Vijf outsourcing trends om naar te kijken

Silicon.com heeft vijf gebieden om naar te kijken.

Consolidatie; concurrentie voor uitbestedingscontracten is moordend dan ooit, met een enorme uitbreiding van het aantal leveranciers, zodat een aantal belangrijke consolidatie is aan de horizon.

Recente geruchten over een fusie tussen de informatietechnologie zwaargewichten Infosys Technologies en Capgemini Group suggereren dat de sterren zijn af te stemmen voor een aantal belangrijke huwelijken. Duncan Aitchison, managing director van zakelijke adviesdiensten bedrijf TPI, vertelde Silicon.com dat zelfs als de geruchten Infosys-Capgemini fusie nooit voordoet, het weerspiegelt de huidige “marktsentiment.” Wat meer is, zijn andere experts uit de industrie voorspellen meer fusie-en-overname activiteit in deze sector in de komende twee jaar.

Globalisering; Er is al lang sprake van India verliest zijn voorsprong in de offshore-outsourcing markt –met inbegrip van waarschuwingen van een tekort aan geschoolde werknemers – maar een grotere bedreiging voor de dominantie van India zou kunnen dichter bij huis liggen. Volgens een studie van IDC, zullen steden in China hun Indiase collega’s als topbestemmingen voor offshore global delivery inhalen in 2011.

Hoewel het blijft onwaarschijnlijk dat China India globaal genomen zal overtreffen in de outsourcing, de trend is voor de toenemende globalisering van de markt als meer regio’s proberen om geld in op de offshoring boom.

Afgezien van de zogenaamde BRIC-blok landen (Brazilië, Rusland, India, China – of BRICM, als men omvat Mexico), de ontwikkeling van landen zoals Egypte en Polen zijn in opkomst als bronnen van offshore arbeid. De trend is niet alleen voor een “grotere patroon van diversiteit” in de outsourcing sector, zei TPI’s Aitchison, maar ook voor een grotere specialisatie als kleinere spelers proberen om zich te onderscheiden in een steeds overvolle markt.

Person-to-person offshoring; Offshoring wordt vaker geassocieerd met grootschalige bedrijf herschikkingen – de verplaatsing van een back-office functie, laten we zeggen, of een hele afdeling. Maar onderzoek suggereert dat er steeds meer momentum voor herschikkingen van een veel kleinere schaal. een trend is dubs “van persoon tot persoon,” of P2P, offshoring – Volgens een rapport van onderzoeksbureau Evaluserve heeft offshoring kleine bedrijven en zelfs woningen bereikt.

Voorbeelden van diensten uitbesteed op deze manier onder meer online tutoring, Web en software-ontwikkeling, en het schrijven en vertaaldiensten. Klanten voor deze diensten kunnen kleine bedrijven of zelfs individuele consumenten.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Evaluserve zegt dat de omzet voor deze sector bedroeg meer dan $ 250.000.000 tussen april 2006 en maart 2007, en het voorspelt dat de waarde van de P2P offshoring markt om meer dan $ 2 miljard stijgen in 2015.

Green inkoop; Stijgende energieprijzen hebben ecologie problemen vast te zetten op de radar CIO’s ‘. Maar zou druk om aan te tonen groene geloofsbrieven beïnvloeden outsourcing beslissingen bedrijven ‘ook?

Silicon.com CIO Jury – een pool van chief information officers en andere zakelijke IT-professionals die zijn bevraagd over verschillende technologische kwesties – onlangs onthuld dat omgevingsfactoren een belangrijke rol spelen bij de keuze van de technologie leveranciers en partners.

Virtuele werelden, De opkomst van virtuele werelden zoals Second Life maakt het voor bedrijven gemakkelijker te rechtvaardigen inhuren offshore-werknemers voor taken die kunnen bestaan ​​uit het bouwen van virtuele kantoren of zelfs werken als virtuele wereld “meeters en Greeters.

De markt voor uitbestede virtuele wereld-diensten is nog erg nieuw, maar bedrijven in toenemende mate nemen van een belang in de wil van Second Life, zodat momentum is waarschijnlijk op te bouwen.

Vorige maand, nieuws naar voren gekomen van een samenwerkingsverband tussen een Chinese online-entertainment bedrijf en Entropia Universe, een virtuele wereld met een science fiction thema, om een ​​virtuele economie die maar liefst 10.000 banen zou kunnen bieden te creëren.

Op de langere termijn, klantcontact banen, waaronder die voor helpdesk en call center diensten – zou kunnen migreren naar virtuele werelden, waar klanten zowel kunnen worden geïnformeerd en vermaakt.

Natasha Lomas van Silicon.com gemeld uit Londen.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen