Lockheed ogen strategische alternatieven voor zijn IT-unit

Lockheed Martin zei maandag dat het alternatieven voor zijn regering IT en diensten unit zal herzien.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? CXO; Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20; CXO, ANZ Bank tech executive dek shuffle, Data Centers, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Strategische alternatieven betekent meestal een overname, spin-off of beursgang van een divisie. Lockheed Martin zei dat zijn beoordeling is waarschijnlijk resulteren in een spin-off of verkoop.

Lockheed Martin’s Information Systems & Global Solutions unit heeft ongeveer $ 6000000000 aan jaarlijkse inkomsten en 17.000 medewerkers. Lockheed Martin is een van de grootste IT-leveranciers voor de VS overheid en richt zich op cybersecurity, analytics, cloud computing, gezondheid IT en biometrie.

Het bedrijf zei in een verklaring dat het op zoek is naar alternatieven voor zijn IT-afdeling, omdat de cyberveiligheid markt snel verschuift. Hierdoor kan Lockheed IT bedrijf meer groeien als het wordt gescheiden van het moederschip.

Lockheed’s move met zijn IT-apparaat wordt geleverd zoals het plannen aangekondigd om Sikorsky, een helikopter maker kopen, voor $ 9 miljard dollar. De overname zal Lockheed richten zich vooral op lucht- en ruimtevaart en defensie.

Voor de zes maanden eindigend op 28 juni, Lockheed’s IT-eenheid geleverde een operationele winst van $ 296.000.000 op een omzet van $ 3770000000. Hier is waar Lockheed IT-bedrijf past bij de rest van de activiteiten van de onderneming.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Wie beïnvloedt CIO’s? Hier is de top 20

ANZ Bank shuffle tech executive dek

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen