Microsoft lanceert 14 innovatiecentra in India

India zal huis aan 14 nieuwe Microsoft Innovation Centres (MIC) deze week kondigde het bedrijf op vrijdag.

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Een panel van de technologie executives geschetst hun vroege uitrol van Windows 8, waaronder Windows RT.

Evenals certificeren studenten op Microsoft technologie, zullen de centra incubatie en ondersteuning te bieden voor de lokale start-ups en ontwikkelaars aan te moedigen om te werken aan het onderzoek en de software van het bedrijf.

Het MIC zal worden gebaseerd op hogescholen en technologie-instituten in vier Indiase deelstaten, nadat Microsoft een reeks memoranda of understanding met de organisaties ondertekend.

Microsoft zei dat de MIC zal zich richten op de mobiliteit (Windows Phone), cloud (Windows Azure), Kinect, de toegankelijkheid, de gezondheidszorg en andere specifieke uitdagingen aan India.

De 14 steden die de eerste MIC zal gastheer, het openen van deze week, zal in: Hyderabad, Vijayawada, Rajahmundry, Khammam, Bapatla, Guntur en Tirupati in Andhra Pradesh, Raipur in Chhattisgarh, Bhopal in Madhya Pradesh, Trichy, Vellore, Coimbatore, Madurai en Salem in Tamil Nadu.

Microsoft zei elke MIC zal nauw samenwerken met vijf naburige academische instellingen in het gebied.

Microsoft streeft naar 100 MIC’s in India in de komende twee jaar te lanceren, met het oog op certificeren van 100.000 studenten in de technologie van het bedrijf.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie