G-Cloud app store geeft kleine bedrijven een lift

De regering heeft haar G-Cloud procurement toedieningsplaats, CloudStore gelanceerd, het geven van kleine bedrijven in het Verenigd Koninkrijk een kans om te concurreren met grote IT-bedrijven voor de publieke sector contracten.

CloudStore geopend op zondag, met de diensten van 257 bedrijven aangeboden aan de publieke sector organisaties in een doorzoekbare, GCHQ -vetted catalogus van cloud-diensten, variërend van verhuurbare infrastructuur, applicaties en platforms om consultancy.

Het is een complete breuk met het verleden, “David McLeman, de managing director van de Britse cloud en vendor security Ancoris, vertelde de website UK op maandag.” Historisch gezien had je een kartel van de grote leveranciers loopt massale overheid IT-projecten, en dat gedomineerde regering IT . Ik denk dat het nieuwe initiatief zal de publieke sector te helpen.

CloudStore markeert de eerste fase van de £ 60m G-Cloud kader. Bedrijven werden uitgenodigd om inzendingen voor CloudStore leggen in eind 2011, en de regering zei in januari dat het zou worden gelanceerd in eind februari.

De lancering van CloudStore is een belangrijke mijlpaal in de regering de ICT-strategie tot besparingen en een IT-systeem geschikt te leveren voor de 21ste eeuw, “Francis Maude, minister van het Cabinet Office, zei in een verklaring.” De aankoop van diensten vanuit CloudStore zal sneller zijn, gemakkelijker, goedkoper en transparanter voor zowel de publieke sector en leveranciers.

Bedrijven in de CloudStore variëren van grote multinationals zoals SAP, Hitachi Data Systems en Microsoft, om kleinere Britse bedrijven zoals memset, Claranet, Trustmarque en Ancoris.

Met CloudStore, kan de publieke sector organisaties kiezen IT-diensten op basis van hun behoeften, terwijl het vergelijken van prijzen.

Ik geloof echt dat de capaciteit heeft om enorm te verstoren overheid ICT, “Kate Craig-Wood, directeur van cloud hosting bedrijf memset, vertelde de website UK op maandag.” Met mijn belastingbetaler hoed op, ik geloof dat de tijden veranderen, is het niet moeten ‘ t gewoon over de technologen te kijken naar dit.

Innovatie, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst; Government: UK, Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel de Britse overheid, veiligheid, deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand gedacht tevoren, Beveiliging, Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen

Nu is de CEO en CFO van een publiekrechtelijke organisatie die clouddiensten koopt kunnen vragen waarom ze zo veel geld betalen voor een IT-service wanneer het lijkt erop dat ze het ergens anders goedkoper te krijgen, voegde ze eraan toe.

De regering zegt dat het hoopt CloudStore zal het aandeel van de publieke sector IT-diensten te verhogen van kleine en middelgrote ondernemingen.

De manier waarop de CloudStore is ingesteld, het idee is om het hele proces flexibeler te maken, maken het inkoopproces eenvoudiger, en dit zal het effect van het maken van dingen eenvoudiger voor kleine bedrijven, “een Cabinet Office woordvoerder vertelde de website Verenigd Koninkrijk op maandag. “het is allemaal deel van die foto en CloudStore past in dat op de juiste wijze in termen van het gemak van de inkoop.

Meer dan 300 bedrijven aangeboden 1700 diensten voor de eerste fase van de G-Cloud dienstencatalogus. Deze biedingen gaan nu door een proces van kwaliteitsborging en accreditatie. Op het moment van schrijven, zou het kabinet niet de website UK of bod van elk bedrijf was afgewezen vertellen.

[De regering] waren echt bezig om de juiste mate van feedback te geven, zodat bedrijven als Ancoris effectief kunnen concurreren en hun diensten aanbieden, “zei McLeman.” Ik dacht dat het was nogal radicaal.

Om in CloudStore, leveranciers die nodig zijn om de details en de prijsstelling van de diensten die zij wensten te verkopen in te dienen. De regering zet deze door middel van een accreditatie proces, met behulp van CESG, de Information Assurance arm van GCHQ, de technologie voor de beveiliging van gegevens te evalueren. CloudStore zal beginnen met nieuwe biedingen voor een volgende ronde van de leveranciers in het voorjaar, een Cabinet Office woordvoerder vertelde de website van Groot-Brittannië.

De tijd die nodig is om accreditatie te krijgen is “de lengte van een touwtje, afhankelijk van de aard van de dienst en technische kwesties als dat”, een woordvoerder van het Cabinet Office vertelde de website UK op maandag. Memset en Acronis zowel zei dat het duurde ongeveer drie maanden voor een inzending op CloudStore te krijgen, hoewel memset technologie nog werd gekwalificeerd door CESG.

CloudStore werd gebouwd door de Britse Microsoft specialist Solidsoft in ongeveer vier weken en het wordt gehost op Microsoft’s cloud service, Windows Azure.

“We hopen dat [CloudStore] zal ons helpen om de grote stap verandering in de manier waarop leveranciers en kopers zaken doen op ICT-diensten in de publieke sector te maken,” Eleanor Stewart, engagement manager voor de G-Cloud-programma, zei in een blog post.

Brazilië en het Verenigd Koninkrijk tekenen tech innovatie overeenkomst

Blockchain-as-a-service goedgekeurd voor gebruik in heel Britse regering

Uit deze cijfers blijkt cybercrime is een veel grotere bedreiging dan iemand dacht voorheen

Internet of Things security is vreselijk: Hier is wat je moet doen om jezelf te beschermen