodes gehad. Maar ik heb ook ervaring een enorme mate van voldoening en tevredenheid van de interactie met zo veel interessante mensen.

Zou ik het opnieuw doen, wetende wat ik nu weet? Nou, in een jaar waarin er niet zo veel persoonlijke onrust, ja. De waarde die ik heb opgedaan als columnist, adviseur en opvoeder die is gekomen uit de interactie met gebruikers uit zoveel landen met zo veel verschillende vaardigheden en missies heeft de hitlijsten geweest off.

Ik dacht dat ik mijn programmering koteletten bijbenen, en ik heb zeker gedaan. Maar ik verwacht niet dat ik een veel breder perspectief dat ik zou kunnen van toepassing zijn op alle gebieden van mijn professionele leven en ontmoet zo veel leuke mensen te krijgen.

Het is al een heel jaar

Als u een manager, uitvoerend, schrijver, of een expert bent, adviseer ik u sterk aan de banden met echte gebruikers. Laat geen alle gebruikersondersteuning aan iemand in uw commandostructuur. Breng wat tijd regelmatig interactie met de werkelijke mensen die uw producten en diensten te gebruiken. Er zullen ups en downs, maar je krijgt een veel betere, meer goed afgerond, en aanzienlijk meer verbonden professional voor de ervaring.

By the way, ik doe meer updates op Twitter en Facebook dan ooit tevoren. Zorg ervoor dat u om mij te volgen op Twitter op @DavidGewirtz en op Facebook op Facebook.com/DavidGewirtz.

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip