Is een IBM aankoop van Red Hat onvermijdelijk?

Ondanks een schare van vragen — dreigende concurrentie van Oracle, overname geruchten en een zwakke economie — Red Hat lijkt mee te neuri├źn, aldus Jeffries analist Katherine Egbert. Maar op de lange termijn, zal Red Hat moeten worden ondergebracht in een groot bedrijf — het meest waarschijnlijk IBM.

In een onderzoek nota, Egbert raakt op de korte termijn en lange-termijn prognose voor Red Hat. Op de korte termijn, merkt ze op dat er sterke vraag voor Red Hat Enterprise Linux en Jboss in een down economie. Ondertussen, de verkoop aan de overheid — Red Hat heeft onlangs versterkt met de sales force te verkopen aan Washington D.C .— wordt verwacht dat zij een stimulans boost krijgen.

Egbert’s nemen echo onderzoek door Piper Jaffray-analist Mark Murphy. Murphy ondervraagde 70 Red Hat klanten en in het algemeen vond dat het bedrijf wint portemonnee aandeel.

Hier is het geld slide van Murphy

Simpel gezegd, Red Hat is een sterke kijken. Wall Street verwacht het bedrijf aan de winst van 14 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 171,7 melden wanneer het fiscale eerste kwartaal sluit aan het einde van mei. Er zijn weinig bewegende delen. De grootste is overname van Sun Microsystems Oracle’s. Zal Oracle verder Red Hat producten te ondersteunen?

Egbert schrijft

Terwijl de CEO van Oracle in het openbaar heeft gezegd dat hij steun van Red Hat Enterprise Linux (RHEL) van het bedrijf zal blijven, is er een gevoel binnen Red Hat dat een verhoogde focus op OpenSolaris dan RHEL is onvermijdelijk, zoals Oracle wil de dalende Solaris onderhoud beschermen stroom. We schatten dat 1/3 van de nieuwe productie Red Hat komt van Unix-naar-Linux-migraties, veel van deze van Solaris-to-Linux. Het gevaar voor Red Hat is dat Oracle aantrekkelijke voorwaarden klanten zullen aanbieden om te verblijven op Solaris, mogelijk ze nog te betalen of het aanbieden van kortingen niet te migreren.

Als dat scenario zich afspeelt Red Hat zullen steeds meer worden gevangen in het land van de reuzen met Oracle aan de ene kant en Microsoft aan de andere kant.

IBM zou RHEL bundelen; Jboss zou Websphere aanvullen; IBM kon Red hat ontwikkelaars benutten; IBM zou krijgen en het besturingssysteem en virtualisatie instrumenten te spelen in alle lagen van de infrastructuur. De IT-spel wordt steeds meer een kwestie van duelleren hardware en software stacks. Red Hat zou IBM voorzien van meer software munitie.

Die werkelijkheid wijst op een Red Hat overname op een bepaald punt, stelt Egbert. ze voegt eraan toe

Wij geloven dat het onvermijdelijk is dat Red Hat zal worden ondergebracht in een groter geheel, waarschijnlijk IBM, gezien het strategisch belang van RHEL met het datacenter. Hier is onze redenering

Big Data Analytics; Oracle verwerft logfire voor cloud-based warehouse management, Enterprise Software; Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store, Enterprise Software, Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit; Cloud; Werkdag grijpt mid? -markt momentum, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie

Tot op heden, een groot deel van het succes van Red Hat is gekomen omdat de software is relatief goedkoop, Unix applicaties haven eenvoudig naar Linux, en omdat Red Hat is niet Microsoft wil zeggen dat ze niet een grote, geïntegreerde leverancier die klanten lokken met lage prijzen, maar benutten hun pricing power zodra de klant wordt afhankelijk van de software. De meeste klanten zien Red Hat Enterprise Linux als een manier om vrij van grote vendor lock-in en de hoge economische tol extracten te breken.

Echter, met Oracle het kopen van de Zon Red Hat heeft nu 2 grote concurrenten, die beiden hebben vrijwel onbeperkte pricing power. Wij geloven dat het zal steeds moeilijker worden voor Red Hat om te concurreren over een langere periode als een kleine, zelfstandige, onafhankelijke leverancier tegen de aanstaande komst van Oracle, die goedkope hardware / software bundels konden aanbieden, steile kortingen aan te blijven of migreren naar Solaris Open of klanten betalen zelfs niet te gebruiken RHEL bij hun streven om de Solaris onderhoud stroom te stabiliseren. Daarom, met Red Hat-keuze op basis value proposition potentieel vooruitgelopen door een datacenter landroof tussen 2 reuzen, lijkt het ons dat Red Hat heeft behoefte aan een partner. Een grote partner. Iemand met pricing power, C-level relaties en een belangrijk genoeg aanwezig in het datacenter aan de Oracle / Microsoft bedreiging te bestrijden. IBM past het wetsvoorstel.

Inderdaad, IBM zou volledig gecompenseerd de bedreigingen voor de Red Hat van Microsoft en Oracle. Een deal zou logisch zijn, omdat

Oracle koopt logfire voor cloud-based warehouse management

Eyeing Oracle OpenWorld: What’s in store

Oracle’s Database 12c R2: Boom, mislukking, of meh upgrade cyclus vooruit?

? Werkdag pakt mid-momentum in de markt, heeft als doel te winnen temidden van Oracle-NetSuite fusie