FreeHand MX Beoordeling

FreeHand 10,0 geen indruk op ons, maar de dingen zijn op zoek naar deze professionele illustratie applicatie nu dat de nieuwste versie, genaamd MX, is hier. FreeHand MX omvat een reeks van indrukwekkende nieuwe instrumenten, en de mogelijkheden variëren van verbeterde traditionele functies cutting-edge Web functies. FreeHand is even thuis met print, PDF en Flash output. Echter, we hadden om punten af ​​te trekken voor een interface die onhandige blijft en is veel minder intuïtief dan die van CorelDraw 11. Adobe gebruikers moeten houden met Illustrator en CorelDraw blijft onze algemene top pick. Maar ontwerpers die Macromedia MX-integratie nodig zal houden FreeHand MX.

Setup & interface; Niet verrassend, FreeHand MX interface lijkt sterk op die van andere programma’s in de familie MX, met inbegrip van Dreamweaver voor Website creatie en beheer, Vuurwerk voor Web graphics en Flash voor Web animatie. Een knappe reeks inklapbare tabbladen paletten – genaamd panelen – bevindt zich aan de rechterkant van het scherm. De meeste eerdere FreeHand gebruikers zullen de panelen, zoals Color Mixer en Lagen, vertrouwd te vinden. Maar Macromedia heeft ook gleed in een aantal nieuwe, zoals antwoorden, die u direct links naar online tutorials en updates, het heeft ook een paar van de Object of Style panelen om het gemakkelijker maken om gereedschap instellingen en object attributen veranderen verbeterd;. FreeHand ook vereenvoudigt het proces van het aanpassen panel groeperingen. Bijvoorbeeld door standaard het Voorwerp en Document panelen zijn gegroepeerd, maar je kunt ook een nieuwe groep te maken met het object, Swatch en Styles panelen in plaats daarvan (via de optie Group Mixer in het menu Panel) .; het geheel genomen, FreeHand’s panelen zijn niet zo flexibel en geschikt als die in CorelDraw 11. voor een ding, hoewel de panelen oprollen om bespaart u ruimte op het scherm, er is geen andere manier om te bewegen of resize hen. Het is vervelend om te gaan door een menu-commando als je gewend bent om te slepen en panelen – en andere grafische programma’s mogelijk te maken. FreeHand is niet zo goed georganiseerd als CorelDraw, hetzij. CorelDraw intuïtieve Layer panel, welke objecten weergeeft en attributen in een hiërarchische lijst, kunt u scrollen om een ​​object of kenmerk, zoals Fill of Outline en deze te selecteren door te klikken op de vermelding in de lijst object. FreeHand’s slordige methode dwingt je om twee panelen in plaats van een te gebruiken – omtrekken, vult en effecten weer te geven in het venster Objecten, terwijl lagen verschijnen in een apart venster.

