Als het niet een iPhone, is het waarschijnlijk niet een winstgevend telefoon

Terwijl sommige smartphone makers chase marktaandeel, Apple trekt weg als het gaat om de winst: Voor elke dollar van de operationele winst in de smartphone markt, Apple is nabbing $ 0,92, waardoor de anderen vechten voor kladjes.

Die schatting komt van Canaccord Genuity zoals opgemerkt door de Wall Street Journal in het weekend.

Gezien het feit dat de verkoop van de iPhone van Apple wereldwijd goed voor ongeveer 20 procent van alle smartphones verkocht, zal de situatie voor haar concurrenten alleen maar erger worden als Apple zijn marktaandeel vergroot. En het lijkt erop dat Apple denkt dat het zal: Vorige week naar verluidt vroeg haar productie partners om een ​​record aantal van de volgende generatie mobiele telefoons op te bouwen tegen het einde van 2015.

Deze WSJ grafiek gebaseerd op de inschatting Canaccord Genuity toont de situatie, er rekening mee dat het totale percentage van de winst op tot meer dan 100 procent, omdat sommige fabrikanten van handsets geld hebben verloren tijdens het gereflecteerde periode.

De gegevens richt zich ook op een mix van smartphone-platforms, waaronder BlackBerry en Windows Phone, die beide hebben gezien hun verkoop dalen plotsklaps in de afgelopen jaren.

Het missen van zijn andere grote Google Android-telefoon fabrikanten zoals HTC (die ook heeft geworsteld voor enige tijd), evenals China gevestigde bedrijven zoals Xioami, ZTE en Huawei. Xioami heeft de neiging om haar toestellen te verkopen op of in de buurt van de kosten om de verkoop te stimuleren.

Van alle bedrijven in de markt, is Apple gericht de meest op high-winstmarge handsets, hoewel het verkopen goedkopere telefoons. Dit zijn de een- en twee-jaar oude modellen in de aanbieding van hun oorspronkelijke prijzen in een tijd waarin de oudere componenten minder gekost en nog steeds gezonde winstmarges.

Dat is een duidelijk andere aanpak van de rest van de handset makers, waarvan vele bieden een scala aan unieke telefoons in verschillende prijsklassen.

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Gezien Samsung’s recente winst uitdagingen en dalende omzet en inkomsten bij HTC (zie grafiek hierboven), Sony en anderen, ik begin me af te vragen wanneer we een relatief grote Android-hardware partner gewoon drop-out van de race.

Naast concurreren tegen Apple op de high-end, worden deze bedrijven ook vechten met elkaar op een zeer drukke en relatief onrendabele Android market.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

Ik zou niet verrast worden door volgend jaar als er een – misschien zelfs twee – Android partners die gooit handdoek in de ring.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s