Intel neemt de zes-core processors mainstream in 2018 met koffie Lake familie

Intel kan rekenen op het internet van de dingen voor toekomstige groei – erkennen dus in haar meest recente glansloos winst en verliesrekening – maar het zal nog niet stoppen met werken op een snellere chips voor zijn oude brood-en-boter: desktop-pc’s. Sommige recent gelekte slides suggereren dat de quad-core processors passé zou kunnen worden als het bedrijf rolt meer CPU’s met zes cores – of hoger.

Intel heeft altijd gereserveerd zijn “hexacore” – of meer – chips voor zijn “Extreme Edition” lijn die verzorgd aan gamers en andere prestatie diehards bereid om $ 1.000 of meer te besteden aan dit ene component. (AMD heeft lang had zes of meer core processors, tegen een lagere prijs, maar deze zijn een minderheid in de totale markt.) Voor het komende jaar, die blijkbaar zal blijven het geval te zijn, zoals gelekte slides tonen Skylake-X processors dat zal de spierkracht van hun voorgangers te behouden, terwijl het updaten naar de nieuwste Intel-chip architectuur.

Gepast in het derde kwartaal van 2017, Skylake-X zal vermoedelijk schip in 6-, 8- en 10-core varianten, net als de Broadwell-E chips deed. Het stroomverbruik (140 watt) zal hetzelfde zijn, maar je kunt snellere prestaties van de vernieuwde platform (inclusief TurboBoost 3.0), evenals vele steegjes van PCIe Gen3 (44 verwachten voor de 8-core en 10-core edities en 28 voor de zes-core versie).

Met name zal Skylake-X de LGA 2011 socket sloot in het voordeel van de nieuwe LGA 2066 socket en Basin Falls-X platform. Ook komen op hetzelfde moment volgend jaar is een quad-core Kaby Lake-X CPU dat het gebruik van Basin Falls-X zo goed zal maken. Naast het sportieve minder cores, de Kaby Lake processor komt alleen met TurboBoost 2.0-ondersteuning en 16 lanes van PCIe Gen3, hoewel op 112 watt, zal het minder stroom verbruikt.

Maar 2018 is het jaar dat Intel van plan om zijn zes-core processors in de mainstream, volgens een andere dia lek. Niet tevreden met zijn collectie “meren,” de chip gigant zal blijkbaar introduceren Coffee Lake, een ander-14nm gebaseerde processor familie (volgende Broadwell, Skylake en Kaby Lake, met Cannonlake gepland als een 10nm chip), dat onder meer een half dozijn cores maar draaien efficiënter op 35 watt. Terwijl er zullen dual-core en quad-core CPU’s Coffee Lake, zullen de zes-core één zonder twijfel de meest verwachte versie

Natuurlijk, we hebben weinig andere informatie die gelekt zijn natuur, maar u kunt verwachten het Skylake-X processors op de gebruikelijke premium prijs ($ 1000 +) je zou verwachten van Intel’s “extreme” serie te dragen. Maar als Coffee Lake is echt een chip platform voor de massa, moet de zes-core CPU’s veel, veel goedkoper zijn. Nogmaals, heeft AMD chips met zes of acht processorkernen op de reguliere prijzen al jaren, maar wanneer en of Intel besluit haar eigen hexacore processors bieden, verwachten veel meer aandacht worden besteed aan deze offers.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Star Trek: 50 jaar van positieve futurisme en gedurfde sociaal commentaar, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; Google koopt Apigee voor $ 625.000.000

Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 convertible laptop

Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ proef build 14915 nu beschikbaar voor PC’s, telefoons

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, hardware, Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 converteerbare laptop, Windows 10, Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ toets te bouwen 14.915 nu beschikbaar voor pC’s, telefoons