HP Jornada 928 WDA recensie

Hewlett-Packard Jornada 928 was goed in ontwikkeling voor de fusie met Compaq, en zal haar HP ontwerp en de badge te behouden, hoewel het de laatste handheld om dat te doen zijn. HP heeft zich teruggetrokken uit een flink aantal stops in haar poging om zowel het einde van de Jornada range met een knal en komen met een xda-beater.

De volledige titel van dit apparaat is de Jornada 928 WDA. ‘WDA’ staat voor Wireless Digital Assistant en HP is erop gebrand om te benadrukken dat de communicatie-mogelijkheden van deze Pocket PC 2002 Phone Edition-apparaat zijn integraal in plaats vastgeschroefd. Er zijn drie belangrijke innovaties.

Ten eerste, HP heeft de bijna-alomtegenwoordige Intel StrongARM CPU in het voordeel van Texas Instruments OMAP 710 processor verlaten. De OMAP 710 bevat een GSM / GPRS motor en een ARM-gebaseerde processor een efficiënte geïntegreerde oplossing te leveren.

Ten tweede, de Jornada 928 WDA heeft twee accu’s. Een daarvan is geïntegreerd in het toestel, terwijl de andere is een verwisselbare lithium-polymeer cel. Tussen hen, deze batterijen leveren een geclaimde 12 uur handheld gebruik, drie uur gesprekstijd en 150 uur standby – meer dan een match voor andere handheld / telefoon convergentie apparaten. Wanneer de lithium-polymeer cel wordt verwijderd, neemt de interne cel automatisch over, effectief waardoor reservebatterijen warm-verwisseld zijn.

Derde (en je zult dit zien zodra je de doos opent), zijn er twee displays. Het hoofdscherm is een conventionele 240 bij 320 pixels, 16-bits kleuren, reflecterende TFT, en het presteert zeer goed – zelfs in fel zonlicht. Het tweede scherm is een klein monochroom 132 met 32 ​​pixel-eenheid boven het hoofdscherm en toegankelijk gelegen wanneer het deksel gesloten is. Samen met een knop aan elke kant, dit tweede scherm biedt toegang tot telefonie functies, zoals profielen en speed-dial nummers onafhankelijk van de handheld zelf.

Andere slimme hardware functies zijn onder meer een ambient light sensor en een flip-up antenne die kan worden gebruikt als u moeite om een ​​telefoon ontvangst. Er is een Type I Compact Flash-kaartsleuf – iets wat HP heeft altijd de voorkeur. De dekking voor de CF-sleuf is slim gebouwd in twee delen: de bovenklep om het geheugen toe te voegen of gebruik een ander ‘plat’ CF-kaart, om ‘extended’ kaarten die vreemde vormen zijn gebruik van liften, verwijdert u het geheel van de sleuf achterpaneel.

HP heeft altijd aandacht besteed aan software bepaling in de Jornada bereik, en de 928 WDA is geen uitzondering. De softwarebundel – allemaal gehouden in het ROM – inclusief HP Backup (ROM of CF-kaart), HP Thuis Menu (een alternatieve interface voor het snel starten van programma’s), HP Image Viewer, HP Maand View (die een maandelijkse kalender Pocket voegt Outlook), HP Task Switcher (een system tray applet voor het schakelen tussen en sluiten van applicaties), en MicrochaiVM voor het uitvoeren van MIDP Java-applets.

De Jornada 928 zal beschikbaar standalone of gebundeld met een klein CompactFlash interface digitale camera – drivers van de camera zijn voorgeïnstalleerd in het ROM van elk apparaat. Met deze add-on, gebruikers toegang hebben tot Multimedia Messaging (MMS), dankzij de ingebouwde client software.

So far, so good. Maar wat zijn de Jornada 928 WDA’s nadelen? Om te beginnen, de antenne, die je niet nodig hebt om te gebruiken op elk moment, ziet eruit alsof het vrij gemakkelijk kan worden geklikt uit wanneer verlengd. Het apparaat zelf is ook aan de grote kant: in de directe side-by-side vergelijking met xda van O2, de 928 WDA is iets breder en aanzienlijk groter – rond 10 mm wordt toegevoegd door de tweede telefoon-only display. Een kleine opmerking is dat de stylus is nogal dun.

De Jornada 928 WDA zal beschikbaar zijn vanaf Vodafone voor £ 390 (incl. BTW) met een airtime contract. Dit ondergraaft aanzienlijk de xda die op het moment van schrijven is de verkoop op o2 website voor £ 499,99 (incl. BTW). Het is waarschijnlijk dat Vodafone zal worden vergezeld door andere netwerken in de nabije toekomst, misschien wel het starten van een prijzenoorlog voor draadloos aangesloten rekenmachines. Voorafgaand aan dat, de Jornada 928 WDA heeft de voordelen van de prijs, een verdubbeling van het RAM van de xda tot 64MB, CompactFlash uitbreidbaarheid en een sterke software bundel. Als u op zoek bent naar een handheld / telefoon convergentie apparaat, de Jornada 928 ziet er een vrij goede gok – vooral omdat HP heeft onlangs gezegd dat het technische ondersteuning zal zorgen voor de Jornada bereik voor ten minste drie jaar.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop