Midden-Oosten: de BlackBerry is een nationale bedreiging van de veiligheid

Volgens de BBC, heeft de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) apparaat RIM’s beschreven als een bedreiging die zich voordeed “ernstige sociale, gerechtelijke en nationale veiligheid gevolgen” als gevolg van het onvermogen van het land om met succes af te luisteren op de gebruikers, en het feit dat gegevens die wordt offshore-opgeslagen .

Dezelfde problemen zijn ook uitgedrukt door India, Koeweit en Saoedi-Arabië, met marktanalisten dragen de timing van deze opmerkingen aan daling van gisteren in RIMM aandelen.

Heeft de BlackBerry echt een bedreiging voor de nationale veiligheid vormen? Zijn BlackBerry Enterprise Server-gebruikers gevoelig voor bewaking op afstand van hun communicatie? Wat is de VAE ontbreekt, en wat moet BlackBerry-gebruikers in gedachten te houden op hun weg naar de integriteit security mogelijkheden van het apparaat RIM’s te behouden?

Laten we het uitzoeken.

Waarom zijn deze Midden-Oosten landen zo kieskeurig? Het is omdat, hoewel ze niet in staat zijn het afluisteren van gesprekken Zfone / video-oproepen als goed, ze weten dat de echte zakelijke gesprekken plaatsvinden met behulp van BlackBerry’s en niet Zfones op massale schaal.

Ga door gerelateerde berichten

Bij de bespreking van de VAE’s obsessie met het apparaat van RIM, het is de moeite waard te benadrukken op het feit dat het land zonder succes geprobeerd om spyware-applicatie op de apparaten van Etisalat gebruikers te installeren in 2009, pitching het als een “performance-enhancement patch”. In plaats daarvan, de SS8 Interceptor afgetapt de batterijen van de gebruikers die op het punt waar ze verdacht over zijn ware aard werd geïnstalleerd.

Echter, dit duidelijk misbruik van de wettelijke bevoegdheid voor social engineering doeleinden op grote schaal, serveert de beste BlackBerry gebruiker. Hoe kan dat? Het hebben van te vertrouwen op 3rd party spyware applicaties als het land niet in staat af te luisteren op de communicatie, brengt in principe de bal in de rechtbank van de eindgebruiker.

Hoewel de versleuteling van BlackBerry’s niet kan worden gekraakt – met India wordt bevestigd dat het BlackBerry-om-niet-BlackBerry-toestel kunnen onderscheppen – net als elk ander apparaat, de BlackBerry is gevoelig voor een groot aantal client-side kwetsbaarheden die een kwaadwillende kan leiden toegang tot gegevens die anders onherstelbaar zijn door te proberen om de gegevens te decoderen. Ervoor zorgen dat het apparaat van een gebruiker is vrij van deze gebreken, en het nemen van algemene voorzorgsmaatregelen voor het beschermen tegen hen, deels zet het gebruik in control.

De “gericht op de gebruiker, niet de encryptie-protocol” tactiek, is in gebruik voor jaren. Bijvoorbeeld, in plaats van zich te richten Skype’s encryptie protocollen, al jaren de rechtshandhaving is gericht op de eindgebruiker (ZIE: Broncode voor Skype afluisteren trojan in het wild). Deze weinig bekend feit, in combinatie met de groeiende markt voor commerciële mobiele spionage applicaties op meerdere mobiele OS platforms, resulteert in een situatie waarin de encryptie-protocol in gebruik is, niet relevant tot op zekere hoogte wordt.

Bovendien is de veelheid aan derden voice / SMS-encryptie / PKI-oplossingen die een BlackBerry gebruik kunnen profiteren van eventuele decryptie pogingen verder ondermijnen. Als de gebruiker echt wil zijn of haar bellen / e-mails te beveiligen voorbij het end-to-end encryptie aangeboden door RIM – BlackBerry Enterprise Server-gebruikers hebben hun rug gedekt – ze zijn vrij dit te doen met behulp van verschillende commerciële oplossingen ook.

De bottom line – zijn BlackBerry’s een bedreiging voor de nationale veiligheid van een land? Ze zijn, maar alleen voor het land dat is een poging om de gegevens zelf te decoderen, in plaats van zich te richten de zwakste schakel – in dit geval de gebruiker die nu meer dan ooit moet zich bewust zijn dat hij is uitgegroeid tot de primaire doelgroep, niet de encryptie-protocol zelf.

Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone

China’s ‘veilig’ OS Kylin – een bedreiging voor het Amerikaanse offensieve cybercapaciteiten;?? Is Microsoft’s delen van de broncode met China en Rusland vormen een gevaar voor de veiligheid; Moet een gerichte land terugslaan op de cyber aanvallers?

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

iPhone; Hier is wat Android-eigenaren doen als Apple brengt een nieuwe iPhone, iPhone, Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, hardware, Enterprise Software;; Sweet SUSE Nu kunt u een USB-stick die alles vernietigt op zijn pad te kopen! HPE haken en ogen zelf een Linux distro