Hoe drie jaar van Yammer is veranderd Microsoft voor het beter

Microsoft CEO Satya Nadella wil het bedrijf in staat zijn om te veranderen en aan te passen – iets wat het is steeds beter in het sinds de acquition van communicatie-instrument Yammer in 2012; Microsoft

Satya Nadella’s nieuwste memo over hoe Microsoft moet een cultuur die kan blijven veranderen en aanpassing komt op een interessant moment, de derde verjaardag van het kopen van Yammer (en PPi, het team achter de nieuwe Surface Hub).

Coming out met apparaten die productcategorieën definiëren is nog steeds belangrijk voor Microsoft. Band en HoloLens zijn niet van plan om de laatste hardware van Microsoft, Dave Coplin (die roemt in de titel van Microsoft’s chief envisioning officer) zijn vertelde me deze week: “Er is meer van dat komen.”

Maar terwijl PPi met een product van Microsoft hoopt bijeenkomsten veranderen is gekomen, heeft Yammer een enorme impact op de Microsoft-cultuur in de afgelopen drie jaar was – want wat Yammer is altijd geweest is over het veranderen van de manier waarop bedrijven werken.

Zoals Yammer CTO Adam Pisoni zet het in 2013: “We weten dat onze waarde is niet ons product – het is niet messaging of search Onze waarde is dat we het helpen van bedrijven zijn flexibeler, transparanter, meer uitgelijnd..”

Microsoft is van plan om diepere integratie tussen Office 365 en de Yammer enterprise social-networking-technologie toe te voegen in de komende maanden. Hier is de meest recente roadmap.

In 2012, waren er weinig bedrijven die helpen met dat meer dan Microsoft nodig. Het was al begonnen met de verschuiving naar wat we nu gewend bent om te bellen ‘cloud-first’ ontwikkeling.

Maar op dat moment was het een soms pijnlijk proces intern en Microsoft was nog steeds gevoelig voor interne verdeeldheid.

Toen Steve Ballmer sprak over de voordelen van Yammer voor bedrijven bij de lancering van Office 2013, hij kan net zo goed hebben gesproken over hoe het Microsoft kon helpen. “We moeten de mensen in een organisatie band samen te laten en dan werken samen, in voorkomend geval, in het kader van de administratieve controle van de onderneming. Dat was de sleutel soort concept voor ons in termen van de overname van Yammer en het omhelzen van Yammer als een sociale infrastructuur mensen veel meer samenwerken. ”

Wanneer Microsoft Yammer gekocht, in de veronderstelling was dat dit typisch Silicon Valley bedrijf (het land deelt een kantoorgebouw met Twitter) zou worden verpletterd door de Redmond manier van doen.

Maar als voormalig CEO David Sacks getweet in 2014: “Yammer cultuur post-Microsoft:. 100 procent van de oneerbiedigheid met 800 procent betere productie waarden” En Yammer CTO Adam Pisoni zag Microsoft als zowel een geweldige plek om te leren over de zakelijke klanten van de dienst is ontworpen voor – en ergens om te experimenteren.

In 2013, zei hij:.? “Als binnen Microsoft is zeer nuttig voor ons om te begrijpen hoe groot een bedrijf absorbeert deze ideeën Wat zijn de problemen die ze zien Wat zijn de memes en normen ik eigenlijk het gevoel dat we effectiever zal zijn geweest op onze banen, die in een groot bedrijf, omdat het helpt ons de problemen van de grote bedrijven te begrijpen. ”

En Microsoft niet alleen wilt Yammer om haar klanten te helpen, maar wilde de voordelen van een enterprise social network te krijgen voor zichzelf, en om te leren hoe cloud-diensten te bouwen in cloud snelheid.

Pisoni werd al snel vliegen naar Redmond op een regelmatige basis om te werken met de Office-team. Een deel van dat was om te helpen de groep Kantoor voor het opzetten van een intern team “gericht op product-gedreven analytics”, maar hij werd ook aan het veranderen attitudes. Het team dat Microsoft had gekocht om te zoeken in SharePoint te verbeteren had het idee voor het Bureau grafiek voor een lange tijd, maar dat ze vond het moeilijk uit te leggen. Post-Yammer, toen ze ging gewoon door en gebouwd, zodat ze konden mensen te laten zien hoe nuttig het zou zijn, dat werd niet gezien als een niet-goedgekeurde skunkworks project, gewoon een manier om te experimenteren.

Toch, het krijgen van Microsoft-medewerkers te gebruiken Yammer niet ‘s nachts gebeuren. Nog voordat Microsoft kocht het bedrijf, was er een Yammer-netwerk binnen Microsoft, opgericht door een aantal liefhebbers van fotografie die een plek om te praten wilde. Er waren ook officiële evenementen ontworpen om mensen op Yammer krijgen;. In 2013 één team in Redmond had wat Pisoni ‘een’ Yammer week ‘, waar ze deden al hun werk in de open Ze hadden een theorie dat ze elkaar uitlijnen op zou kunnen helpen hun projecten en efficiënter, maar het hielp niet alleen hen te helpen. het hielp een groep die werkt met hen. en andere groepen die het experiment zagen zagen plaatsen waar ze konden aansluiten bij dat team “.

Wat opdrachtgever: op de nieuwe Windows Server; tijdnood, boekbespreking: Weet niet de technologie kwalijk; Hoe Clutter mij van inbox 4000 gered

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

Microsoft biedt meer data en informatie over hoe het is de integratie van haar Yammer enterprise social-networking-technologie met Office 365.

Vroege Yammer gebruik bij Microsoft was niet positief, maar zelfs de argumenten zou kunnen productief zijn, Pisoni opgemerkt toen we vorig jaar ontmoet. “Iemand bij Microsoft een opmerking gemaakt over een product in een kleingeestig weg en de persoon die het product maakte dook en zei:” Hey ik maken dat product, “en ze hadden een gesprek. Ik denk dat er delen van het bedrijf waren zo gewend om in een silo dat ze moesten beseffen dat ze kunnen communiceren en te wennen aan het hebben van constructieve gesprekken en mensen raakten meer constructief met elkaar. ”

Fast forward naar 2014 en als je werkte bij Microsoft en je wilde een nieuwe laptop, moest je Yammer te gebruiken om het te vragen. Maar het is gewoon een andere manier van het invullen van een formulier was niet, Coplin ons verteld. “Het is niet zomaar een inbox, het is een cultuur. Je hebt je nu gemeten op uw bijdrage aan de overkant van het bedrijf.”

Rond dezelfde tijd werd Pisoni erop te wijzen dat, “Naar Microsoft, een hoop werk aan de producten is in openbare groepen in Yammer. Je hoeft niet te gaan vragen iemand over, je kunt gaan kijken.”

Dat is een trend die is bleef de hele weg naar wat Nadella noemt interne geopend Visual Studio Online team maakt al zijn code beschikbaar intern en andere teams nu springen en dingen bouwen. “Het team in Office dat doet veel Android en iOS ontwikkeling hebben een heleboel dingen hebben bijgedragen aan het bouwsysteem om code signing en andere dingen die ze nodig hebben in Android en iOS doen die gaan om een ​​deel van onze commerciële product,” Visual studio Online hoofd Brian Harry vertelde ons eerder dit jaar.

Drie jaar geleden, dat zou ongebruikelijk zijn geweest bij Microsoft. Vandaag, met tientallen projecten niet alleen open source, maar wordt ontwikkeld in de open lucht, het is duidelijk dat de dingen anders zijn bij Microsoft – en drie jaar van Yammer is een onderdeel van die verandering.

Lees meer door Mary Branscombe

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september