IBM te verwerven Cloudant

IBM kondigde deze ochtend dat hij heeft ingestemd met het verwerven van NoSQL vendor Cloudant. Cloudant, gevestigd in Boston, biedt een cloud-gehoste versie van wat in wezen de Apache CouchDB JSON-document op te slaan. Financiƫle details zijn niet bekendgemaakt.

Van de deal, zal naar verwachting in het eerste kwartaal van het jaar, Cloudant CTO en mede-oprichter Adam Kocoloski zei: “Deelnemen aan IBM laat Cloudant om sneller dan ooit te innoveren, en IBM’s track record in open source software geeft ons het volste vertrouwen in onze voortdurende samenwerking met de Apache CouchDB project. Cloudant kon een beter thuis dan IBM niet gevonden hebben. ”

Cloudant draait op de IBM SoftLayer cloud-platform en als een alleen-cloud-database als een dienst (DBaaS) aanbieden, vertegenwoordigt verdere investeringen in de cloud door IBM. Naar aanleiding van de sluiting van de overname deal, zal Cloudant toetreden tot IBM’s nieuw gevormde Informatie en Analytics Group, een business unit binnen de IBM Software & Systems Group.

Velen in de industrie, met inbegrip van deze auteur, hebben prognoses dat het grote aantal NoSQL en Big Data startups zou consolideren, met megavendors zoals IBM, Oracle, Microsoft en SAP kopen in de markt. De IBM-Cloudant deal is misschien wel de belangrijkste bewijs van deze prognose komt tot bloei;. Aangekondigde overname van Big Data marketing bedrijf Blue Kai Oracle’s; vanmorgen biedt meer dergelijk bewijs.

MongoDB en Couchbase, twee andere toonaangevende NoSQL-leveranciers, zal nu bevinden zich direct concurreren met IBM, en kan de noodzaak om soortgelijke deals te streven te zien. Klik hier voor de popcorn klaar. NoSQL gaat mainstream.

LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform

Is dit de leeftijd van Big OLAP?

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

Social Enterprise; LinkedIn onthult haar nieuwe blogging platform; Big Data Analytics, Is dit de leeftijd van Big OLAP;? Big Data Analytics; DataRobot gericht op low-opknoping fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren; Big Data Analytics; MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen

MapR oprichter John Schroeder treden naar beneden, COO te vervangen