De helft van iPhones op bedrijfsnetwerken draaien verouderde software

()

Je mag niet horen over Apple malware zo veel als je misschien met Android, maar het bestaat nog steeds. En voor veel bedrijven, het is nog steeds een probleem.

Duo Labs onderzoek vrijgegeven deze week blijkt dat ongeveer de helft van alle iPhones op bedrijfsnetwerken nog steeds met iOS 8.3 of eerder. Dat alleen al is vertrokken apparaten blootgesteld aan honderden alom bekende kwetsbaarheden, waaronder een van de meest beruchte – de Ins0mnia en Quicksand kwetsbaarheid – die aanvallers gebruikt om gegevens en enterprise geloofsbrieven van apparaten verdonkeremanen.

Maar als iOS 8.4.1 beschikbaar werd gesteld, met inbegrip van patches voor de Ins0mnia en Quicksand gebreken onder andere kritieke kwetsbaarheden, slechts negen procent van de iPhones zijn bijgewerkt.

En dat is nog maar het begin. Rond 31 procent van alle apparaten keek werden een nog oudere versie van iOS draait, met 14 procent van de iPhones met iOS 7, die werd uitgebracht in het najaar van 2013. Samen, dat rekken tot meer dan 390 afzonderlijke kwetsbaarheden die nog in staat zijn om te richten getroffen apparaten, zoals het stelen van gevoelige bedrijfsgegevens.

En alles wat er nodig is een kwetsbaar apparaat om een ​​heel netwerk van gegevens in gevaar brengen.

Bedrijven en gebruikers niet alleen updates te negeren, maar degenen die actualisering doen zijn traag om op te treden. Bij iOS 8.4.1 werd uitgebracht, werden meer dan 70 kritieke kwetsbaarheden vast, maar meer dan negen-out-of-ten-gebruikers niet te werken binnen een week na de release, het onderzoek gezegd.

Wij weten beter dan een desktop computer run op een bedrijfsnetwerk te laten als het was een paar maanden (of zelfs jaren) achter op beveiligingsupdates “, aldus Mike Hanley, programmamanager bij Duo Labs, in een blogpost.” We moeten om te beginnen denken aan mobiele toestellen op dezelfde manier.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond

Apple 15 maart

Vijf functies van de volgende iPhone nodig (maar waarschijnlijk niet zal krijgen), Apple iPhone 5SE loslaten, iPad Air 3; Nieuwe iPhone trade-in programma genaamd ‘Trade Up met termijnen; Urban Armor Gear Trooper voor iPhone 6s Plus: Laat de portemonnee achteren overleven druppels; Smartphone groei zakt naar het niveau van 2008; Waar komt Apple gaan na de iPhone;? Hoe te leven met een 16GB iPhone of iPad (en niet verliezen uw geest); Apple bezit tot “1 januari 1970 ‘iPhone bricking bug

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond