Google Play te downloaden breidt voorsprong op de App Store, maar Apple wint nog steeds op de ontvangsten

Google Play is aanzienlijk uitgebreid haar voorsprong op Apple’s App Store als het gaat om downloads app, maar Apple’s store domineert nog steeds app inkomsten.

Er waren 60 procent meer app-downloads van Google Play is dan de App Store in het derde kwartaal van dit jaar, in vergelijking met Google Play 25 procent voorsprong in de dezelfde periode vorig jaar, volgens het nieuwe rapport van de app analytics bedrijf App Annie.

Cryptogeld-mining malware op mobiele apparaten mogelijk niet leveren grote rendementen, maar ze zullen het apparaat schaden.

Maar het volume geen geld betekenen en Apple regeert nog steeds als het gaat om inkomsten, die ongeveer 60 procent hoger dan Google Play-inkomsten voor het kwartaal bedroeg. App Annie telt betaalde downloads en in-app aankopen, maar niet in-app reclame, die goed is voor naar schatting 14 procent van de omzet van de mobiele app store in 2014, volgens; analistenbureau Gartner.

Het goede nieuws voor Google, die net als Apple behoudt een 30 procent verlaging van app-inkomsten, is dat met dank aan games, het is ook het sluiten van de inkomsten kloof in de App Store. Op hetzelfde tijdstip vorig jaar, App Store omzet bedroeg meer dan het dubbele van de omzet op Google Play.

Dit alles maakt nogal wat uit voor ontwikkelaars proberen om hun prioriteiten bepalen wanneer het bouwen van apps. Op dit moment is het ontwikkelen voor iOS lijkt lucratiever zoveel zal ontwikkelen voor die eerste te zijn – maar Google Play blijft de kloof die het minder van een duidelijke beslissing kon maken verkleinen.

Volgens App Annie, games nog steeds de grootste geld spinner op Google Play, met een opmerkelijke stijging van de winst in de VS en Zuid-Korea, waar games waren bijna alleen verantwoordelijk voor de omzetgroei in elke markt zijn. Fins-made spel Clash of Clans, waarvan het grootste deel van haar geld door middel van in-app aankopen maakt, was een belangrijke bron van groei op Google Play in zowel de VS en Zuid-Korea.

Een eerder rapport van App Annie toonde aan dat games goed voor 90 procent van de Google Play omzet in Q1 2014. Binnen dat, ‘freemium’ app-inkomsten goed voor 98 procent van de wereldwijde omzet.

Reflecterende Facebook’s populariteit en haar besluit om; kudde gebruikers wereldwijd via haar Messenger-app, werd de toonaangevende app gedownload in het kwart over beide winkels.

De grote motor achter de groei in de downloads op Google Play waren Android-gebruikers in BraziliĆ«, India en IndonesiĆ« – drie markten die handset makers betalen steeds meer aandacht aan, met de inspanningen met name in de laatste twee markten smartphone adoptie met betere apparatuur te verhogen tegen lagere prijzen. Daarentegen is de grootste bronnen van inkomsten op Google Play waren Japan, de VS, Zuid-Korea, Duitsland en Taiwan.

Aangezien Google’s recente; lancering van Android One in India, die tot doel heeft een $ 100 smartphone, download groei te realiseren uit de opkomende markten zal zich waarschijnlijk voortzetten, met Google, van plan om het te starten, in IndonesiĆ«, de Filippijnen, Pakistan, Bangladesh, Nepal, en Sri Lanka voordat het jaar om is.

$ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval

Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade

Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7

Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

Hoe SwiftKey bouwde ‘s werelds slimste toetsenbord en steeg naar de top van de app economie; Zes clicks: Top social media management iOS, Android-apps en diensten

Mobiliteit; $ 400 Chinese smartphones? Apple en Samsung afschuiven goedkope rivalen, de prijzen te verhogen in ieder geval, de iPhone, Apple’s garantie voor waterbestendige iPhone 7 heeft geen betrekking op vloeibare schade; mobiliteit; Australische luchtvaartmaatschappijen verbieden Samsung Galaxy Note 7; telecombedrijven, Telstra, Ericsson, Qualcomm bereiken 1Gbps aggregaat snelheden in levende 4G-netwerk-test

verder lezen