Kenmerken; FreeHand heeft altijd geëvenaard of zelfs overtroffen andere afbeelding programma’s zijn voorzien voor de functie. En Macromedia heeft nog meer nieuwe instrumenten geschonken FreeHand MX. Om te beginnen, de Connector gereedschap kunt u slepen en neerzetten flowcharting lijnen tussen objecten. Deze lijnen omleiden zich op intelligente wijze om te voorkomen dat het oversteken door een object. De bewerkbare lijn stijlen zichzelf laat je een lijn te veranderen van vast naar bezaaid met behulp van het venster Object Properties. Als je een fout maakt of wilt u een deel te verwijderen van een object, kan de gladde nieuwe Gum intelligent specifieke delen van vector objecten verwijderen. Als je ziek van het tekenen in duidelijke vaste lijnen bent, kan de kalligrafische pen de lijnen een beetje flair te geven. Onze favoriete instrument Daarnaast Extrude, blijkt twee-dimensionale vormen in drie-dimensionale vaste stoffen, compleet met verlichting controles. Deze tool kunt u zelfs extruderen mengsels van objecten, waardoor het verrassend eenvoudig om de 3D-vormen doorgaans gereserveerd voor speciale solid-modeling programma’s te produceren;. FreeHand MX introduceert ook een schat aan leuke live-effecten, zoals bewerkbare slagschaduwen en schuine kanten. Naast de traditionele live-effecten, zoals transparantie, Bevel, Reliëf, Shadow en Glow, FreeHand biedt verstorende effecten die Bend, Ragged, Sketch, Duet nemen en Expand Path. U kunt meerdere effecten toe te voegen aan een object en de volgorde van de effecten door ze omhoog of omlaag in het deelvenster Object. Bovendien kunt u sets van effecten als permanente stijlen opslaan, zodat u ze opnieuw kunt toepassen op toekomstige producten. Zowel Adobe Illustrator en CorelDraw zijn live-effecten ondersteund voor verschillende generaties, het is leuk om te zien FreeHand inhaalslag;. Veel van gereedschappen FreeHand’s nu voorzien van verbeterde interactiviteit. Bijvoorbeeld, als u een object vullen met een Gradient, verschijnt er een controle lijn op het object. Door grijpen en de handgrepen aan weerszijden van de controle lijn te slepen, kunt u eenvoudig de positie van de helling in het object. Op dezelfde manier, het slepen van de hendels van een extrusie kunt u snel vorm en positie van het object morph. Op dezelfde manier kunt u snel blends maken door het slepen van de Blend gereedschap van het ene object naar het andere. Als u op dit moment werken met Macromedia’s Web programma’s, zoals Dreamweaver, Fireworks en Flash, nauwe integratie FreeHand’s geeft het een echte voordeel ten opzichte van Adobe Illustrator en CorelDraw. Flash is uitgegroeid tot het standaardformaat voor vector Web graphics, omdat de animatie-bestanden zijn kleiner en dus sneller downloaden dan bitmap bestanden zoals GIF. FreeHand ondersteunt alle van de Macromedia-formaten, met inbegrip van zowel de import en export van Flash SWF, en zijn krachtige tekst-importerende functies en meerdere pagina’s mogelijkheden maken het gemakkelijk om bestanden die zijn gemaakt in andere Macromedia programma’s te verzamelen en een presentatie voor uw klant binnen FreeHand. Bijvoorbeeld, als je het ontwerpen van een website, kunt u FreeHand nieuwe flowcharts instrumenten te gebruiken om de Dreamweaver-site schetsen op één pagina, vertoning stelde knoppen en navigatiebalken van Vuurwerk op andere pagina’s, insluiten buitensporige Flash-animatie voor de klant om te verkennen, en omvatten verklarende tekst waar nodig. In onze tests, we snel gemaakt een presentatie van steekproef illustraties, Word tekst, Illustrator tekeningen en PNG, TIFF en Flash-bestanden. Niet alleen doen ze er goed uitzien op het scherm, ze allemaal feilloos uitgang voor zowel print en PDF.

Service en ondersteuning; Dankzij de nieuwe panel antwoorden, die u direct links naar online tutorials en updates, programma hulp FreeHand MX is toegankelijker dan het was in de vorige versies;. Macromedia biedt ook online hulp bij het webgebaseerde FreeHand Support Center met inbegrip FAQ’s, tutorials en online forums. Macromedia kunnen twee gratis tech-support calls binnen de eerste 90 dagen na het eerste contact. Echter, na dat, moet u betalen voor een van de dure ondersteuningsplannen, de meest uitgebreide plan, Gold, kost £ 1.930. Dit beleid kan exorbitant lijken, maar ook andere afbeelding programma’s hebben soortgelijke telefoon-ondersteuning van het beleid. We belden de technische ondersteuning met een procedurele kwestie en prompt ontvingen een accuraat antwoord van een vriendelijke en professionele vertegenwoordiger.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop