Open Source biedt overtuigende voordelen voor het bedrijfsleven

mul-ti-plexer-er. zelfstandig naamwoord. Inrichting, in de elektronica, die synthetiseert uiteenlopende datasignalen in één uniform output. de website multiplexer fuseert verschillende perspectieven, mediatypen en gegevensbronnen en synthetiseert ze in een duidelijke boodschap, via een gesponsorde blog.

de website multiplexer stelt marketeers in staat om direct verbinding met de website van de gemeenschap door hen in staat om te bloggen op de website publishing platform. Inhoud op de website multiplexer blogs wordt geproduceerd in samenwerking met de sponsor en is geen onderdeel van de redactionele inhoud van de website.

Leidinggevenden hebben van oudsher eigen systemen gezien als veiliger, minder risicovolle opties. Maar in de afgelopen tijd is toegenomen; toetsing van de investeringen, heeft gedwongen bedrijven om alternatieve technologieën te overwegen in een poging om maximale waarde uit hun IT-budget te halen.

Terwijl de kosten is een belangrijke factor, zijn bedrijven ook op zoek hard aan andere voordelen van open source, zoals interoperabiliteit, flexibiliteit en toegang tot de onderliggende code in hun systemen.

De kostprijs is een belangrijk criterium bij bijna elke zakelijke beslissing, en in toenemende mate in de IT-strategie als bedrijven proberen om concurrentievoordeel te behouden. Hoewel het misschien verleidelijk om te veronderstellen open source-oplossingen zijn goedkoper omdat de software zelf is gratis-of-charge, andere overwegingen, zoals infrastructuur, opleiding, ondersteuning en personeel zijn ook belangrijke voordelen van open source,. Veel, studies, dat te onderzoeken de total cost of ownership (of TCO) van de open-source versus traditionele benaderingen te tonen open source oplossingen meestal kost minder dan vergelijkbare eigen systemen.

Flexibiliteit en interoperabiliteit zijn twee sleutelbegrippen waarop open source systemen ook zakelijke waarde kan leveren. Proprietary leveranciers implementeren vaak nieuwe functies en functionaliteit in hun systemen om een ​​concurrentievoordeel te behouden dan hun rivalen, maar deze praktijk kan compatibiliteitsproblemen leiden tot vendor lock-in te introduceren. Proprietary formaten die door deze systemen om gegevens op te slaan kan ook de mogelijkheid om informatie te delen te beperken. Daarentegen zijn open source-oplossingen die zijn ontworpen om de interoperabiliteit te ondersteunen en te voorkomen dat vendor lock-in.

Open source benaderingen over het algemeen uit te voeren best-practice open standaarden of protocollen om de interoperabiliteit te verzekeren met een zo groot mogelijk aantal systemen van derden. De OpenStack aanpak source cloud open standaarden is een voorbeeld van hoe technologie leveranciers bouwen flexibiliteit in nieuwe IT-delivery-modellen.

Het toenemende aantal leveranciers het aanbieden van concurrerende open source-oplossingen betekent dat het steeds makkelijker om een ​​specifieke open source oplossing voor een bepaald bedrijf behoefte aan te passen kiezen. Het is ook makkelijker om over te schakelen naar een alternatieve open source oplossing als de eisen veranderen.

Kwesties van de steun en verantwoording worden vaak aangehaald als voordelen voor de eigen oplossingen. Veel bedrijven gaan ervan uit eigen systemen bieden een betere ondersteuning dan open source systemen, maar die veronderstelling is niet altijd geldig is – alleen maar omdat een systeem kost geld niet per se het makkelijker om te ondersteunen. Enterprise-grade ondersteuning afspraken zijn over het algemeen beschikbaar voor populaire zakelijke software van beide kampen. Er kan een grotere stimulans op dit moment voor commerciële open source ondersteunende organisaties reageren op de klant te zijn moet, want dat is vaak een van de belangrijkste bronnen van inkomsten zijn. Maar dit voordeel wordt terugwijkende als meer en meer service providers bieden commerciële diensten aan open source te ondersteunen.

De toegang tot de onderliggende code is een echte kracht van de open source aanpak; geen probleem in het systeem ontdekt kan worden beoordeeld en snel door een in-house of third-party software ontwikkelaars aangepakt. De gepatenteerde aanpak betekent alleen te vertrouwen op de software-leverancier of partner om software-updates te verstrekken, en hun prioriteiten niet altijd af te stemmen met de jouwe. Bugs zijn meer kans te worden geïdentificeerd en snel verholpen, waar de broncode is beschikbaar, het vermijden van valkuilen rond de “black box” model van closed-source systeem.

Open source-technologie is in opkomst als de dominante kracht in de moderne onderneming en in veel opzichten een uitdaging traditionele paradigma’s door de gevestigde leveranciers te duwen dure gepatenteerde systemen in te stellen. Het aantal bedrijven omarmen gerijpt, open technologie binnen hun bedrijf, groeit snel, en de voordelen van het gebruik van deze technologie binnen de onderneming worden erkend.

In volgende berichten op deze blog zal ik problemen rond open source migratiestrategieën, uitdagingen die kunnen worden aangetroffen in het proces en de manieren om deze uitdagingen te overwinnen te bespreken.

? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice

Enterprise Software;? OpenOffice is dood. Lang leve LibreOffice; Open Onetime MS Office challenger OpenOffice:? We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende ondersteuning; Cloud, Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack vennootschap; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Onetime MS Office challenger OpenOffice: We kunnen stilgelegd als gevolg van afnemende steun

? Red Hat is van plan nog steeds op dat de OpenStack bedrijf

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip