Google Cloud Platform zet nieuwe wereldwijde startup fonds

Een aantal van de grote spelers in cloud computing zijn de lancering van het opstarten van fondsen om goedkeuring te versnellen terwijl het zoeken naar een aantal nieuwe grote ideeën.

Google is de laatste onder hen met de aankondiging van een nieuw zwembad van het geld kwadraat weg om de groei van een vroeg stadium tech bedrijven wereldwijd te versnellen.

Dubbed de Google Cloud Platform voor starters, de markt en het focusgebied is vrij duidelijk.

Urs Hölzle, senior vice-president van de technische infrastructuur bij Google, merkte terwijl de invoering van het project op de Google voor Entrepreneurs Global Partner Summit dat dit fonds is bedoeld om te voorkomen dat ontwikkelaars gericht op de code in plaats van het beheer van de infrastructuur.

Op hetzelfde moment, het brengt niet alleen meer klanten en algemene voorlichting aan Google Cloud Platform, maar ook het potentieel van de mogelijkheid om op te scheppen over het hosten van wat blijkt te zijn de volgende grote idee of het bedrijf zijn – over een groot deel zoals Netflix, Pinterest en Instagram op Amazon Web Services.

Startups jonger dan vijf jaar oud met minder dan $ 500.000 aan jaarlijkse inkomsten komen in aanmerking om toe te passen.

Indien aanvaard, zullen deze startups met $ 100.000 worden toegekend in Cloud Platform krediet, en de steun van Google’s technische oplossingen team.

Google’s aankondiging volgt op een vergelijkbare (zij het, veel meer cash-zwaar) initiatief van Salesforce.com.

Op maandag, Salesforce Ventures, de venture capital arm van de CRM-merk, kondigde een nieuwe $ 100.000.000 investeringsfonds dat zich toelegt op het bouwen van nieuwe bedrijven mobiele apps en aangesloten producten (dat wil zeggen, wearables) te tikken in de Salesforce1 platform. De eerste golf van investeringen bevat al DocuSign en InsideSales.com, onder anderen.

We hebben een geweldige ervaring met onze investeringen gehad “, weerspiegeld Salesforce CEO Marc Benioff op dinsdag, terwijl spreken op TechCrunch Disrupt, een van de zwaarst gerichte en bijgewoond startup expo over de tech scene kalender.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Must-read: Cloud

Werkdag lanceert Werkdag 21, heeft als doel op te voeren user experience; SAP masterplan: Een blik op de toekomstige uitdagingen; Microsoft’s Windows Azure krijgt payment-card naleving knipoog; TECH PRO ONDERZOEK: Zes business-class cloud storage services: Welke is geschikt voor u?

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie