Google DeepMind AI om artsen te helpen de behandeling van hoofd-halskanker

Google’s DeepMind is gericht op het bijdragen aan vermindering van de tijd doorgebracht identificeren van de belangrijkste gebieden voor de behandeling, en te voorkomen, in de radiotherapie.

Google’s DeepMind werkt samen met de Britse NHS om te onderzoeken hoe de machine learning kan helpen artsen de behandeling van hoofd-halskanker.

DeepMind, de Google dochteronderneming die een mens deelnemer verslaan in de notoir complex spel van Go en helpt gesneden Google’s datacenter kosten zullen afnemen, behandeling van kanker onderzoek op de afdeling Radiotherapie aan het University College London Hospitals (UCLH) NHS Foundation Trust.

Terwijl de privacy en de regulering van het tempo van de adoptie zal vertragen, zal AI enkele ingrijpende veranderingen aan te brengen in de gezondheidszorg.

Omdat de AI-onderzoekseenheid merkt in een blog post, radiotherapie waarbij gevoelige delen van het lichaam, zoals de mond en sinussen, vereist een zorgvuldige planning voorafgaand aan de behandeling om schade aan belangrijke zenuwen en organen te vermijden.

DeepMind en UCLH zal onderzoeken of machine learning technieken kunnen helpen bij het verminderen van deze plannen malen eerder radiotherapie behandeling wordt gestart.

Clinici gebruiken een proces genaamd “segmentatie” gebieden van het lichaam dat moet worden gericht, of vermeden identificeren tijdens radiotherapie. Echter wordt deze moeilijk in het hoofd en de nek gebieden, zoals tumoren zeer dicht bij vitale organen kunnen worden.

“Voor deze vormen van kanker, kan segmentatie rond vier uur. En hoewel UCLH specialistische team te nemen op haar toegewijde hoofd en hals kanker centrum is een nationale leider in dit proces, is er nog potentieel voor innovatie. Wij denken dat machine learning kan een verschil maken, “zei DeepMind.

DeepMind zal analyseren geanonimiseerd scans van maximaal 700 voormalige UCLH patiënten te beoordelen of machine learning kan versnellen planning. Volgens UCLH hebben alle patiënten ontvangen toestemming om hun gegevens te worden gebruikt in het onderzoek.

DeepMind hoopt dat een radiotherapie segmentatie algoritme zal de ontwikkeling van de huidige vier uur durende planning venster kan slash tot slechts één uur, het vrijmaken van artsen naar andere belangrijke taken uit te voeren.

“Het ontwikkelen van machine learning die automatisch kunnen onderscheid maken tussen kankercellen en gezonde weefsel op radiotherapie scans zullen artsen helpen bij het plannen van radiotherapie behandeling,” zei Dr Yen-Ching Chang, klinische voorsprong van radiotherapie bij UCLH.

“Dit heeft de potentie om vrij te maken clinici om nog meer tijd te besteden aan patiëntenzorg, onderwijs en onderzoek, die zou zijn in het voordeel van onze patiënten en de bevolking die wij dienen,” voegde ze eraan toe.

De resultaten van de samenwerking kunnen profiteren 11.000 patiënten die elk jaar de behandeling van hoofd-halskanker te zoeken in het Verenigd Koninkrijk.

Volgens professor Kathy Pritchard-Jones, chief medical officer van Londen Kreeft, hoofd-halskanker zijn relatief zeldzaam, maar omdat ze zijn enkele van de meest complexe vormen van kanker te behandelen, kon geen lessen uit het AI-onderzoek worden overgedragen aan andere vormen van kanker .

“Dit zou niet alleen ten goede komen UCLH patiënten, maar de patiënten in het hele land”, zegt Pritchard-Jones.

DeepMind

Google DeepMind: De gids voor de slimme persoon (elaptopcomputer.com); DeepMind AI helpt Google slash datacenter energierekeningen; Google koopt kunstmatige intelligentie firma DeepMind; Google om DeepMind’s AI richten op oogziekten

Innovatie; LG investeren in AI voor slimme apparaten, autonoom rijden; Big Data Analytics, IBM om AI te gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab, Kunstmatige Intelligentie, IBM Watson:? Hier is wat een filmtrailer gemaakt door een AI looks dergelijke; CXO;? # CXOTALK Reinventing the juridische sector met AI, machine learning, en augmented reality

? LG investeren in AI voor slimme apparaten, autonoom rijden

? IBM AI gebruiken om big data te temmen in zijn tweede Afrikaanse onderzoekslab

IBM Watson: Dit is wat een filmtrailer gemaakt door een AI eruit ziet

? #CXOTALK Reinventing de juridische sector met AI, machine learning, en augmented reality