Microsoft om de low-end Windows Azure cloud prijzen te snijden

Microsoft blijft om aanpassingen om de prijs voor het Windows Azure-cloud computing-platform te maken in een poging om te winnen over kleinere ontwikkelaars.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Met ingang van 1 oktober is Microsoft het snijden van de prijs van de “extra-small compute” met 20 procent, volgens een 15 augustus post op het Windows Azure-Team Blog. Microsoft is het afschaffen van de extra-kleine aanwijzing en het gebruik van “small-rekenuren” voor al haar cloud-aanbod (terwijl mensen met een extra-kleine uurtjes met een geschikte kleine-compute-uurs equivalent). Het bedrijf is ook zodat gebruikers meer flexibiliteit in de manier waarop zij hun compute uur toe te wijzen.

Hier is Microsoft’s grafiek waarin de veranderingen

(Klik op de bovenstaande grafiek om te vergroten)

Microsoft introduceerde de “extra kleine instance” pricing optie voor Azure ontwikkelaars in het najaar van 2010. De “Extra Small aanleg” maakte zijn debuut op $ 0,05 per compute uur, en is gericht op degenen maken en uitvoeren van kleinere apps op Azure.

Microsoft introduceerde bijvoorbeeld kleine prijzen op de hielen van de onthulling van een nieuw, gratis entry-level tier voor nieuwe Amazon Web Services (AWS) klanten van Amazon. Ontwikkelaars was na Microsoft al een tijdje Azure aantrekkelijker om die te doen piloten en kleinere projecten te maken.

Terwijl op het onderwerp van het lopende AWS-Azure rivaliteit, het is vermeldenswaard dat Amazon kondigde eerder deze maand een aantal nieuwe zakelijke mogelijkheden en aanvullingen op haar cloud-platform. Amazon uitgebreid beschikbaarheid van zijn Virtual Private Cloud (VPC) service, terwijl het toevoegen van ondersteuning voor Windows Server 2008 R2. Amazon kondigde ook AWS Direct Connect, waarmee zakelijke gebruikers tocreate een verbinding met een AWS Gewest via dedicated 1 GB en 10 GB netwerk circuits “met het oog op de privacy te verbeteren en te verminderen netwerk latency,” aldus Amazon.

Microsoft heeft een gelijknamige aanbod – Windows Azure Connect (codenaam Project Sydney) – waarin de Softies aangekondigd op de Professional Developers Conference afgelopen herfst en zijn naar beta testers beschikbaar gesteld. Toen ik vroeg Microsoft ambtenaren hoe Azure verbinding in vergelijking met Amazon’s Direct Connect, kreeg ik de volgende reactie via een woordvoerder

Windows Azure Connect biedt klanten een gemakkelijke manier om het opzetten van beveiligde netwerkverbinding om hun datacenter en Windows Azure. Zo kunnen klanten een Windows Azure applicatie die verbinding maakt met de SQL Server-database of domein aan te sluiten Windows Azure-diensten aan hun Active Directory-omgeving in te zetten.

Windows Azure Connect en AppFabric Service Bus zijn complementaire technologieën. Windows Azure Connect biedt een veilige netwerkconnectiviteit – in essentie-cloud gehoste virtuele machines en lokale computers kunnen communiceren alsof ze op hetzelfde netwerk waren. De AppFabric Service Bus levert applicatie-level federatie en connectiviteit. In veel scenario’s, kan de klant beide technologieën nodig.

Kortom, Microsoft blijft om te benadrukken zijn vermogen aan te sluiten en te beveiligen zowel de private en publieke clouds met zijn cloud-aanbod, terwijl Amazon is gericht op de public cloud (zelfs met een aanbod dat het woord “privé” in hun naam hebben).

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september